Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καιρίδης: Ο Ερντογάν θα κάνει τα «γλυκά μάτια» αλλά εμείς δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες

Καιρίδης: Ο Ερντογάν θα κάνει τα «γλυκά μάτια» αλλά εμείς δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες

Για το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των εκλογών στην Τουρκία μιλά ο Δημήτρης Καιρίδης και εξηγεί τι σημαίνει πιθανή επανεκλογή του Ερντογάν.

Για τις εκλογές στην Τουρκία και το πώς θα επηρεάσουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μιλά ο Δημήτρης Καιρίδης, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και υποψήφιος βουλευτής ΝΔ στον Βορείου Τομέα.

Στις 28 Μαΐου, στον δεύτερο γύρο των τουρκικών εκλογών, Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους και οι Τούρκοι ψηφοφόροι θα αποφασίσουν εάν ο Σουλτάνος θα πάει σπίτι του ή εάν θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος.

«Και οι δημοσκοπήσεις και ο διεθνής Τύπος έπεσε έξω. Στην Ελλάδα το είχαμε υποψιαστεί. Στον δεύτερο γύρο ο Κιλιτσντάρογλου προβλέπεται να χάσει με μεγάλη διαφορά» λέει αρχικά ο κ. Καιρίδης, μιλώντας στο LIVE NEWS.

«Οι περισσότεροι των Ελλήνων θέλουν τον Ερντογάν, γιατί τον ξέρουν παρά έναν σκληρό εθνικιστή Κεμαλιστή που έχει την Ακσενέρ στις τάξεις του. Η στροφή των ΗΠΑ υπέρ μας, μπορεί να καθυστερούσε εάν έβγαινε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου» εξηγεί ερωτηθείς αν οι Έλληνες θα ήταν περισσότερο ευχαριστημένοι με τον Ερντογάν ή τον Κιλιτσντάρογλου.

Γιατί κέρδισε ο Ερντογάν

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Καιρίδης εξηγεί πώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο γύρο των εκλογών: «Ο Ερντογάν κατάφερε να κυριαρχήσει στην ατζέντα και να αναδείξει τα θέματα εθνικής υπερηφάνειας. Έδειξε πως η Τουρκία είναι η μεγάλη δύναμη και δεν ακούει τους Αμερικάνους.

Το ότι βγήκε ο Ερντογάν έχει να κάνει με πολλά. Πρώτον, με την αδυναμία της αντιπολίτευσης. Το δεύτερο είναι πως είχε υπήρξε οικονομική ανάπτυξη μέχρι το 17’ στην Τουρκία. Υπάρχει μεγάλος εθνικισμός, ελέγχει τα μέσα ενημέρωσης, δίνει πελατειακό κράτος με τις συντάξεις και μπορεί και συνδέεται με τις ανησυχίες των λαϊκών στρωμάτων από τον αντίπαλός του».

Τέλος, ρόλο έπαιξε, κατά τον κ. Καιρίδη και η τοξική εκστρατεία του Ερντογάν ο οποίος είπε πως ο αντίπαλος του είναι μεθύστακας και επικεφαλής των ΛΟΑΤΚΙ+.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα νέο Αττατούρκ και οδεύει να γιορτάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Τουρκίας, όπως ακριβώς ήθελε. Παντοδύναμος» τονίζει ο καθηγητής.

«Ο Ερντογάν θα κάνει τα “γλυκά μάτια” αλλά δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες»

«Οι δυτικές χώρες δεν το ήθελαν αυτό το αποτέλεσμα αλλά θα προσπαθήσουν να βρουν ένα “modus vivendi”. Ο Ερντογάν στο εξής θα είναι μαλακός και μετριοπαθής στη κυβέρνησή του. Αλλά περιστοιχίζεται από υπερεθνικιστές και βασίζεται σε αυτούς.

Θα κάνει τα ‘’γλυκά μάτια’’ αλλά εμείς δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες και πρέπει να προετοιμαζόμαστε» τονίζει ο κ. Καιρίδης και καταλήγει εκτιμώντας ότι «οι Αμερικάνοι ετοιμάζουν τις επόμενες μέρες την κίνησή τους με τα F-35».

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024