Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
Εκλογές Τουρκία: Κρατάει κλειστά τα χαρτιά του ο Σινάν Ογάν - Δεν ανακοίνωσε ποιον θα στηρίξει στον β' γύρο

Εκλογές Τουρκία: Κρατάει κλειστά τα χαρτιά του ο Σινάν Ογάν – Δεν ανακοίνωσε ποιον θα στηρίξει στον β’ γύρο

«Υπάρχουν ακόμα 15 μέρες και θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε ώστε το αποτέλεσμα να είναι προς όφελος της χώρας μας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Ογάν.

Με τις ισορροπίες στις εκλογές στην Τουρκία να είναι λεπτές και τη διαφορά ανάμεσα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να είναι μικρή, όλα δείχνουν πως θα υπάρξει δεύτερος γύρος με τον τρίτο υποψήφιο τον Σινάν Ογάν να είναι ο ρυθμιστής του αποτελέσματος.

Ο Σινάν Ογάν ο τρίτος υποψήφιος της εθνικιστικής, ακροδεξιάς συμμαχίας που περιλαμβάνει τέσσερα κόμματα, το κόμμα της Νίκης (Zafer Partisi), το κόμμα της Δικαιοσύνης (Adalet Partisi), το κόμμα Χώρα μου (Ülkem Partisi) και το κόμμα Συμμαχίας της Τουρκίας (Türkiye İttifakı Partisi), θεωρείται πετυχημένος, καθώς το 5,3% που λαμβάνει ήταν περισσότερο του αναμενομένου.

Ο ίδιο πάντως προς το παρόν τηρεί στάση αναμονής και δεν ξεκαθαρίζει ποιον θα υποστηρίξει στον επικείμενο δεύτερο γύρο. Όπως είπε η συμμαχία ATA θα ανακοινώσει τον υποψήφιο που θα υποστηρίξει στον δεύτερο γύρο αφού υπάρξουν εσωτερικές διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων που την απαρτίζουν και των ψηφοφόρων και των αντιπροσώπων της.

Σε ανάρτησή του στο Twitter o Ογάν ανέφερε πως με τα πράγματα να δείχνουν ότι οδεύουμε προς τον δεύτερο γύρο η συμμαχία ATA θα είναι «κλειδί», ενώ άφησε «αιχμές» για τα όσα ακούστηκαν για τον ίδιο μετά την αποχώρηση του Μαχαρέμ Ιντζέ από την κούρσα των εκλογών.

«Βλέπουμε μεγάλη πιθανότητα οι εκλογές να περάσουν στον δεύτερο γύρο. Οι Τούρκοι εθνικιστές και οι κεμαλιστές είναι το κλειδί σε αυτές τις εκλογές. Όσοι μας επιτέθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες μετά την αποχώρηση του Μαχαρέμ Ιντζέ από τις εκλογές με διάφορες πιέσεις, μας κατηγόρησαν άδικα και προσπάθησαν να μας λιντσάρουν, πρέπει να πάρουν πολλά μαθήματα από αυτή την πολιτική εικόνα! Κάθε αποτέλεσμα θα είναι καλό για το έθνος μας!».

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κάνει τις εκλογές τετελεσμένο γεγονός

Στην τελευταία του ανάρτηση στο Twitter ο Σινάν Ογάν απηύθυνε έκκληση σε όλα τα κόμματα να μην κάνει «πειρατική» ομιλία σε μπαλκόνι μέχρι να ξεκαθαρίσει το αποτέλεσμα.

«Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση σε όλα τα μέρη εδώ. Κανένα κόμμα δεν πρέπει να προσπαθήσει να κάνει «πειρατική» ομιλία σε μπαλκόνι κάνοντας τις εκλογές τετελεσμένο γεγονός. Να ανοίξουν όλες οι κάλπες και να αποκαλυφθεί ξεκάθαρα το αποτέλεσμα. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αγχώνει την κοινωνία».

Έρχεται το Φθινόπωρο

Νωρίτερα ο τρίτος υποψήφιος για την προεδρία είχε γράψει πως έρχεται το Φθινόπωρο, γράφοντας τη λέξη «Payız» που σημαίνει φθινόπωρο στα αζέρικα και το έρχεται στα αγγλικά.

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024