Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τζέισον Τέιτουμ έβαλε 51 πόντους γιατί ήθελε ένα καλό δώρο για τη μαμά του

Ο Τζέισον Τέιτουμ έβαλε 51 πόντους γιατί ήθελε ένα καλό δώρο για τη μαμά του

Οι Σέλτικς ήθελαν το εισιτήριο για τους τελικούς της Ανατολής. Ο Τέιτουμ το καλύτερο για «τη γιορτή της μητέρας». Και κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία…

Στα 25 του χρόνια ο Τζέισον Τέιτουμ δεν είναι μόνο ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης των Μπόστον Σέλτικς και τέλος πάντων ένας από τους καλύτερους παίκτες του ΝΒΑ. Είναι και ο πατέρας του Ντους που συχνά-πυκνά αποτελεί την ατραξιόν του «Γκάρντεν» συμμετέχοντας στην προθέρμανση ή ακόμη και στις συνεντεύξεις Τύπου του μπαμπά του. Γεννημένος τον Δεκέμβρη του 2017 ο μικρός, άρα ο Τέιτουμ μπαμπάς από τα 19 του και την rookie σεζόν του στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Προς τι η ενημέρωση για τα οικογενειακά του «Ιάσονα»; Μα γιατί την προκάλεσε ο ίδιος. Game 7 χθες για ένα εισιτήριο στους τελικούς της Ανατολής ανάμεσα στους Σέλτικς και τους Σίξερς του Τζέημς Χάρντεν και του MVP της σεζόν, Τζοέλ Εμπίντ. Μια παρτίδα που ο Τέιτουμ την «ανατίναξε» απλά και μόνο γιατί έψαχνε ένα καλό δώρο, όχι τον γιο του, αλλά για τη μαμά του: Τη Μπράντι Κόουλ που ήταν πρώτο τραπέζι… πίστα. Στο «Γκάρντεν», Κυριακή σημαδεμένη παγκοσμίως ως «η γιορτή της μητέρας»

«Ήθελα μόνο ένα καλό δώρο για εκείνη» είπε στο φινάλε και ενώ τα κομπιουτεράκια της στατιστικής… ξεχαρβαλώθηκαν για χάρη του: 51 πόντοι, 6/10 τρίποντα, 13 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα, 0 λάθη έγραψε το κοντέρ του σε 42΄. Ο πρώτος με 50+ στην ιστορία των games 7, ο πέμπτος στην ιστορία του ΝΒΑ με ματς playoffs που έφτασε 50+π, 10+ρ, 5 ασίστ, ο πρώτος όλων των εποχών που πέτυχε 50+ στα playoffs δίχως λάθος, ο πρώτος στην ιστορία των Σέλτικς με 40+π, 10+ρ, 5+ τριπ. Εξωπραγματικός και μάλιστα την κατάλληλη στιγμή. Στο ματς που επί της ουσίας οι περσινοί φιναλίστ άφηναν οριστικά πίσω τους το ενδεχόμενο αποτυχίας της σεζόν.

Φυσικά θέλουν τον τίτλο, το πρώτο πρωτάθλημα από το 2008, αυτό που άγγιξαν πέρσι όταν προηγήθηκαν με 2-1 στη σειρά των τελικών με τους Γουόριορς. Το να βρίσκονται όμως ως τους τελικούς της Ανατολής, για τρίτη φορά μάλιστα στην τελευταία τετραετία αν μη τι άλλο αποτελεί πράξη επιβεβαίωσης: Οι Σέλτικς είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες της γενιάς τους, προσπαθώντας να φτάσουν κάποια στιγμή τη διαδρομή ως το φινάλε.

Πίσω στη μαμά του Τζέισον Τέιτουμ όμως. Η Μπράντι Κόουλ είναι μόλις 44 ετών. Και ζει σε αυτή την ηλικία την ζωή που… δεν έζησε: «Ήμουν αστέρι του βόλει, πρόεδρος της τάξης μου, είχα υποτροφίες για όλα τα μεγάλα κολλέγια. Όταν όμως κράτησα τον γιό μου για πρώτη φορά στα χέρια του, τίποτε άλλο δεν είχε σημασία για εμένα. Αφιέρωσα τη ζωή μου, στο πως θα γίνει η καλύτερη μαμά και τίποτε άλλο» έλεγε προ ημερών στον τηλεοπτικό αέρα του NBC10 ανοίγοντας το άλμπουμ των αναμνήσεων.

Ο Τέιτουμ γεννήθηκε όταν οι γονείς του σπούδαζαν στο κολλέγιο (1998). Μόνο που δεν σπούδαζαν στο ίδιο. Μεγάλωσε λοιπόν άλλοτε με τον πατέρα του Τζάστιν γύρω από το παρκέ του Σεν Λιούις, ή συνήθως με την μητέρα του πλάι στο «φιλέ» του πανεπιστημίου του Μιζούρι. Η Μπράντι έμαθε πως είναι έγκυος όταν ακόμη πήγαινε στο γυμνάσιο. Ήταν έτοιμη να αποδεχθεί πλήρη υποτροφία από το Πανεπιστήμιο του Τένεσι, έμεινε όμως στο τοπικό κολλέγιο προκειμένου να περιορίσει όσο το δυνατόν τα έξοδα της. Μόλις γεννήθηκε ο Τζέισον έπιασε δουλειά προκειμένου να μπορεί να πληρώνει τον παιδικό σταθμό και όταν τα χρήματα της δεν έφταναν τον έπαιρνε μαζί της στα μαθήματα. «Είχα καθηγητές που μου έλεγαν ότι το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι να τα παρατήσω» θυμάται. Το πτυχίο της όμως το πήρε κανονικά.

Και αν δεν παντρεύτηκε ποτέ τον πατέρα του γιού της;  Ο Τζέισον την παρέδωσε νύφη το 2016. Λίγους μήνες δηλαδή πριν την κάνει… γιαγιά! Για την ιστορία ούτε ο Τέιτουμ έχει παντρευτεί τη μητέρα του γιου του. Πολλοί λοιπόν παρομοιάζουν τον δικό του δρόμο με εκείνον της μητέρας του.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024