Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νόνη Δούνια: «Οι πολίτες να συγκρίνουν δύο κυβερνήσεις»

Νόνη Δούνια: «Οι πολίτες να συγκρίνουν δύο κυβερνήσεις»

Η Νόνη Δούνια στο in: «Συνεχίζουμε τα βήματα προόδου ή επιστρέφουμε στα αδιέξοδα του παρελθόντος;»

Για το διακύβευμα της επόμενης μέρας, τα μεγάλα «στοιχήματα» στην πόλη της, τον Πειραιά, καθώς και για τον ανταγωνισμό στην εκλογική περιφέρειά της μιλά στο in η εκ νέου υποψήφια στην Α’ Πειραιά και Νήσων, Νόνη Δούνια.  «Δεν έχω το άγος του σταυρού, έχω εμπιστοσύνη στη σχέση ειλικρίνειας με τους συμπολίτες μου» λέει. Η ίδια στέλνει μήνυμα κατά της αποχής από την εκλογική διαδικασία με την αποστροφή ότι «μόνο με τη συμμετοχή» συνδιαμορφώνει κανείς το μέλλον του και ζητάει από τους πολίτες να αντιπαραβάλλουν «τα έργα και τις ημέρες» της διακυβέρνησης της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τελική ευθεία για τις κάλπες, ποιο είναι για εσάς, κυρία Δούνια, το διακύβευμα της επόμενης μέρας;  

Το διακύβευμα της επόμενης ημέρας είναι αν η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά, σταθερά και τολμηρά ή αν θα γυρίσει πίσω. Αν θα συνεχίσει, δηλαδή να κάνει τα σημαντικά βήματα προόδου σε όλους τους κρίσιμους τομείς, που έκανε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στο «τιμόνι» της χώρας, ή αν θα επιστρέψει στα αδιέξοδα του παρελθόντος. Το δίλημμα ουσιαστικά δεν υπάρχει. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς τις μέρες και τα έργα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και να τα αντιπαραβάλει με την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό, λοιπόν, καλώ όλους τους συμπολίτες μου, να συγκρίνουν τις δυο τελευταίες κυβερνήσεις και, αφού βγάλουν τα συμπεράσματα τους, να προσέλθουν στις κάλπες. Το μήνυμα των εκλογών πρέπει να είναι σαφές: αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία για μια αυτοδύναμη Ελλάδα.

Από τις δεσμεύσεις της ΝΔ για την επόμενη τετραετία, ποιες θεωρείτε πιο κομβικές; Ή ποιες προτάσσετε εσείς στους πολίτες με τους οποίους έρχεστε σε επαφή;   

Οι δεσμεύσεις μας, που θεωρώ προσωπικά πιο κρίσιμες και προτάσσω στην επικοινωνία μου με συμπολίτες μου είναι η σημαντική αύξηση όλων των μισθών κατά 25% την επόμενη τετραετία, η στήριξη, ιδίως, της νέας γενιάς, οι καλύτερες, πιο σύγχρονες υπηρεσίες υγείας,  το αποτελεσματικό δημόσιο και, φυσικά, η ισχυροποίηση της εθνικής μας ασφάλειας.

Έχετε αυτό που λέμε το άγχος του σταυρού; Δεν είναι και μικρός ο ανταγωνισμός στην Α’ Πειραιά…  

Όχι, δεν έχω άγχος. Πιστεύω πολύ στις ικανότητές μου. Αγαπώ την πόλη μου, τον Πειραιά και θα ήθελα να συνεχίσω να προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορώ ως βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων ΝΔ στον Πειραιά και τα νησιά μας. Για αυτό, άλλωστε, και θα είμαι εκ νέου υποψήφια στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Σίγουρα είναι σημαντικός ο ανταγωνισμός. Αλλά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη σχέση ειλικρίνειας που έχω χτίσει με τους συμπολίτες μου και είμαι αισιόδοξη για το θετικό αποτέλεσμα.

Γιατί να σας εμπιστευθούν ξανά οι πολίτες με τη ψήφο τους; 

Όσοι με γνωρίζουν προσωπικά, ξέρουν ότι αγαπώ και δίνομαι ολοκληρωτικά σε ό,τι κάνω. Είμαι ειλικρινής, απόλυτα πειθαρχημένη, εργατική και αφοσιωμένη. Η μακρά επαγγελματική μου πορεία στον χώρο της μόδας, όπως, άλλωστε, και η ενασχόλησή μου με τον πρωταθλητισμό, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και την υποκριτική μου έδωσαν πολύτιμες εμπειρίες και «μαθήματα ζωής». Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την πολύτιμη κοινοβουλευτική μου εμπειρία τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια και το γεγονός ότι ζω στον Πειραιά, ήδη από τα παιδικά μου χρόνια και μοιράζομαι τις ανησυχίες των συμπολιτών μου, πιστεύω ότι συνιστούν ένα σημαντικό συγκριτικό μου πλεονέκτημα, ώστε να με ξανατιμήσουν οι συμπολίτες μου με την ψήφο τους στις εκλογές της 21ης Μαΐου.  Και τους καλώ να το κάνουν, για να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα για τον Πειραιά και τα νησιά μας!

Έστω ότι έχετε απέναντί σας έναν νέο σε ηλικία ψηφοφόρο, καχύποπτο για το πολιτικό σύστημα. Τι θα του λέγατε για να τον πείσετε να προσέλθει στην κάλπη; 

Θα του έλεγα ότι με την αποχή δεν κερδίζει τίποτα. Μόνο με τη συμμετοχή στις εκλογές μπορεί να συνδιαμορφώσει το μέλλον του και να βοηθήσει να αλλάξει ό,τι δεν του αρέσει.

Ειδικά στην πόλη σας, στον Πειραιά, τι έμεινε πίσω σε αυτή την τετραετία και τι μπορεί να τρέξει πιο γρήγορα στην επόμενη; 

Δεν θα έλεγα ότι έμεινε κάτι πίσω. Ωστόσο, Θα ήθελα να συνεχίσουν να γίνονται σημαντικά έργα και παρεμβάσεις, όπως το μετρό, που θα επιτρέψουν την ενίσχυση της επισκεψιμότητας και της κινητικότητας, αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του Πειραιά, καθώς και την άνθηση των τοπικών επιχειρήσεων. Παράλληλα, θα ήθελα να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τον ιστορικό χαρακτήρα και την ομορφιά του Πειραιά, ώστε αυτός να γίνει πόλος έλξης ακόμα μεγαλύτερων επενδύσεων.

Τι «γεύση» σας άφησε, προσωπικά, αυτή η τετραετία ενεργής ενασχόλησής σας με την πολιτική;  

Τα σχεδόν τέσσερα χρόνια, που πέρασαν από την εκλογή μου ως βουλευτή, ήταν άκρως δημιουργικά και, βέβαια, απαιτητικά. Ο όγκος της δουλειάς ήταν μεγάλος και οι ρυθμοί του κοινοβουλευτικού έργου εξαιρετικά γρήγοροι. Στον αντίποδα, ο προσωπικός χρόνος ήταν ελάχιστος.  Όμως, είμαι χαρούμενη που από αυτή την θέση, στην οποία με έφεραν οι συμπολίτες μου, μπόρεσα να βοηθήσω να λυθούν διαχρονικά προβλήματα, να κάνω την καθημερινότητα όλων μας λίγο καλύτερη. Οπότε σαφώς και η τελική αποτίμηση είναι θετική!

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024