Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Gigamoon: Η μεγαλύτερη φωτογραφία της Σελήνης μπορεί να κρασάρει τον υπολογιστή σας

Gigamoon: Η μεγαλύτερη φωτογραφία της Σελήνης μπορεί να κρασάρει τον υπολογιστή σας

Το λεπτομερέστερο πορτρέτο του φεγγαριού έχει ανάλυση 1,3 gigapixel.

Ο Άντριου ΜακΚάρθι ξαναχτύπησε: ο αμερικανός αστροφωτογράφος που εντυπωσιάζει το Διαδίκτυο με εικόνες που τραβά από τηλεσκόπια στην αυλή του παρουσίασε αυτή τη φορά τη μεγαλύτερη και λεπτομερέστερη εικόνα της Σελήνης που έχει τραβηχτεί ως σήμερα από τη Γη.

Είναι ένα υπερθέαμα που δημιουργήθηκε από 280.000 επιμέρους εικόνες και έχει ανάλυση 1,3 gigapixel.

«Αν θέλετε να κατεβάσετε ολόκληρη την εικόνα, την έχω ανεβάσει στον λογαριασμό μου στο Patreon. Προσέξτε όμως: μπορεί να ΣΠΑΣΕΙ τον υπολογιστή σας (ο δικός μου κράσαρε τουλάχιστον 12 φορές στη διάρκεια της επεξεργασίας)» έγραψε ο ΜακΚάρθι στο Twitter.

Θα πρέπει κανείς να ζουμάρει, να ζουμάρει και να ξαναζουμάρει περισσότερο για να εμφανίσει τα μικρότερες λεπτομέρειες της εικόνας, κρατήρες με διάμετρο περίπου 800 μέτρων.

Όλες οι επιμέρους εικόνες λήφθηκαν την ίδια ημέρα με δύο τηλεσκόπια των 11 και 12 ιντσών που χρησιμοποιεί ο ΜακΚάρθι στην αυλή του. Η Σελήνη βρισκόταν στη φάση του «αύξονος αμφίκυρτου δίσκου», όταν το τμήμα που είναι ορατό από τη Γη μεγαλώνει.

Σε αυτή τη φάση «το φεγγάρι βρίσκεται ψηλά στον ουρανό την ώρα της δύσης και στη βέλτιστη θέση φωτογράφισης» ανέφερε ο φωτογράφος σύμφωνα με την Daily Mail.

Πρόσφατα ο ΜακΚάρθι είχε καταφέρει να απαθανατίσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό την ώρα που περνούσε μπροστά από τον Ήλιο, ενώ τον Μάρτιο είχε παρουσιάσει την εικόνα ενός «ηλιακού στρόβιλου» με ύψος 14 φορές μεγαλύτερο από τη διάμετρο της Γης.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024