Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Μας βλέπω για αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή

Μητσοτάκης: Μας βλέπω για αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του στην Κυψέλη αναφέρθηκε στις τουρκικές εκλογές, λέγοντας πως είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί με οποιονδήποτε επιλέξει ο τουρκικός λαός.

Περιοδεία στην Κυψέλη πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Στις συζητήσεις που είχε με τους πολίτες αλλά και στην ομιλία του σε συγκέντρωση, ανέδειξε το έργο που έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την τελευταία τετραετία, ενώ σχολίασε και τη δημοσκόπηση της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «πιστεύω ότι οι αντίπαλοί μας μάλλον έχουν προεξοφλήσει το εκλογικό αποτέλεσμα».

«Μας βλέπω για αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή»

«Εφημερίδα της αντιπολίτευσης βγήκε με πηχυαίο τίτλο ότι το 53% δεν θέλει δεύτερη τετραετία Μητσοτάκη άρα το 47% θέλει. Μας βλέπω για αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή, και οι ίδιοι το ομολογούν», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για γαλάζιο ρεύμα το οποίο ξαναφουντώνει και ξαναφουσκώνει σε ολόκληρη τη χώρα.

«Σε οκτώ μέρες από τώρα θα είμαστε οι μεγάλοι νικητές», είπε  κος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας πως «την 21η Μαΐου θα στείλουμε το μήνυμα της νίκης και της προκοπής για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα και θα το στείλουμε σίγουρα από την Αθήνα».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας σημειώνοντας ότι «δεν ήρθε με υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης και τσάκισμα συνταξιούχων αλλά με μειώσεις φόρων».

«Παρά τις δυσκολίες κρατήσαμε τη χώρα όρθια και την κοινωνία ενωμένη. Βάλαμε την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Αναπτυσσόμαστε με παραπάνω από 3% ετησίως, διπλάσιο ρυθμό από την Ευρωζώνη, αλλά ταυτόχρονα αυτή η ανάπτυξη δεν ήρθε με υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, ούτε με τσάκισμα των συνταξιούχων ήρθε με περικοπές φόρων, με αυξήσεις στις συντάξεις, με περικοπές στις εισφορές», σημείωσε επισημαίνοντας ως η κυβέρνηση υλοποίησε στο ακέραιο το προεκλογικό της πρόγραμμα, παρά τις μεγάλες δυσκολίες.

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι «υλοποιήσαμε στο ακέραιο το προεκλογικό πρόγραμμά μας παρά τις δυσκολίες και σήμερα είμαστε πιο αισιόδοξοι ότι μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία». Κάλεσε δε τους συγκεντρωμένους στην τελική ευθεία για τις εκλογές «να μην αναλωθούμε σε ανέξοδους διαξιφισμούς με τους πολιτικούς μας αντιπάλους αλλά να μιλήσουμε για το δικό μας σχέδιο για το μέλλον της πατρίδας».

 «Εξοικονομώ για Νέους»

Ο ίδιος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων αναλυτικά στο νέο ειδικό «Εξοικονομώ για Νέους».

«Μην έχετε αμφιβολία, ότι θα υπάρχουν και συμπολίτες μας, οι οποίοι θα μας ψηφίσουν για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές. Διότι είδαν, έκριναν, συνέκριναν και αποφάσισαν ότι αξίζουν μια κυβέρνηση η οποία είναι αποτελεσματική, η οποία όποτε γίνονται λάθη δεν διστάζει να τα αναγνωρίσει», συμπλήρωσε και υπενθύμισε ότι όποτε έγιναν λάθη βγήκε μπροστά και αναγνώρισε την ευθύνη που του αναλογεί λέγοντας ότι το χρέος του είναι να διορθώσει τα λάθη τα οποία γίνονται. «Ουδείς αλάθητος, ούτε θαύματα υποσχέθηκα. Αλλά η Ελλάδα του 2023 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019 και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας κάνει όλους πολύ υπερήφανους», υπογράμμισε.

Για τις τουρκικές εκλογές

Σημείωσε επίσης ότι εκλογές έχουν και στην Τουρκία και πως είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί με οποιονδήποτε επιλέξει ο τουρκικός λαός.

«Όμως εμείς ξέρουμε τι περάσαμε αυτά τα 3,5 χρόνια και εμείς ξέρουμε τι έπρεπε να κάνουμε για να κρατήσουμε την πατρίδα ισχυρή. Πώς θωρακίσαμε τα σύνορά μας, πώς επενδύσαμε στις Ένοπλες Δυνάμεις, πώς χτίσαμε συμμαχίες, πώς ενισχύσαμε την οικονομία. Άρα, οι εκλογές αυτές δεν αφορούν μόνο την οικονομία, την υγεία, το κοινωνικό κράτος, αφορούν και την εξωτερική πολιτική. Δεν θα γίνει ο κόσμος μας πιο εύκολος ξαφνικά. Υπάρχει αστάθεια παντού, το βλέπετε. Έχει σημασία ποιος θα καθίσει την επόμενη μέρα στο Μέγαρο Μαξίμου και για την υπεράσπιση των εθνικών θέσεων», πρόσθεσε και ζήτησε να μη υπάρχει εφησυχασμός.

Ειδική αναφορά, έκανε ο πρωθυπουργός, και στην επέκταση του Μετρό με τη γραμμή 4 που θα περάσει από την Κυψέλη λέγοντας ότι «είναι το μεγαλύτερο δημόσιο έργο, κανείς δεν τόλμησε να το βάλει μπρος αλλά εμείς τολμήσαμε».

Δείτε εικόνες:

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024