Νεκρός δημοσιογράφος στην Κολομβία: Είχε πρόσφατα καλύψει γυναικοκτονία – Ήταν μόλις 25 ετών και νέος στη δουλειά
Άλλος ένας δημοσιογράφος έπεσε νεκρός εξαιτίας ρεπορτάζ του. Αυτή τη φορά στην Κολομβία.
Νεαρός κολομβιανός δημοσιογράφος, που κάλυψε πρόσφατα υπόθεση γυναικοκτονίας, δολοφονήθηκε στη βόρεια Κολομβία, ανέφεραν χθες Πέμπτη συγκλίνουσες πηγές.
Ο Λουίς Γκαμπριέλ Περέιρα, δημοσιογράφος και διευθυντής του ειδησεογραφικού ιστότοπου Notiorense, δέχθηκε επίθεση την Τρίτη από δυο άνδρες κινούμενους με μοτοσικλέτα στην κοινότητα Σιέναγα ντε Όρο, στον νομό Κόρδομπα, ανέφερε το κολομβιανό Ίδρυμα για την Ελευθερία του Τύπου (FLIP).
Οι δράστες διέφυγαν.
Είχε δημιουργήσει σελίδα στο Facebook
Ο 25χρονος είχε αρχίσει να ασχολείται με τη δημοσιογραφία πριν από μόλις μερικούς μήνες. Δημιούργησε στις αρχές της χρονιάς σελίδα στο Facebook όπου αναρτούσε ειδήσεις για θέματα δημόσιας τάξης, ασφάλειας και δικαστικές υποθέσεις, σύμφωνα με το FLIP.
«Έγραφε συχνά στην πλατφόρμα για συλλήψεις, ανθρωποκτονίες και την αύξηση της εγκληματικότητας στη Σιέναγα ντε Όρο. Και, πέρα από τη δουλειά του δημοσιογράφου και του ραδιοφωνικού παραγωγού, εργαζόταν επίσης ως οδηγός μοτοταξί», σύμφωνα με την οργάνωση.
Είχε δημοσιεύσει πρόσφατα σειρά άρθρων για γυναικοκτονία στον δήμο και είχε αναφέρει το όνομα του φερόμενου ως δράστη.
Αν επιβεβαιωθεί πως η δολοφονία του συνδεόταν με τη δημοσιογραφική του δουλειά, θα πρόκειται για τον τρίτο δημοσιογράφο που δολοφονείται στην Κολομβία τους τελευταίους επτά μήνες. Στις δύο προηγούμενες υποθέσεις, οι έρευνες απέβησαν άκαρπες.
«Καταδικάζουμε τη δολοφονία» και «θλιβόμαστε βαθιά» για τον φόνο του Λουίς Γκαμπριέλ Περέιρα, «ο οποίος πρόσφατα είχε καταγγείλει τους φόνους γυναικών στον δήμο», σχολίασε μέσω Twitter ο κολομβιανός υπουργός Εσωτερικών Λουίς Βελάσκο, ζητώντας η δικαιοσύνη «να διενεργήσει έρευνα για τα γεγονότα και να βρει τους υπεύθυνους».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σενεγάλη: Τουλάχιστον 12 νεκροί σε ανατροπή σκάφους με μετανάστες
- Ο Τραμπ εύχεται «ευτυχισμένα Χριστούγεννα» ακόμα και στα «αποβράσματα της ριζοσπαστικής αριστεράς»
- Ρωσία: Η αεράμυνα κατέρριψε 25 ουκρανικά drones που κατεθύνονταν στη Μόσχα
- Υεμένη: Συμφωνία ανταλλαγής πτωμάτων και αιχμαλώτων ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές
- Βολιβία: Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα ορυχεία εναντίον της κατάργησης των επιδοτήσεων στα καύσιμα
- Συρία: Αεροπορικοί βομβαρδισμοί της Ιορδανίας εναντίον κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών
- Ονδούρα: Η κυβέρνηση Τραμπ «συνεχάρη» τον εκλεκτό της νέο πρόεδρο της χώρας
- Βόρεια Κορέα: Εκτόξευση νέου τύπου πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς και παρουσίαση πυρηνοκίνητου υποβρυχίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442