Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Εφεση του Τραμπ κατά της απόφασης σεξουαλικής κακοποίησης της Τζιν Κάρολ

ΗΠΑ: Εφεση του Τραμπ κατά της απόφασης σεξουαλικής κακοποίησης της Τζιν Κάρολ

Ο Τραμπ εφεσίβαλε την απόφαση σεξουαλικής κακοποίησης της Τζιν Κάρολ και μέχρι την εκδίκαση της έφεσης δεν είναι υποχρεωμένος να καταβάλει την αποζημίωση που του επιδικάστηκε.

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Russell Cheyne) κατέθεσε έφεση χθες Πέμπτη κατά της ετυμηγορίας ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μανχάταν που του καταλόγισε σεξουαλική κακοποίηση και δυσφήμιση της αρθογράφου Ελίζαμπεθ Τζιν Κάρολ πριν σχεδόν τρεις δεκαετίες, επιδικάζοντας αποζημίωση 5 εκατομμυρίων δολαρίων στην ενάγουσα.

Τη βίασε στα αποδυτήρια

Η 79χρονη Κάρολ υπέβαλε μήνυση και αγωγή στον Τραμπ το 2022 κατηγορώντας τον ότι τη βίασε στα αποδυτήρια του πολυκαταστήματος Bergdorf Goodman στα μέσα της δεκαετίας του 1990, και ακολούθως τη δυσφήμισε υποστηρίζοντας ότι επινόησε την ιστορία για να πουλήσει τα απομνημονεύματά της.

Οι ένορκοι (έξι άνδρες και τρεις γυναίκες) καταλόγισαν στον Ντόναλντ Τραμπ δυσφήμιση και σεξουαλική κακοποίηση – όχι βιασμό, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ο ίδιος δεν έδωσε το παρών στη δίκη και αρνήθηκε πως επιτέθηκε σεξουαλικά στην Κάρολ ή ότι τη γνώριζε. «Δεν έχω καμία απολύτως ιδέα ποια είναι αυτή η γυναίκα.

Αυτή η απόφαση είναι ντροπή και μία συνέχεια στο μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών στα χρονικά», έγραψε σε ανάρτησή του στα Truth Social.

Θα περιμένει… η αποζημίωση

Η υπόθεση αφορούσε αστικό δικαστήριο και ο Τραμπ δεν αντιμετώπισε ποινικές κυρώσεις ενώ δεν διέτρεχε ποτέ κίνδυνο να μπει φυλακή.

Μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας δεν είναι υποχρεωμένος να καταβάλει την αποζημίωση που επιδικάστηκε στην 79χρονη Κάρολ.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024