Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δεν έχει τέλος η τραγωδία στην Κένυα: 179 οι νεκροί από τη νηστεία μέχρι θανάτου – 12 παιδιά ανάμεσά τους

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στην Κένυα: 179 οι νεκροί από τη νηστεία μέχρι θανάτου – 12 παιδιά ανάμεσά τους

Παραμένει στη φυλακή ο ηγέτης της αίρεσης που διέταξε τους πιστούς να λιμοκτονήσουν.

Άλλα 29 πτώματα πιστών εντοπίστηκαν σήμερα, Παρασκευή, στο δάσος Σακαχόλα της Κένυας, όπου συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για τη χριστιανική αίρεση που καλούσε τα μέλη της να νηστέψουν μέχρι θανάτου για να πάνε στον παράδεισο.

Μέχρι σήμερα οι αρχές έχουν προχωρήσει στην εκταφή συνολικά 179 πτωμάτων. Αναζητούν θύματα σε ρηχούς τάφους στο δάσος Σακαχόλα αλλά και τυχόν επιζώντες, αφού εκατοντάδες άνθρωποι αγνοούνται ακόμη.

Την Τετάρτη, κενυατικό δικαστήριο αρνήθηκε να αφήσει ελεύθερο με εγγύηση τον «πάστορα» Πολ Μακένζι, τον επικεφαλής της Διεθνούς Εκκλησίας της Χαρμόσυνης Είδησης, που κατηγορείται ότι διέταξε τους πιστούς να λιμοκτονήσουν, μαζί με τα παιδιά τους, για να πάνε στον παράδεισο πριν έρθει το τέλος του κόσμου. Ο δικηγόρος του Μακένζι είπε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι ο πελάτης του συνεργάζεται με τις αρχές.

Ένας νεκροθάφτης που μετέχει στις έρευνες είπε στο Reuters ότι 12 από τα πτώματα που εντοπίστηκαν σήμερα ανήκαν σε παιδιά.

Η Δευτέρα Παρουσία που θα ερχόταν νωρίτερα

Στις αρχές του έτους ο Μακένζι συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, καθώς ήταν ύποπτος για τη δολοφονία δύο παιδιών, μέσω λιμοκτονίας και πνιγμού. Εκείνος επέστρεψε στο δάσος Σακαχόλα και, σύμφωνα με συγγενείς των οπαδών του, είπε στους πιστούς ότι η Δευτέρα Παρουσία θα ερχόταν νωρίτερα από ό,τι είχε προβλέψει αρχικά, στις 15 Απριλίου αντί για τον Αύγουστο.

Υποψίες για εμπόριο οργάνων

Οι νεκροψίες αποκάλυψαν πως έλειπαν κάποια όργανα από ορισμένες σορούς, γεγονός που εγείρει έντονες υποψίες για εμπόριο οργάνων.

Οι αποκαλύψεις έχουν προκαλέσει φρίκη αλλά και πολλές απορίες στη χώρα της ανατολικής Αφρικής.

Κάποια από τα θύματα όμως στραγγαλίστηκαν ή ξυλοκοπήθηκαν, αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Τζόχανσεν Οντούορ.

Σε έγγραφο που φέρει χθεσινή ημερομηνία (8/5), η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (DCI) κάνει λόγο για «καλά συντονισμένο εμπόριο ανθρώπινων οργάνων, με την εμπλοκή πολλών παραγόντων», χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024