Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκουρού των ταξιδιών αποκαλύπτει το κόλπο για φθηνά εισιτήρια και τον λόγο που ταξιδεύει με δύο κινητά

Γκουρού των ταξιδιών αποκαλύπτει το κόλπο για φθηνά εισιτήρια και τον λόγο που ταξιδεύει με δύο κινητά

Tο κόλπο για μία υπερβολικά φθηνότερη θέση business είναι πολύ πιο απλό απ' όσο το φαντάζεστε

Ο Kyle Hotchkiss Carone αποτελεί ανερχόμενη δύναμη στη «σκηνή» της φιλοξενίας στη Νέα Υόρκη με την εταιρεία του  Grand Tour Hospitality να βρίσκεται πίσω από πολλά αξιόλογα εστιατόρια.

Ο 35χρονος θεωρείται σήμερα «γκουρού» των ταξιδιών έχοντας στο βιογραφικό του άπειρες εξορμήσεις σε όλο τον κόσμο, και κυρίως στο Λονδίνο και το Παρίσι.

Ο ίδιος μίλησε στο Bloomberg και μοιράστηκε ορισμένα tips για όσους αγαπούν τα ταξίδια και θέλουν να εξοικονομούν χρήματα και φυσικά να μην μπαίνουν σε περιπέτειες.

Έτσι αποκάλυψε τον τρόπο που μπορεί κανείς να βρει φθηνά εισιτήρια ακόμα και με θέση business class, το κόλπο για να αποφύγετε το jet lag αλλά και γιατί θα ήταν καλό να έχετε μαζί σας και ένα εφεδρικό κινητό.

Αυτά είναι τα πέντε ταξιδιωτικά μυστικά του:

 1. Κρατήστε το παλιό σας κινητό ως εφεδρικό για τα ταξίδια 

Όπως είπε ο Carone, μια φορά στο Παρίσι, έχασε το τηλέφωνό του και έπρεπε να ξοδέψει 2.000 δολάρια για ένα νέο iPhone. Του έκλεψαν επίσης ένα τηλέφωνο στην παραλία του Ρίο – ήταν μια ολόκληρη ομάδα παιδιών που ήρθε και του πήρε το τηλέφωνο από το χέρι – και μία ακόμη συσκευή του βυθίστηκε στο Αιγαίο. Ένα άλλο τηλέφωνο πετάχτηκε από την πλάτη ενός αλόγου σε παραλία του Μεξικού. Έπρεπε να γυρίσει το άλογο και να ψάξει για το κινητό, αλλά δεν τα κατάφερε. Από τότε, κρατάει πάντα τα παλιά του κινητά, και τα παίρνει μαζί του στα ταξίδια ως εφεδρικά.

2. Η λύση για το jet lag είναι ο σωστός προγραμματισμός

Ο Carone δεν κοιμάται καλά στα αεροπλάνα. Οι περισσότερες πτήσεις προς την Ευρώπη καταλήγουν να είναι πολύ σύντομες για μια σωστή ξεκούραση. Αντίθετα, υπολογίζει έτσι τις ώρες, ώστε όταν φτάνει στον προορισμό του, να είναι απόγευμα με βάση την τοπική ώρα, αλλά στη δική του ζώνη, να είναι ώρα που θα κοιμόταν. Με αυτό τον τρόπο, είναι κουρασμένος, κοιμάται κατευθείαν και φτιάχνει τον ύπνο του για τις υπόλοιπες μέρες.

Όπως λέει, ναι, μπορεί να χάνεται η πρώτη μέρα κατά το ήμισυ, αλλά είναι πολύ καλύτερο από το να κυκλοφορεί κανείς σαν ζόμπι στο Παρίσι, προσπαθώντας να φερθεί φυσιολογικά.

3. Αυτός είναι ο τρόπος για φθηνά ταξίδια

Αν ταξιδεύει για αναψυχή και έχει λίγες μέρες στη διάθεσή του, χρησιμοποιεί πάντα το Google Flights για να βρει την πόλη στην Ευρώπη με τις φθηνότερες πτήσεις. Ο ίδιος προτείνει να πληκτρολογήσει κανείς την πόλη του, όπως η Νέα Υόρκη, και στη συνέχεια, για τον προορισμό, να βάλει απλώς «Ευρώπη». Θα συμπληρωθούν αυτόματα απευθείας πτήσεις προς Βαρκελώνη, Μιλάνο, Πράγα ή Βερολίνο. Από εκεί, επιλέγει την καλύτερη προσφορά και, στη συνέχεια, μπορεί να συνδεθεί με οποιοδήποτε προορισμό, μέσω μιας low cost αεροπορικής εταιρείας, όπως η EasyJet ή η Wizz.

Κάθε Αύγουστο ταξιδεύει στην Πάτμο και τον τελευταίο καιρό αποφεύγει το δρομολόγιο Νέα Υόρκη-Αθήνα, όπως λέει. Αντιθέτως, πηγαίνει στο Βερολίνο, μετά πετάει με μια φθηνή αεροπορική εταιρεία στην Κω, από όπου παίρνει το πλοίο.

Στον δρόμο της επιστροφής, χρησιμοποιεί έναν ιστότοπο που ονομάζεται Kiwi, όπου μπορεί κανείς να κατευθυνθεί από την Ευρώπη, σε όποιο μέρος θέλει, βρίσκοντας τα φθηνότερα εισιτήρια.

4. Οι ντόπιοι προτείνουν τα καλύτερα μέρη για φαγητό

Όπως λέει ο Carone συνήθως πηγαίνει σε ένα εστιατόριο που του έχει συστήσει κάποιος, και από εκεί θα ρωτήσει κάποιον άλλον για το πού να πάει την επόμενη μέρα. Οι ντόπιοι δείχνουν προς τη σωστή κατεύθυνση, τονίζει.

5. Το κόλπο για μια υπερβολικά φθηνότερη θέση business

Όταν πετούσε στο Παρίσι για την Εβδομάδα Μόδας, τα εισιτήρια της business class ήταν 10.000 δολάρια. Ο ίδιος αρνούνταν να πληρώσει αυτό το ποσό, αλλά δεν ήθελε να χάσει την εμπειρία ενός πιο άνετου ταξιδιού.

Έκανε κράτηση σε μία οικονομική θέση και έπειτα αναβάθμισε τη θέση του στο check in. Με αυτό τον τρόπο, το εισιτήριο κόστισε 800 δολάρια, και οι δύο αναβαθμίσεις από 600 επιπλέον δολάρια.

Συνολικά κατέληξε να πληρώνει 2.000 δολάρια για το ταξίδι αντί για 10.000. Ωστόσο, ο ίδιος είπε ότι οι αεροπορικές εταιρείες με έδρα τις ΗΠΑ, συχνά δεν κάνουν την ίδια προσφορά, αφού δεν δίνουν την επιλογή αναβάθμισης.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024