Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έξυπνα tips για οργανωμένους ταξιδιώτες: Πώς θα γλιτώσεις χρόνο και χρήμα

Έξυπνα tips για οργανωμένους ταξιδιώτες: Πώς θα γλιτώσεις χρόνο και χρήμα

Η δημιουργία μιας λίστας ελέγχου μπορεί να εξαλείψει σχεδόν όλα τα ταξιδιωτικά δεινά σας

Είτε σχεδιάζετε το επόμενο μεγάλο ταξίδι σας ή μια μικρή τριήμερη απόδραση σε έναν κοντινό προορισμό το παν είναι ο σωστός σχεδιασμός.

Η οργάνωση του ταξιδιού σας και μερικά έξυπνα hacks είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εμποδίσουν ώστε το ταξίδι σας να μετατραπεί σε απόλυτο χάος.

Μερικοί λατρεύουν να κάνουν λίστες. Άλλοι πάλι τις θεωρούν χαμένο χρόνο. Αν ανήκετε σε αυτή τη δεύτερη ομάδα ανθρώπων, σας περιμένει μια έκπληξη.

Η δημιουργία μιας λίστας ελέγχου μπορεί να εξαλείψει σχεδόν όλα τα ταξιδιωτικά δεινά σας, υπό την προϋπόθεση ότι το κάνετε σωστά. Ανεξάρτητα από το πόσο μακρύ ή σύντομο μπορεί να είναι το ταξίδι σας, δεν βλάπτει ποτέ να προγραμματίζετε εκ των προτέρων. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι δεν θα ξεχάσετε τίποτα σημαντικό πριν φύγετε από το σπίτι σας.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξοικονομήσετε χρήματα στα ταξίδια είναι να κλείσετε την πτήση και το ξενοδοχείο σας όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να το κάνετε εάν δεν είστε σίγουροι πού θέλετε να πάτε, αλλά αξίζει τον κόπο να προγραμματίσετε εκ των προτέρων.

Αν ταξιδεύετε πάλι με πλοίο φροντίστε έγκαιρα να έχετε κάνει κράτηση των εισιτηρίων σας, ενώ αν είστε από τους ταξιδιώτες που απλώς φορτώνουν το αμάξι τους και όπου έχει βγει, καλό θα ήταν να έχετε κάνει προηγουμένως ένα σέρβις ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν θα σας αφήσει στη μέση του πουθενά.

Φτιάξτε βαλίτσα

Πριν συζητήσουμε πώς να ετοιμάσετε μια βαλίτσα για οργανωμένα ταξίδια ή πώς να οργανώσετε τις αποσκευές για ταξίδι, πρέπει να μιλήσουμε για τον τύπο των αποσκευών που πρέπει να πάρετε μαζί σας ενώ πηγαίνετε σε ένα ταξίδι. Είναι φυσικό να θέλετε να είστε άνετοι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας έχοντας εύκολη πρόσβαση στα περισσότερα προσωπικά σας αντικείμενα. Ωστόσο, το να ταξιδεύετε με πολλές τσάντες θα κάνει το ταξίδι σας πιο δύσκολο.

Είτε ταξιδεύετε για τρεις ημέρες είτε για ένα μήνα, προσπαθήστε πάντα να έχετε ελαφριά αλλά έξυπνη συσκευασία. Το πολύ, θα πρέπει να έχετε μια κυλιόμενη βαλίτσα κανονικού μεγέθους και ένα σακίδιο πλάτης ή σακ βουαγιάζ  με μερικά απαραίτητα για το ταξίδι σας, όπως φορτιστές, ακουστικά, γυαλιά ηλίου κ.λπ.

Μην ξεχάσετε να φτιάξετε και ένα νεσέσερ που μπορείτε να το έχετε στη τσάντα σας με τα απολύτως απαραίτητα.

Ασφαλίστε τα πράγματά σας

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από μια χαμένη βαλίτσα ή τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα. Προκειμένου να αποφύγετε τυχόν τέτοια προβλήματα, φροντίστε να βάλετε ετικέτες με το όνομα σας στις αποσκευές, ώστε να είστε σίγουροι πως δεν θα τις πάρει κάποιος άλλος.

Θα ήταν καλό αν βάζετε και ένα επιπλέον λουκέτο στις βαλίτσες σας για να βεβαιωθείτε πως δεν πρόκειται να σας ανοίξει. Συγκεντρώστε όλα τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα, διαβατήρια, ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης κ.α και βάλτε τα στις ειδικές θήκες εγγράφων. Ετσι δεν θα χρειαστείτε να τα ψάχνετε όταν τα χρειαστείτε ή να φοβάστε ότι τα χάσατε.

Πάρτε μαζί σας μάσκα νυκτός και ακουστικά

Μάσκα ύπνου και ακουστικά. Αυτά τα δύο θα σας σώσουν εάν αναγκαστείτε να περιμένετε σε αεροδρόμια λόγω καθυστερήσεων ή εάν ταξιδεύετε τη νύχτα. Τα φοράτε και μπορείτε να ξεκουραστείτε οπουδήποτε χωρίς να σας ενοχλήσει κανείς. Ακόμα και αν ταξιδεύετε με άλλο μέσο προμηθευτείτε μαξιλαράκια ύπνου για σας τους συνταξιδιώτες σας.

Δωρεάν ξεναγήσεις online

Υπάρχουν πολλές πηγές που μπορείτε να βρείτε διάφορες επιλογές για να γνωρίσετε ντόπιους που είναι πρόθυμοι να σας ξεναγήσουν δωρεάν και να σας υποδείξουν τα πιο ενδιαφέροντα μέρη της πόλης τους. Είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να γνωρίσετε μέρη που δεν συμπεριλαμβάνονται στους τουριστικούς οδηγούς.

Πάρτε ταξί από τις αναχωρήσεις

Εάν θέλετε να αποφύγετε τις ουρές για ταξί, πηγαίνετε στις αναχωρήσεις και πάρτε ένα από εκεί. Τα ταξί που βρίσκονται εκεί επιστρέφουν συνήθως στην πόλη και θα μπορέσετε να βρείτε ταξί χωρίς κόπο και αναμονές. Αυτό εξαρτάται βέβαια από το πως είναι διαμορφωμένο το συγκεκριμένο αεροδρόμιο ή λιμάνι αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε εάν μπορείτε.

Για να είστε σίγουροι ότι τίποτα δεν θα χαλάσει το ταξίδι σας μπείτε στο SHOPFLIX.gr και προμηθευτείτε όλα τα είδη ταξιδιού που σας λείπουν. Επιλέξτε την υπηρεσία παράδοσης SHOPFLIX ME TH MIA ώστε όλα σας τα προϊόντα να φτάσουν στο σπίτι σας, σε όποιο σημείο της Ελλάδα και αν βρίσκεστε, άμεσα και σε μια αποστολή.

Και το καλύτερο; Επιλέξτε έναν από τους πολλούς και διαφορετικούς τρόπους πληρωμής. Bon voyage!

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024