Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
O «ελληνικός κορμός» του Ολυμπιακού

O «ελληνικός κορμός» του Ολυμπιακού

Tρεις στιγμές από την ένδοξη παρουσία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα

Κωνσταντινούπολη, 2012. Οι Ερυθρόλευκοι φτάνουν σε εκπληκτική ανατροπή απέναντι στην πλούσια ΤΣΣΚΑ εκείνης της εποχής και πανηγυρίζουν τη δεύτερη ευρωπαϊκή κούπα τους. Ποιοι είναι πρωταγωνιστές; Ο Σπανούλης με 15 πόντους.

Ο Παπανικολάου σε μια υπέροχη παρουσία και 19. Φυσικά ο Πρίντεζης με τους 12 πόντους και το καλάθι της νίκης στο αξέχαστο φινάλε. Κοντά τους, όχι ως υπασπιστές αλλά ως ισότιμα μέλη, ο Σλούκας και ο Μάντζαρης.

Λονδίνο, 2013. Η Ρεάλ είναι αδύνατο να σταματήσει την υπερηχητικό Ολυμπιακό. Ο τίτλος, τρίτο αστέρι στη φανέλα, έρχεται και προκαλεί φρενίτιδα ενθουσιασμού στο κοινό. Ποιοι ξεχωρίζουν; Σπανούλης, ο ένας και μοναδικός με 22 πόντους και το θυελλώδες δεύτερο 20λεπτο.  Ο Περπέρογλου σημειώνει 10, ο Σλούκας φτάνει τους 11 και από 5 βάζουν οι Παπανικολάου και Πρίντεζης.

Βράδυ Τρίτης, 9 Μαϊου της εφετινής σεζόν στο φλεγόμενο ΣΕΦ. Σλούκας 22, Βεζένκοφ 17, Παπανικολάου 14. Τέλος. Όλη η ιστορία του Ολυμπιακού στο …πιάτο! Οσες φορές έφτασε ψηλά, το έκανε πολύ απλά γιατί είχε στο ρόστερ του παίκτες μεγάλης αξίας, γεγενείς. Παίκτες που το έλεγε η καρδιά και η ψυχή τους και γνώριζαν τις απαιτήσεις που δημιουργεί αυτή η βαριά φανέλα. Ναι, κάποιες στιγμές βοηθούν οι ξένοι όπως ο Λο στο Λονδίνο ή ο Γουόκαπ με τον Φαλ στην εφετινή σειρά, το συμπέρασμα ωστόσο είναι πως ο λεγόμενος «ελληνικός κορμός» παντού και πάντα έχει τον πρώτο λόγο. Ενίοτε και τον τελευταίο.

Όταν ο Ολυμπιακός …έχανε στηρίγματα τέτοιου είδους , αναμφίβολα έπρεπε να τα αναπληρώσει. Δεν γινόταν άμεσα. Αλλά η αλυσίδα αυτή στο μπάσκετ δεν πρέπει να σπάσει ποτέ. Χωρίς να είναι η εγχώρια παραγωγική διαδικασία στα καλύτερά της, βλέποντας το παρελθόν μιας ομάδας, αντιλαμβάνεσαι τη δύναμή της. Και τι ανοιχτούς ορίζοντες έχει ποντάροντας πάντα στο …γαλάζιο στοιχείο.

Sports in

Ο Κλοπ μίλησε για το μεγάλο «διπλό» του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα!

Τι είπε ο Γιούργκεν Κλοπ για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στο Μπέρμιγχαμ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024