Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς ο Σπανούλης έγινε… κρυφός άσος στο μανίκι του Μπαρτζώκα

Πώς ο Σπανούλης έγινε… κρυφός άσος στο μανίκι του Μπαρτζώκα

Ο θρυλικός Βασίλης Σπανούλης αποτέλεσε με τον τρόπο του παράγοντα στην πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final 4 του Κάουνας, μέσα από τις συμβουλές που έδωσε στους πρώην συμπαίκτες του κατά τη διάρκεια της σειράς με τη Φενέρ.

Η θρυλική πρόκριση που πανηγύρισε ο Ολυμπιακός στο Game 5 των playoffs με τη Φενέρμπαχτσε αποτέλεσε την απόλυτη δικαίωση για την καλύτερη ομάδα της φετινής Euroleague, με τους «ερυθρόλευκους» να επιβιώνουν από μια πολύ δύσκολη σειρά, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα.

Η Φενέρ, που βρέθηκε από δικά της λάθη στην όγδοη θέση της κατάταξης της κανονικής περιόδου και έπεσε πάνω στον Ολυμπιακό, κατάφερε να δυσκολέψει σε μεγάλο βαθμό τους Πειραιώτες και να οδηγήσει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι, εξαντλώντας τις πιθανότητές της για το Final 4.

Μετά τις ήττες στο Game 2 και στο Game 4 σε ΣΕΦ και Τουρκία αντίστοιχα ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε δύσκολη θέση, ωστόσο οι παίκτες του Μπαρτζώκα έβγαλαν χαρακτήρα και παίζοντας το μπάσκετ που έχουν συνηθίσει όλη τη σεζόν έφεραν εις πέρας την αποστολή τους και πανηγύρισαν μαζί με τον κόσμο τους την πρόκριση στο 12ο Final 4 της ιστορίας τους.

Ο παίκτης θρύλος για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό μπάσκετ που συνέδεσε το όνομά του με τις επιτυχίες του Ολυμπιακού στα Final 4, ο Βασίλης Σπανούλης, μπορεί να έχει αποχωρήσει από την ενεργό δράση εδώ και περίπου δύο χρόνια και να φοράει πλέον το προπονητικό κοστούμι δοκιμάζοντας την τύχη του στον πάγκο του Περιστερίου, ωστόσο η σύνδεσή του με τους «ερυθρόλευκους» δεν παύει να είναι πολύ έντονη.

Δεν είναι λίγες οι φορές άλλωστε που ο Kill Bill έχει βρεθεί στο ΣΕΦ τη φετινή χρονιά για να παρακολουθήσει παιχνίδια του Ολυμπιακού, ενώ μην ξεχνάμε ότι έχει προγραμματιστεί και η μεγάλη βραδιά όπου η φανέλα με το Νο 7 θα αποσυρθεί στην οροφή του ΣΕΦ για πάντα προς τιμήν του.

Ποια ήταν λοιπόν η συνεισφορά του Σπανούλη στη σειρά των playoffs; Όπως δήλωσε ο Σακίλ ΜακΚίσικ, ο θρυλικός αρχηγός του Ολυμπιακού επικοινώνησε μαζί του μετά την ήττα στο Game 2 από τους Τούρκους και τον συμβούλεψε να μην έχει συναισθήματα, κάτι που τον βοήθησε να «μεταμορφωθεί» και να κάνει εξαιρετικά παιχνίδια, με αποκορύφωμα το Game 4 στην Πόλη, όπου σκόραρε 20 πόντους στην ήττα του Ολυμπιακού.

Έτσι οι συμβουλές του Σπανούλη προς τον «Σακ» έπιασαν τόπο, με τον Αμερικανό να αποτελεί παράγοντα μέχρι το τέλος της σειράς. Ο Kill Bill δεν είναι κρυφό ότι διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις και επικοινωνεί «συχνά-πυκνά» με τους περισσότερους από τους παίκτες του Ολυμπιακού και κυρίως με αυτούς που είχε συμπαίκτες.

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024