Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νάσια Στουραΐτη: Η συγκλονιστική ιστορία μίας υιοθετημένης κοπέλας με το σύνδρομο της ινομυαλγίας

Νάσια Στουραΐτη: Η συγκλονιστική ιστορία μίας υιοθετημένης κοπέλας με το σύνδρομο της ινομυαλγίας

«Οι γονείς μου μου μίλησαν ανοιχτά για την υιοθεσία αλλά και για την αναπηρία μου. Η φωκομέλεια είναι μια αναπηρία εκ γενετής που επηρεάζει τα άνω ή τα κάτω άκρα».

Η φωτογράφος, Νάσια Στουραΐτη, που υιοθετήθηκε σε ηλικία 4 ετών και δεν γνώρισε ποτέ τους βιολογικούς της γονείς, μιλά για την αναπηρία της στα άνω άκρα, η οποία δεν στάθηκε εμπόδιο στην καριέρα της αλλά και για το σύνδρομο της ινομυαλγίας που μπήκε στη ζωή της μετά από έντονη ψυχολογική πίεση.

«Οι γονείς μου μου μίλησαν ανοιχτά για την υιοθεσία αλλά και για την αναπηρία μου. Η φωκομέλεια είναι μια αναπηρία εκ γενετής που επηρεάζει τα άνω ή τα κάτω άκρα» λέει σε ρεπορτάζ του MEGA στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη.

Η Νάσια Στουραΐτη αναφέρει πως  ποτέ δεν είχε εμπόδια με την αναπηρία της. Αλλά όπως λέει, μόνο κοινωνικά υπήρξε θέμα προς συζήτηση.

«Από την ηλικία των 10 ετών έλαβα δείγματα bullying. Ήμουν πάντα δυνατή, δεν άφηνα να φανεί ότι κάτι με έχει νικήσει. Σπούδασα νομική. Μετά κατάλαβα ότι δεν μου άρεσε. Η πίεση αυτή βγήκε στο σώμα μου με το σύνδρομο της ινομυαλγίας».

Όπως είπε,  στην ινομυαλγία όταν πιέζεσαι ψυχολογικά ο εγκέφαλος διαβάζει ότι το σώμα πονάει και τον πόνο τον νιώθεις επί 100.

«Τα προβλήματα με την υγεία μου δεν στάθηκαν εμπόδιο στην καριέρα μου πάρα μόνο κοινωνικά. Κοινωνικά όταν μιλούν για έναν ανάπηρο τονίζουν περισσότερο την αναπηρία του πάρα το έργο του.

Η Νάσια Στουραΐτη  είπε πως η φωτογραφία την βοήθησε να ξεπεράσει την εικόνα που είχε για τον εαυτό της.

«Πραγματοποίησα πρόσφατα την έκθεση μου στην Νέα Υόρκη και τώρα βγάζω το πρώτο μου βιβλίο με φωτογραφίες. Το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου αυτή τη στιγμή είναι η υγεία».

Δείτε το βίντεο

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024