Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Smart Home: Τα απαραίτητα για να ανεβάσετε το IQ του σπιτιού σας

Smart Home: Τα απαραίτητα για να ανεβάσετε το IQ του σπιτιού σας

Ποιοι είναι οι αυτοματισμοί αλλά και τα προϊόντα που θα χρειαστείτε για να κάνετε το σπίτι πιο έξυπνο;

Μετά τα έξυπνα smartphones, τις έξυπνες τηλεοράσεις και τα έξυπνα ρολόγια, έχει έρθει η στιγμή να αναβαθμίσουμε το σπίτι μας, κάνοντάς το και αυτό έξυπνο. Πρόκειται για ένα σύγχρονο εγχείρημα που ενσωματώνει «έξυπνες» λειτουργίες, που θα κάνουν την καθημερινότητά σας πολύ πιο εύκολη, άνετη ακόμα και διασκεδαστική.

Χαρακτηριστικό του λεγόμενου «smart home» είναι τα νέα και ανανεωμένα συστήματα που μας εντυπωσιάζουν με τις καινοτόμες λειτουργίες τους, που αυτοματοποιούν διαφορετικές διαδικασίες εντός και εκτός σπιτιού.

Τι περιλαμβάνει το έξυπνο σπίτι;

Χάρη στις εξειδικευμένες ρυθμίσεις και τον έλεγχο ορισμένων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, το έξυπνο σπίτι διαθέτει έναν βαθμό νοημοσύνης, καθώς «σκέφτεται» και «ενεργεί» σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας, όσο εσείς έχετε τον απόλυτο έλεγχο.

Αν αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε για να κάνετε το σπίτι σας πιο έξυπνο, υπάρχουν αρκετοί αυτοματισμοί που μπορούν να κάνουν την ζωή σας πιο άνετη, πιο εύκολη, ακόμα και πιο ασφαλή. Μερικοί από τους καλύτερους περιλαμβάνουν:

#Αυτοματισμοί Ασφάλειας

Το συγκεκριμένο σύστημα είναι υπεύθυνο για την παρακολούθηση των χώρων σας από απόσταση ενώ ταυτόχρονα, είναι δυνατό να δημιουργήσει συνθήκες «πανικού» εάν χρειαστεί.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ανάψει όλα τα φώτα στο σπίτι, να ανεβάσει ή να κατεβάσει ρολά, να ενεργοποιήσει την προειδοποιητική σειρήνα ή ακόμα και να προσομοιώσει την ύπαρξη σκύλων εντός του σπιτιού.

#Αυτοματισμοί Φωτισμού

Με το συγκεκριμένο σύστημα μπορείτε να ανάβετε, να σβήνετε ή και να χαμηλώνετε στο βαθμό που επιθυμείτε όλα τα φώτα στο σπίτι, δημιουργώντας ελεύθερα όλα τα δυνατά σενάρια φωτισμού, απ’ όπου και αν βρίσκεστε.

Ο έξυπνος φωτισμός μπορεί να σας διευκολύνει στην καθημερινότητά σας, αφού σας επιτρέπει να φτιάξετε την ατμόσφαιρα στους χώρους σας όπως θέλετε προσαρμόζοντάς την στις δικές σας ανάγκες κάθε φορά.

#Αυτοματισμοί Θέρμανσης και Ψύξης

Τώρα, μπορείτε να ελέγξετε θέρμανση και ψύξη από απόσταση και όχι απλά σαν λειτουργία on/off αλλά πολύ περισσότερο ελέγχοντας όλες τις λειτουργίες ρύθμισης, που μπορεί να εκτελέσει ο τηλεχειρισμός του κλιματιστικού.

Με τον συγκεκριμένο αυτοματισμό μπορείτε να προγραμματίσετε, εκ των προτέρων, τις μεταβολές στην θερμοκρασία εντός του σπιτιού ανάλογα με την εποχή ή απλά την ώρα της ημέρας με ένα tap ή την φωνητική σας εντολή.

#Αυτοματισμοί ήχου και εικόνας

Οι αυτοματισμοί ήχου και εικόνας πρόκειται για μερικά από τα πιο αξιοποιήσιμα και διασκεδαστικά συστήματα, καθώς μπορείτε να ρυθμίσετε εύκολα και γρήγορα διαφορετικές συσκευές  αναπαραγωγής ήχου κι εικόνας για να γεμίσετε τους χώρους σας με τις μελωδίες και τις εικόνες που αγαπάτε.

Μπορείτε να ανοίξετε ή και να κλείσετε ανά πάσα στιγμή το ραδιόφωνο ή και την τηλεόραση, είτε βρίσκεστε εντός είτε εκτός σπιτιού.

#Αυτοματισμοί ρολών και τέντας

Με αυτό το σύστημα μπορείτε να ανεβάσετε και να κατεβάσετε εύκολα ρολά και τέντες, είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες, πατώντας μόνο έναν διακόπτη. Έτσι θα μπορείτε να έχετε την επιθυμητή σκίαση σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας για να μην υπερθερμαίνονται οι χώροι σας και να μειώνεται έτσι και η ανάγκη για ψύξη.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024