Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Πιθανόν οι νέες βροχοπτώσεις να καθυστερούν την αντεπίθεση, λέει ρώσος αξιωματούχος

Ουκρανία: Πιθανόν οι νέες βροχοπτώσεις να καθυστερούν την αντεπίθεση, λέει ρώσος αξιωματούχος

Η αντεπίθεση της Ουκρανίας μπορεί να αρχίσει ανά πάσα στιγμή, λέει ρώσος αξιωματούχος, ο οποίος ωστόσο εκτιμά πως καθυστερεί εξαιτίας των νέων βροχοπτώσεων.

Νέες βροχοπτώσεις πιθανόν καθυστέρησαν την έναρξη της πολυσυζητημένης ουκρανικής αντεπίθεσης με σκοπό την ανακατάληψη εδαφών που έχουν κυριεύσει ρωσικά στρατεύματα, εκτίμησε εγκατεστημένος από τη Μόσχα αξιωματούχος στον ελεγχόμενο από τη Ρωσία τομέα της περιφέρειας Ζαπορίζια (στη φωτογραφία του Reuters/Gleb Garanich, επάνω, πελαργός είναι έτοιμος να πετάξει από τον σταυρό εκκλησίας σε χωριό της Ουκρανίας).

«Υγρός και ασταθής»

«Ηρθε ξανά υγρός και ασταθής καιρός. Το έδαφος πρέπει να είναι ξηρό σε βάθος 10 ως 12 εκατοστών ώστε τα τεχνολογικά μέσα να μπορούν να κινούνται σε αυτό», εξήγησε χθες Δευτέρα στη ρωσική τηλεόραση ο Γεβγκένι Μπαλίτσκι, επικεφαλής των αρχών στον τομέα της περιφέρειας αυτής που ελέγχει ο ρωσικός στρατός και η Μόσχα λέει πως προσάρτησε, κάτι που η διεθνής κοινότητα δεν αναγνωρίζει.

Μολαταύτα, πρόσθεσε ο κ. Μπαλίτσκι, η αντεπίθεση μπορεί ν’ «αρχίσει ανά πάσα στιγμή».

Την Παρασκευή, οι ρωσικές αρχές στη Ζαπορίζια ξεκίνησαν για λόγους ασφαλείας να απομακρύνουν εσπευσμένα εκατοντάδες άμαχους από κοινότητες της περιφέρειας κοντά στις γραμμές του μετώπου, συμπεριλαμβανομένων κατοίκων της Ενερχοντάρ – όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο της Ευρώπης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Επίσκεψη φον ντερ Λάιεν

Στο Κίεβο θα βρίσκεται σήμερα, Τρίτη, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπως ανέφερε ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ερίκ Μαμέρ, χθες Δευτέρα στην καθιερωμένη ενημέρωση των ανταποκριτών στις Βρυξέλλες.

Η πρόεδρος της Κομισιόν θα έχει συνάντηση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ η επίσκεψή της, η οποία λαμβάνει χώρα την Ημέρα της Ευρώπης, σηματοδοτεί την αμέριστη στήριξη της ΕΕ προς την Ουκρανία.

Sports in

Με Παπανικολάου στο Game 3 ο Ολυμπιακός

Ο Κώστας Παπανικολάου θα βρίσκεται στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα ενόψει του Game 3 με τη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024