Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οικονομική θηλιά πνίγει την ιστορική Χέρτα Βερολίνου

Οικονομική θηλιά πνίγει την ιστορική Χέρτα Βερολίνου

Αγώνας επιβίωσης

Η Χέρτα Βερολίνου κινδυνεύει να μην αδειοδοτηθεί από τη γερμανική λίγκα και να καταλήξει στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει.

Η πρόσφατη συμφωνία της με την 777 Partners η οποία θα επένδυε στο κλαμπ 100 εκατ. ευρώ σε βάθος διετίας τελεί υπό έρευνα από την DFL για το αν σέβεται τον περίφημο κανόνα 50+1.  Υπάρχει επίσης το ερωτηματικό αν οι αμερικανοί επενδυτές θα δώσουν τα χρήματα που υποσχέθηκαν. Χωρίς αυτά και με δεδομένο τα άδεια ταμεία του κλαμπ είναι βέβαιο πως η Χέρτα δεν θα καταφέρει να εκπληρώσει τα κριτήρια για να αδειοδοτοτηθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου. Σε μια τέτοια περίπτωση ο μεγαλύτερος σύλλογος της γερμανικής πρωτεύουσας και ιδρυτικό μέλος της Μπουντεσλίγκα θα αναγκαστεί να υποβιβαστεί στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Ακόμα όμως κι αν καταφέρει να πάρει την πολυπόθητη άδεια, δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία καθώς βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας τέσσερις αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία.

Πηγή που επικαλείται η «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» ανέφερε πως η Χέρτα «είναι η χειρότερη περίπτωση που είχαμε ποτέ» στο θέμα της αδειοδότησης.

Σε ανακοίνωσή της η γερμανική ομάδα επιβεβαίωσε τις επαφές της με τη Λίγκα «τόσο όσον αφορά τη συνεχιζόμενη διαδικασία αδειοδότησης όσο και το περιεχόμενο της συνεργασίας με τον επενδυτή μας 777 Partners. Και τα δύο θέματα πρέπει να συζητηθούν και να διευκρινιστούν σύμφωνα με όλες τις νομικές απαιτήσεις- ιδιαίτερα του κανόνα 50+1 – και τις προδιαγραφές που σχετίζονται με το περιεχόμενο».

Την Παρασκευή η Χέρτα παίζει με την Κολωνία σε έναν αγώνα επιβίωσης. Αν ηττηθεί πιθανόν οριστικοποιείται ο  υποβιβασμός της. Και την Κυριακή έχει γενική συνέλευση. Το μετέωρο βήμα μιας ιστορικής ομάδας.

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 5ο τελικό της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024