Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Να γυαλίζει το μάτι τους στον ΣΕΦ

Να γυαλίζει το μάτι τους στον ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός έβαλε τη Φενέρ στα πλέι οφ. Το θέμα είναι να μη τη βάλει και στο φάιναλ φορ

Όταν ολοκληρώθηκε το παιχνίδι της Φενέρ στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα όπου η τουρκική ομάδα ηττήθηκε στο καλάθι, όλα τα μέλη της ομάδας περίμεναν τη λήξη του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μπασκόνια στο ΣΕΦ που εκείνη την ώρα ήταν στους έξι πόντους για τους πρωταθλητές Ελλάδας και με αρκετό χρόνο να απομένει.

Έαν οι Ερυθρόλευκοι έχαναν (που δεν θα τους στοίχιζε καν την πρωτιά αφού η Ρεάλ έχανε στο Τελ Αβίβ την ίδια ώρα) η τουρκική ομάδα θα έμενε εκτός πλέι οφ.

Και σήμερα ο Ολυμπιακός θα κανόνιζε ήδη τις τελευταίες λεπτομέρειες για τη διαμονή του στο Κάουνας καθώς είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είχε ήδη προκριθεί με 3-0 ή 3-1 απέναντι στη Μπασκόνια ή στη Ζαλγκίρις που σε καμία περίπτωση δεν ήταν του επιπέδου ενός οργανισμού (αλλά και ομάδας) όπως η Φενέρμπαχτσε.

Η ελληνική ομάδα πιστή στις αρχές της δεν διάλεξε αντίπαλο ούτε καν να αποφύγει πχ τη Φενέρ και απέδωσε δικαιοσύνη παίζοντας ίδια και ίσα με όλους και δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να μην πληρώσει το κακό φινάλε της στην κανονική περίοδο.

Όμως εάν θέλει να μην τη… στείλει εκτός από τα πλέι οφ και στο φάιναλ φορ η ελληνική ομάδα θα πρέπει να παρουσιαστεί την Τρίτη με το μάτι να…γυαλίζει στο μέγιστο βαθμό.

Μέχρι στιγμής  – κακά τα ψέματα – η Φενέρμπαχτσε έχει φέρει τα παιχνίδια στο δικό της αργό τέμπο όπως ακριβώς ήθελε ο κόουτς Ιτούδης και πάει σε «ταυρομαχίες» με αρκετό μπασκετικό ξύλο με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να ανοίξει το ρυθμό του παρά μόνο στο πρώτο ματς όπου μπήκαν τα τρίποντα (16/29).

Αμυνα και καθαρό μυαλό

Επισης με δεδομένο ότι οι Βεζένκοβ και Σλούκας αναμένεται να «υποφέρουν» από την τουρκική άμυνα και στο ΣΕΦ, το κλειδί για τον Ολυμπιακό είναι αυτό που του πρόσφερε ουσιαστικά όλη αυτή την πορεία μέσα στη σεζόν.

Η εξαιρετική άμυνά του και το καθαρό μυαλό. Η πρώτη είναι κομβική και δεν λειτούργησε χθες βράδυ στη χειρότερη δυνατή στιγμή (οι Πειραιώτες δέχτηκαν 25 πόντους στο 4ο δεκάλεπτο).

Το δεύτερο δεν υπήρχε σε αρκετά σημεία επιτρέποντας στους γηπεδούχους να παίζουν πιο επιθετικά σε άμυνα και επίθεση.

Τρεις φορές έχασαν τη μπάλα μέσα από τα χέρια τους οι παίκτες του Ολυμπιακού με αυτά τα λάθη να στοιχίζουν ενώ και στον 2ο αγώνα τα λάθη ήταν διπλάσια για την ελληνική ομάδα (14 έναντι 7).

Την Τρίτη κάθε λάθος μετράει…διπλό και η προσοχή και η συγκέντρωση θα πρέπει να είναι στο 101% καθώς δεν υπάρχει πλέον άλλο μαξιλαράκι ή ευκαιρία.

Επίσης σε ένα τέτοιο παιχνίδι «τελικό» το ρολόι μπαίνει στην τσέπη των προπονητών και ένας παίκτης που έχει το μομέντουμ δεν βγαίνει από το γήπεδο βάση των λεπτών που έχει παίξει εκείνη την ώρα.

Ο Πιέρ για παράδειγμα έπαιξε 37 λεπτά χθες (κυνηγώντας και το Βεζένκοβ) και ο Χέις-Ντέηβις 40 (!) ενώ είχε και το μαρκάρισμα του Κώστα Σλούκα. Και οι δύο παρά την κόπωση είχαν καθαρό μυαλό και πέτυχαν και μεγάλα σουτ ακόμα και προς το φινάλε (29 πόντους με 7/10 τρίποντα είχαν οι δυό τους).

Δεν είναι εύκολο

Ναι ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να τελειώσει τη σειρά στην έδρα του αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι απλό και εύκολο και θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια.

Η Φενέρμπαχτσε δεν ήταν για να τερματίσει 8η, έχει το δεύτερο μεγαλύτερο μπάτζετ στη διοργάνωση κοντά στα 50.000.000 ευρώ και μεγάλους παίκτες και προπονητή μπαρουτοκαπνισμένους σε τέτοιες διαδικασίες και παιχνίδια.

Η προκληση είναι μεγάλη αλλά ακόμα είναι στα χέρια του Ολυμπιακού, αρκεί να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ιδιαιτερότητες αυτού του «τε»ικού».

Sports in

Oλυμπιακός: Γητευτής ονείρων

Ο Ολυμπιακός του σήμερα είναι ικανός για τα πάντα. Οι δε ποδοσφαιριστές του αποφασισμένοι στον απόλυτο βαθμό, να τα δώσουν όλα. Γιατί πολύ απλά, θέλουν τα να νιώσουν όλα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024