Δύο ημέρες μετά τη στέψη του βασιλιά Καρόλου, δόθηκε στη δημοσιότητα το πρώτο επίσημο πορτρέτο του.
Το απόγευμα της Δευτέρας, στους επίσημους λογαριασμούς της βασιλικής οικογένειας στα social media, δημοσιεύτηκε το εντυπωσιακό πορτρέτο του Καρόλου, στο οποίο φοράει το στέμμα του, κρατάει το σκήπτρο και τη Σταυροφόρο Σφαίρα.
Τη φωτογραφία τράβηξε ο Hugo Burnand και συνολικά, σύμφωνα με την Telegraph, θα κυκλοφορήσουν τέσσερις επίσημες φωτογραφίες του βασιλιά Καρόλου.
Παρά τον κόσμο που συγκεντρώθηκε στους δρόμουςτου Λονδίνου, εννέα εκατομμύρια περισσότεροι Βρετανοί παρακολούθησαν την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ απ’ ότι την τελετή στέψης του διαδόχου και πρωτότοκου γιου της, Καρόλου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Guardian, περίπου 29 εκατομμύρια Βρετανοί παρακολούθησαν την κηδεία της μητέρας του μονάρχη τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ την τελετή στέψης του Καρόλου 20 εκατομμύρια τηλεθεατές, σχολιάζει το σχετικό δημοσίευμα.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.