Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η μετάλλαξη του Ανδρεόπουλου

Η μετάλλαξη του Ανδρεόπουλου

Την επόμενη σεζόν, ο Ανδρεόπουλος δείχνει ελαφρώς να αλλάζει τη δική του …κοσμοθεωρία στο βόλεϊ.

Έχει το ενδιαφέρον της η όλη προσπάθεια του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ να δυναμώσει εν όψει της νέας σεζόν. Και αυτό συμβαίνει στους άνδρες, την ίδια ώρα που οι γυναίκες του Τριφυλλιού πανηγυρίζουν τον τίτλο του πρωταθλήματος.

Πώς όμως θα αλλάξει ο ΠΑΟ; Μήπως για να συμβεί αυτό πρέπει πρώτιστα να διαφοροποιήσει το σκεπτικό του, εν τέλει να αλλάξει νοοτροπία ο προπονητής του, ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος.

Άλλοτε πασέρ των Πρασίνων και μέλος της ομάδας που πανηγύρισε επιτυχίες ο Έλληνας προπονητής, έχει φανατικούς φίλους στο τμήμα. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που του κάνουν κριτική και μάλιστα μέσα από την ομάδα, γιατί την περίοδο που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, ενώ έθεσε από την αρχή υψηλούς στόχους και έφτιαξε αποκλειστικά αυτός την ομάδα, στην Ευρώπη και το πρωτάθλημα δεν τα κατάφερε. Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και σίγουρα έτοιμος στα καθοριστικά ραντεβού.

Θα αλλάξει κοσμοθεωρία;

Θα δούμε κάτι νέο στο εγγύς μέλλον; Ο Ανδρεόπουλος, αν θέλει κάποιος να δει καθαρά τα πράγματα, έχει ένα ξεκάθαρο σκεπτικό. Ζητεί το (όποιο) μπάτζετ να μην …απλώνεται σε όλους τους παίκτες, αλλά το κυρίως ποσό να δίδεται στα «βαριά χαρτιά» της ομάδας. Με την έννοια πως επιθυμεί η αρχική εξάδα να έχει ποιότητα, γιατί αυτή θα βρίσκεται τον περισσότερο χρόνο στο παρκέ. Αλλιώς, ναι μεν υπάρχουν καλοί παίκτες παντού και ασφαλώς στον πάγκο, οι βασικοί όμως χάνουν κάτι από την ποιότητά τους. Ρίσκο. Το πλήρωσε ο ΠΑΟ εφέτος απέναντι στον Ολυμπιακό στο Τσάλεντζ Καπ και άλλωστε μετά τον τραυματισμό του Ερνάντεζ, τίποτα δεν ήταν το ίδιο.

Την επόμενη σεζόν, ο Ανδρεόπουλος δείχνει ελαφρώς να αλλάζει τη δική του …κοσμοθεωρία στο βόλεϊ. Ναι μεν κράτησε τον διαγώνιο με τη μακρά ιστορία στον χώρο, τον Κουβανό άσο Φερνάντο Ερνάντεζ, αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι άλλες θέσεις μένουν …γυμνές. Επέλεξε να επιστρέψει ο Θανάσης Πρωτοψάλτης, κοινώς έριξε …νερό στο κρασί του ο Ανδρεόπουλος γιατί ο Έλληνας διεθνής είχε αποχωρήσει επειδή δεν τον υπολόγιζε ως βασικό και αναντικατάστατο ο κόουτς.

Μαζί με τον Πρωτοψάλτη, διαγώνιος θα είναι ο Γίρι Κόβαρ, σημαντικός παίκτης που παρέμεινε στον ΠΑΟ, ενώ …υποβιβάζεται σε τρίτο ο Φράγκος. Πασαδόρος έρχεται ο Επ αντί του κορεσμένου Γιάκομπσεν και για μπλοκέρ προέκυψε ο Βουλκίδης, άλλοτε στον Ολυμπιακό και πέρυσι στον ΠΑΟΚ. Καλός στο σερβίς, όχι 100% αξιόπιστος στο μπλοκ. Ο Ρανγκέλ δίπλα του, στην πέμπτη συνεχόμενη σεζόν (και έκτη συνολικά ) στον Παναθηναϊκό, με τον Πετρέα να έρχεται από τον πάγκο όπως άλλωστε θα κάνει και ο όχι τόσο έμπειρος, Μπάσης.

Κοντολογίς, το ρόστερ του ΠΑΟ ετοιμάστηκε. Επένδυσε σε Έλληνες τόσο για την εξάδα όσο και για τις λύσεις που πρέπει να έχει ο πάγκος. Είπαμε: ο Ανδρεόπουλος «κάηκε» πέρυσι και μια ακόμη αποτυχία δεν θέλει ούτε να τη σκέφτεται.

Sports in

Η άνοδος του Ολυμπιακού στο Νο 47 της UEFA και τι θα γίνει αν σηκώσει την κούπα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο Ολυμπιακός είναι δύο ματς μακριά από το όνειρο και μαζί του έχει λόγο να ονειρεύεται ολόκληρη η Ελλάδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024