Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Διαλύοντας τους… ψιθύρους

Διαλύοντας τους… ψιθύρους

Αν κάποιος δεν ήξερε τη βαθμολογία των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα, θα έβαζε στοίχημα πως η ομάδα που «καίγονταν» για τη νίκη που θα έδινε τίτλο, είναι ο Ολυμπιακός.

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό στο μεγάλο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη κι έκανε αυτό που πρόσταζε η ιστορία του και αυτό που ήθελαν οι οπαδοί του.

Να παίξει στα ίσια τον αγώνα με τους «πράσινους», να διεκδικήσει τη νίκη και εν τέλει να «κλείσει στόματα». Αυτό ήταν το ζητούμενο για την ομάδα του λιμανιού.

Ουδέποτε υπήρξε διαφορετική σκέψη από πλευράς πειραιωτών, όσο κι αν κάποιοι «ειδήμονες» θέλησαν ν’ ανάψουν φωτιές, με ανεκδιήγητες φήμες.

Ο Ολυμπιακός έμεινε μακριά από τέτοιου είδους πρακτικές και τα έδωσε όλα για τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Όπως ακριβώς είχε κάνει και λίγες μέρες νωρίτερα εναντίον της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Ολυμπιακός έδειξε με την εμφάνιση του στο αποψινό παιχνίδι ότι ήθελε τη νίκη, όπως την ήθελε και στον αγώνα κόντρα στην Ένωση.

Και είναι αλήθεια πως οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν απέναντι στο «τριφύλλι» καθώς ο Ολυμπιακός πίεσε πολύ για τους τρεις βαθμούς, κόντρα σ’ έναν Παναθηναϊκό που εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων σ’ έναν «τελικό».

Οι «ερυθρόλευκοι» πάλεψαν πολύ για να φτάσουν στην κατάκτηση των τριών βαθμών και τώρα θα πάνε στην Τούμπα για να κοντραριστούν με τον ΠΑΟΚ, στο ματς που θα κρίνει την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν είχε τα στοιχεία εκείνα που κρίνουν ένα ντέρμπι «αιωνίων» και το κυριότερο, κατάφερε να πάρει τη νίκη με τις εξέδρες του Καραϊσκάκη να είναι άδειες λόγω της τιμωρίας της έδρας των πειραιώτων.

Κι αυτό ήταν ένα στοιχείο που πριν την έναρξη του αγώνα λογίζονταν ως σημαντικό πλεονέκτημα για το «τριφύλλι».

Κι όμως ο Παναθηναϊκός δεν… εμφανίστηκε στον «τελικό» ή για να είμαστε ακριβείς εμφανίστηκε στο δοκάρι του Μπερνάρ στο 72’ άντε και σε μια φάση ακόμα.

Με δυο φάσεις όμως δεν μπορείς να κερδίζεις πάντα. Υπήρξαν βέβαια ματς στη χρονιά που το πέτυχαν οι «πράσινοι» αλλά αυτή την φορά τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Οι «ερυθρόλευκοι» διέλυσαν κάθε μορφής… ψίθυρο που είχε ακουστεί τις τελευταίες μέρες και το έκαναν με μια καλή εμφάνιση.

Αν κάποιος δεν ήξερε τη βαθμολογία των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα, θα έβαζε στοίχημα πως η ομάδα που «καίγονταν» για τη νίκη που θα έδινε τίτλο, είναι ο Ολυμπιακός.

Τόσο πολύ το πάλεψαν το παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι» κι αυτό έπρεπε να κάνουν. Κι όσο για εκείνους που επέμεναν τις προηγούμενες μέρες σε φήμες για το αποτέλεσμα του ντέρμπι, ο ο Ολυμπιακός έδωσε την απάντησή του.

Και την έδωσε στο γήπεδο.

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024