Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βασιλιάς Κάρολος: Ο διάλογος του με την Καμίλα στο δρόμο προς το Αββαείο

Βασιλιάς Κάρολος: Ο διάλογος του με την Καμίλα στο δρόμο προς το Αββαείο

«Δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε στην ώρα μας. Πάντα υπάρχει κάτι...»

Στον νέο βασιλιά και τη νέα βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν στραμμένα τα βλέμματα όλου του πλανήτη χθες.

Η στέψη του Καρόλου Γ’ είχε όλη τη λάμψη του παραμυθιού που αρμόζει στην περίσταση, ωστόσο στοιχεία απλότητας έδωσαν 70 χρόνια μετά την ενθρόνιση της Ελισάβετ ένα διαφορετικό τόνο στο τελετουργικό, προσαρμοσμένο στη σύγχρονη πραγματικότητα και των γαλαζοαίματων.

Μία ημέρα ειδικοί που διαβάζουν τα χείλη αποκαλύπτουν όσα συζητούσε ο μονάρχης με την Καμίλα.

«Δεν είμαστε ποτέ στην ώρα μας»

Όπως φαίνεται, ο νέος βασιλιάς παραπονέθηκε ότι «δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε στην ώρα μας. Πάντα υπάρχει κάτι», καθώς περίμενε πριν από τη στέψη του στην άμαξα Diamond Jubilee Coach, που δημιουργήθηκε για να τιμήσει την 60ή επέτειο της βασιλείας της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ το 2012.

Ο μονάρχης καταγράφηκε από την κάμερα να μιλάει με τη βασίλισσα μέσα στην άμαξα, αφού έφτασαν νωρίτερα στο Αβαείο του Ουέστμινστερ και κατέληξαν να περιμένουν για λίγα λεπτά.

Ο Ουίλιαμ, η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον και τα παιδιά τους, πριγκίπισσα Σαρλότ και πρίγκιπας Λούις, λέγεται ότι άργησαν και κατέληξαν να συμμετέχουν στην πομπή μέσα από την εκκλησία, επειδή δεν μπορούσαν να προσπεράσουν για να προλάβουν τον Κάρολο.

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας υποτίθεται ότι θα έφταναν και θα κάθονταν πριν από τον Κάρολο και την Καμίλα, σύμφωνα με την επίσημη σειρά της τελετής της στέψης.

Αντ’ αυτού, έφτασαν μετά τον βασιλιά, πράγμα που σήμαινε ότι ο Κάρολος έπρεπε να περιμένει στην άμαξά του πριν μπει τελικά στο Αβαείο και στάθηκαν πίσω του, παίρνοντας τις θέσεις τους, καθώς εκείνος ήδη έμπαινε στην εκκλησία.

«Είναι καταπληκτικό»

Νωρίτερα, ενώ το βασιλικό ζευγάρι βρίσκονταν καθ’ οδόν, ο βασιλιάς Κάρολος παρατηρώντας τη βροχή, φάνηκε να είπε στη σύζυγο του: «Ω, κοίτα αυτό» και στη συνέχεια έδειξε τους  συγκεντρωμένους πολίτες που τους επευφημούσαν στη διαδρομή λέγοντας «υπέροχα, θαυμάσια».

Στη συνέχεια, η βασίλισσα σχολίασε κοιτώντας τις σημαίες που διακοσμούσαν τους δρόμους: «Είναι σούπερ, καταπληκτικό. Η πλατεία Τραφάλγκαρ είναι τόσο όμορφη».

Όταν μπήκαν στο Αββαείο του Ουέστμινστερ, ο Κάρολος και η Καμίλα ήταν σιωπηλοί αλλά υπήρξαν και κάποιες στιγμές που «έσπασαν» τη σιωπή τους.

Μια από αυτές ήταν όταν η βασίλισσα ρώτησε απευθυνόμενη σε έναν άνδρα στα δεξιά της ενώ τραβούσε τον μανδύα της: «Μπορείς να βοηθήσεις; Ευχαριστώ».

Ο βασιλιάς, καθώς έφευγε μετά την τελετή, θέλησε να ευχαριστήσει τους καλεσμένους. «Σας ευχαριστώ πολύ. Ήταν όλα υπέροχα», δήλωσε σύμφωνα με τον ειδικό στο διάβασμα των χειλιών.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024