Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έξι Ουκρανοί ναρκοσυλλέκτες νεκροί από ρωσικά πυρά - Σειρήνες συναγερμού σε όλη την Ουκρανία

Έξι Ουκρανοί ναρκοσυλλέκτες νεκροί από ρωσικά πυρά – Σειρήνες συναγερμού σε όλη την Ουκρανία

Τα θύματα έπεσαν νεκρά από πυρά, ενώ πραγματοποιούσαν επιχειρήσεις εκκαθάρισης ναρκών στην περιφέρεια της Χερσώνας.

Έξι Ουκρανοί σκοτώθηκαν το Σάββατο από ρωσικά πυρά, ενώ συμμετείχαν σε επιχείρηση αποναρκοθέτησης στην περιφέρεια της Χερσώνας, στο νότο της χώρας, δήλωσαν αξιωματούχοι του Κιέβου.

«Έξι από τους ναρκοσυλλέκτες μας σκοτώθηκαν», ανακοίνωσε η υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων της χώρας, προσθέτοντας ότι «τα θύματα έπεσαν νεκρά από πυρά, ενώ πραγματοποιούσαν επιχειρήσεις εκκαθάρισης ναρκών στην περιφέρεια της Χερσώνας».

Εν τω μεταξύ, Ουκρανοί αξιωματούχοι εξέδωσαν προειδοποίηση για αεροπορικές επιδρομές το βράδυ του Σαββάτου, σε περιοχές που καλύπτουν σχεδόν τα δύο τρίτα της χώρας.

Ο συναγερμός, που αφορούσε στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής Ουκρανίας το απόγευμα, επεκτάθηκε μετά από την πρωτεύουσα και τις περιοχές στα δυτικά του Κιέβου και σε όλες τις περιοχές στα ανατολικά, καθώς και νότια έως την περιφέρεια της Χερσώνας και την προσαρτημένη από την Ρωσία Κριμαία.

Το Κίεβο λέει ότι κατέρριψε ρωσικό υπερηχητικό πύραυλο

Η Ουκρανία δήλωσε, ωστόσο, ότι κατέρριψε για πρώτη φορά ρωσικό υπερηχητικό πύραυλο τύπου Kinjal, στη διάρκεια αεροπορικών πληγμάτων που εξαπέλυσε η Μόσχα τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε χαρακτηρίσει τον πύραυλο Kinjal, κατά την πρώτη παρουσίασή του το 2018, ως «ιδανικό όπλο», γιατί είναι πολύ δύσκολο να αναχαιτισθεί από την αντιαεροπορική άμυνα του αντιπάλου.

Σύμφωνα με την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, ο πύραυλος καταρρίφθηκε από σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot πάνω από το Κίεβο, γύρω στις 02:30 τοπική ώρα την Πέμπτη.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024