Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το 1.075 που «καίει» τον Τσιτσιπά (vids)

Το 1.075 που «καίει» τον Τσιτσιπά (vids)

Το πρόγραμμα του Στέφανου Τσιτσιπά από τη Ρώμη μέχρι το Γουίμπλεντον, οι βαθμοί που πρέπει να υπερασπιστεί και ο υπαρκτός πλέον κίνδυνος για τον Ελληνα τενίστα.

Με ανάμεικτα συναισθήματα αποχωρεί από την Μαδρίτη ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Ελληνας τενίστας μπορεί να αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τον Γιαν Λέναρντ Στρουφ με 2-1 σετ και να έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει τον πρώτο του τίτλο στο Madrid Masters, αλλά αποχωρεί από την ισπανική πρωτεύουσα έχοντας παίξει κατά διαστήματα εξαιρετικό τένις και έχοντας δείξει ότι έχει ξεπεράσει πλέον πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε στην αρχή της σεζόν στον ώμο.

«Στη νίκη ή στην ήττα, πάντα τα δίνω όλα στο court. Από τη χαρά της νίκης μέχρι την οδύνη της ήττας, κάθε στιγμή στο court είναι μια ευκαιρία για να μεγαλώσω και να βελτιωθώ. Αυτό είναι το πνεύμα του παιχνιδιού», έγραψε ο Τσιτσιπάς στον λογαριασμό του στο Instagram μετά την ήττα από τον Στρουφ στα προημιτελικά του τουρνουά της Μαδρίτης.

Μια ανάρτηση – χαρακτηριστική των ανάμεικτων συναισθημάτων που είχε ο συμπατριώτης μας για την παρουσία του στην ισπανική πρωτεύουσα: Τον προτελευταίο σταθμό του πριν από το δεύτερο Grand Slam της φετινής σεζόν, με το Ρολάν Γκαρός να είναι πλέον προ των πυλών. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όπως και οι υπόλοιποι κορυφαίοι τενίστες του κόσμου, την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκονται στη Ρώμη για το ομώνυμο χωμάτινο Masters.

Ένα τουρνουά, στο οποίο πέρσι ο Ελληνας τενίστας είχε φτάσει μέχρι τον μεγάλο τελικό, όπου, όμως, είχε ηττηθεί από τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 6-0, 7-6 [5]. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο συμπατριώτης μας πηγαίνει στη Ρώμη, έχοντας να υπερασπιστεί 600 βαθμούς.

Τη δεδομένη στιγμή ο Τσιτσιπάς βρίσκεται στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της ATP, έχοντας 5015 βαθμούς (σ.σ στο live ranking). Είναι στο -150 από τον τέταρτο Ρουντ και στο -315 από τον τρίτο Μεντβέντεφ, τους οποίους κυνηγάει. Οσον αφορά στους από κάτω, ο Στέφανος είναι στο +825 από τον έκτο Ρούμπλεφ και στο +1.150 από τον έβδομο Ρούνε.

Ο Ρούμπλεφ πέρσι είχε αποκλειστεί στον δεύτερο γύρο της Ρώμης και ως εκ τούτου έχει να υπερασπιστεί μόλις 10 βαθμούς. Αυτό τον κάνει αυτόματα πολύ επικίνδυνο για τον Ελληνα τενίστα, ο οποίος με ένα συνδυασμό αποτελεσμάτων κινδυνεύει να μείνει εκτός 5άδας της παγκόσμιας κατάταξης. Τελευταία φορά που βρέθηκε εκτός ήταν στις 3/10/2022 (6ος).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Τσιτσιπάς μέχρι το Γουίμπλεντον έχει να υπερασπιστεί επίσης 180 βαθμούς στο Ρολάν Γκαρός (τέταρτος γύρος), ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμά του φέτος δεν θα αγωνιστεί στην Μαγιόρκα, όπου πέρσι είχε κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο, γεγονός που σημαίνει ότι θα χάσει αυτόματα 250 πόντους (σ.σ ήταν τουρνουά ATP 250).

Μετά το Ρολάν Γκαρός ο Στέφανος θα αφήσει πίσω του την χωμάτινη σεζόν και θα στρέψει το βλέμμα του στο γρασίδι, με τον Τσιτσιπά να ταξιδέψει στη Γερμανία για το τουρνουά του Χάλε (19-25/6). Ένα τουρνουά στο οποίο πέρσι είχε φτάσει μέχρι τον δεύτερο γύρο (σ.σ 45 βαθμοί υπεράσπισης).

Στη συνέχεια θα αγωνιστεί στο περίφημο «The Boodles», στο οποίο, όμως, δεν θα πάρει βαθμούς για τη συμμετοχή του καθώς είναι τουρνουά επίδειξης. Αυτό θα είναι και το τελευταίο τουρνουά που θα αγωνιστεί πριν το Γουίμπλεντον (3-16/7), στο οποίο, όμως, δεν έχει να υπερασπιστεί βαθμούς, καθώς πέρσι ATP και WTA αποφάσισαν να μην δοθούν πόντοι στο εν λόγω Grand Slam, λόγω των περιορισμών που είχαν επιβληθεί από τους Βρετανούς στη συμμετοχή των Ρώσων και των Λευκορώσων αθλητών.

Από το επερχόμενο τουρνουά της Ρώμης μέχρι το Γουίμπλεντον έχει να υπερασπιστεί 825 βαθμούς, ενώ θα χάσει σίγουρα 250 από τη συμμετοχή του στο τουρνουά της Μαγιόρκα. Ψάχνει δηλαδή τουλάχιστον 1.075 πόντους, με τους Αντρέι Ρούμπλεφ και Χόλγκερ Ρούνε να πραγματοποιούν σπουδαία σεζόν και να είναι πολύ επικίνδυνοι για τον συμπατριώτη μας.

Το πρόγραμμα του Τσιτσιπά μέχρι το Γουίμπλεντον:

Rome Masters (11-21/5)
Roland Garros (22/5-11/6)
Halle (19-25/6)
The Boodles (27/6 – 1/7)
Wimbledon (3-16/7).

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024