Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λένα Δροσάκη: «Δεν φτάνει να μιλήσει κάποιος, πρέπει ο ένοχος να παίρνει την ποινή που του αξίζει»

Λένα Δροσάκη: «Δεν φτάνει να μιλήσει κάποιος, πρέπει ο ένοχος να παίρνει την ποινή που του αξίζει»

«Δεν πιστεύω στην εκδίκηση. Μεγαλώνουμε παιδιά και πρέπει να τους μάθουμε πως οι πράξεις έχουν συνέπειες» είπε μεταξύ άλλων η Λένα Δροσάκη, η οποία ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!».

Η Λένα Δροσάκη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!», μία ημέρα μετά τα γενέθλιά της. Η ηθοποιός δήλωσε πως ντρέπεται πάρα πολύ στις συνεντεύξεις και αποκάλυψε τι είχε συμβεί στην πρώτη της συνέντευξη.

«Ήταν η πρώτη μου ραδιοφωνική συνέντευξη και ξεκινάει ο παρουσιαστής να με προλογεί. Εμένα με είχε πιάσει το στομάχι μου και όταν με ρώτησαν για τον ρόλο μου το μόνο που μπορούσα να πω ήταν λέξεις. Ήμουν ντροπαλή από μικρή, και βλέπω πως και ο Αναστάσης (σ.σ ο γιος της) είναι ντροπαλός».

«Είναι σημαντικό να μην φοβόμαστε να μιλήσουμε, γιατί ο άλλος είναι πιο δυνατός»

Το 2023 ήταν μία σημαντική χρονιά για την Λένα Δροσάκη καθώς ολοκληρώθηκε η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, τον οποίο είχε καταγγείλει. Η ηθοποιός μίλησε για την απόφαση του δικαστηρίου, λέγοντας πως οι υποθέσεις που πήγαν στα δικαστήρια άνοιξαν ένα δρόμο για να μιλούν οι άνθρωποι για τις κακοποιήσεις αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό.

Όπως λέει η ηθοποιός, τα θύματα πρέπει να γνωρίζουν πως οι ένοχοι θα τιμωρηθούν με την ποινή που τους αξίζει.

«Πρωτόδικα έχει κριθεί ένοχος ο Πέτρος Φιλιππίδης για τις δύο απόπειρες βιασμού και αθώος λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό. Αυτό ισχύει μέχρι τώρα. Όλες οι υποθέσεις που πήγαν στα δικαστήρια άνοιξαν ένα δρόμο για να μιλούν οι άνθρωποι, να μην φοβούνται να κατηγορήσουν αυτόν που τους κακοποίησε. Δεν φτάνει όμως αυτό. Αυτό που συνέβη ήταν ο ηθικός λόγος, για να παίρνει ο ένοχος την ποινή που του αρμόζει. Θέλω να πω πως δεν φτάνει να μιλήσει κάποιος αλλά πρέπει ο ένοχος να παίρνει την ποινή που του αξίζει», είπε αρχικά.

«Δεν πιστεύω στην εκδίκηση. Μεγαλώνουμε παιδιά και πρέπει να τους μάθουμε πως οι πράξεις έχουν συνέπειες. Μπορεί παλιότερα να φοβόμουν και δεν μπορεί να με κατηγορήσει κανείς γιατί βρήκα τη δύναμη και μίλησα κάποια στιγμή.  Έχω αλλάξει 360 μοίρες πια. Είναι πολύ σημαντικό να μην φοβόμαστε πως μόλις πούμε κάτι θα ματαιωθούμε, επειδή ο άλλος είναι πιο δυνατός», συμπλήρωσε.

«Μόνος πας μπροστά αλλά όλοι μαζί πάμε πιο μακριά»

Η ηθοποιός αναφέρθηκε στα σχόλια που λαμβάνει στα social media σχετικά με την καταγγελία στον Πέτρο Φιλιππίδη και αποκάλυψε πως δεν είναι όλα θετικά.

«Παίρνω και άσχημα σχόλια, όπως κατάρες αλλά δεν εστιάζω εκεί. Υπάρχουν άνθρωποι που μου λένε ευχαριστώ γιατί τους έδωσα την δύναμη. Είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι να βρίσκουν τη δύναμη να μιλήσουν. Πιστεύω πολύ στην ομαδικότητα και πως οι άνθρωποι πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Λένε πως μόνος πας μπροστά αλλά όλοι μαζί πάμε πιο μακριά».

«Προσπαθούμε όλοι μαζί να βρούμε ισορροπίες γιατί είμαστε οικογένεια»
Η Λένα Δροσάκη είναι παντρεμένη με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη αλλά το ζευγάρι ανακοίνωσε τον χωρισμό του μόλις πριν από έναν μήνα.

«Είναι πολύ νωπός ο χωρισμός μου για να ξεκαθαρίσω γιατί συνέβη. Προφανώς υπήρχαν διάφοροι λόγοι αλλά δεν μου είναι ξεκάθαρο. Προσπαθούμε όλοι μαζί να βρούμε ισορροπίες γιατί είμαστε οικογένεια. Έχω πάρει απόφαση πως η αγάπη είναι επιλογή κα από τη στιγμή πουν ήρθε ο Αναστάσης στη ζωή μας, πρέπει να διαχειριστούμε μόνοι μας τα προσωπικά μας».

«Ένιωθα κάθε βράδυ και λίγο πιο δυνατή με την παράσταση»
Η ηθοποιός μίλησε για την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί, λέγοντας πως η ιστορία της Άννα Ζίγκλερ στο «Photograph 51» της έδειξε το σθένος ενός ανθρώπου να διεκδικήσει τη ζωή και την ζήλεψε. Η ηθοποιός αναφέρθηκε και στο τηλεοπτικό της μέλλον.

«Τη ζήλεψα αυτή τη γυναίκα για το σθένος που είχε να διεκδικήσει τη ζωή της. Μου έδωσε πολλά, και μόνο που έλεγα την ιστορία της κάθε βράδυ, ένιωθα κάθε βράδυ και λίγο πιο δυνατή. Το να μην βάζουμε ‘’κάτω από το χαλί’’ αυτά που νιώθουμε μας κάνει πιο δυνατούς. Έχω την αίσθηση πως από στα δύσκολα δυναμώνουμε, αλλά μόνο όταν τα αντιμετωπίζουμε», είπε αρχικά.

«Η παράσταση πήγε πολύ καλά. Δεν ξέρουμε εάν θα συνεχιστεί. Το άρθρο που γράφτηκε (σ.σ για την αποχώρησή της) ήταν φανταστικό, μπράβο τους. Έχουμε ακόμα δύο παραστάσεις στην Κύπρο και δεν έχουμε συζητήσει κάτι ακόμα. Τηλεοπτικά είναι όλα στον αέρα. Οι ‘’Σέρρες’’ θα συνεχιστούν αλλά δεν έχουμε κάποια ενημέρωση ακόμα», πρόσθεσε αναφερόμενη σε δημοσιεύματα που αφορούσαν την αποχώρησή της από την παράσταση, εξαιτίας του χωρισμού της με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη, με τον οποίο συμπρωταγωνιστούν.

Η Λένα Δροσάκη θα πρωταγωνιστήσει στην θεατρική παράσταση «Γίνεται δέντρο το πουλί» του Χρήστου Χωμενίδη στις 4-5 Αυγούστου στην Επίδαυρο.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024