Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ δεν φοβούνται τα πυρηνικά του Πούτιν;

Γιατί οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ δεν φοβούνται τα πυρηνικά του Πούτιν;

Αισιοδοξία των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για τα πυρηνικά της Ρωσίας, παρά τις βαριές απώλειες στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Ρωσία είναι «πολύ απίθανο» να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά όπλα της, υποστήριξε σήμερα η επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Μόσχα θα επιδείξει αυτοσυγκράτηση, μολονότι υφίσταται βαριές απώλειες στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Είναι πολύ απίθανο, αυτή είναι η τρέχουσα εκτίμησή μας» είπε η Διευθύντρια Εθνικών Πληροφοριών (DNI) Αβρίλ Χέινς, μιλώντας στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας.

Οι συνέπειες μιας πιθανής στάσης πληρωμών στις ΗΠΑ και η κατάσταση στο Σουδάν

Σχολιάζοντας μια πιθανή στάση πληρωμών στις ΗΠΑ, η Χέινς είπε ότι τόσο η Κίνα όσο και η Ρωσία θα προσπαθούσαν να επωφεληθούν και να αδράξουν την ευκαιρία να προωθήσουν το αφήγημα τους περί της «ανικανότητας» της Αμερικής να λειτουργήσει ως δημοκρατία. «Πιστεύω ότι οι αναλυτές μας θα συμφωνούσαν μαζί σας ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι (οι δύο χώρες) θα προσπαθούσαν να επωφεληθούν από αυτήν την ευκαιρία» είπε η Χέινς στην Επιτροπή.

Αναφορικά με το Σουδάν, η Χέινς έκρινε ότι ο πόλεμος μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και της παραστρατιωτικής οργάνωσης Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης «είναι πιθανόν να διαιωνιστεί» επειδή και οι δύο πλευρές πιστεύουν ότι μπορούν να επικρατήσουν με στρατιωτικά μέσα και δεν έχουν κάποιο κίνητρο για να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024