Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Έρχονται αντίποινα για την απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν;

Ρωσία: Έρχονται αντίποινα για την απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν;

Η Ουκρανία «δεν έχει καμία σχέση» με την επίθεση, λέει ο Ζελένσκι που κρύβεται για καλό και για κακό.

Όλοι ξέρουν ότι υποβολέας του Ντμίτρι Μεντβέντεφ είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οπότε, όταν ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας προαναγγέλλει τη «φυσική εξόντωση» του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επειδή κρύβεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου ηγέτη με δύο drones, την οποία σταμάτησε στο Κρεμλίνο, ο Ουκρανός πρόεδρος μάλλον καλά θα κάνει να κρύβεται.

«Μετά τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση, δεν υπάρχουν άλλες επιλογές από τη φυσική εξόντωση του Ζελένσκι και της κλίκας του», είπε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος από την έναρξη του ρωσικού πολέμου στα ουκρανικά εδάφη έχει υιοθετήσει πιο έντονη σκληροπυρηνική ρητορική, όπως σημειώνει η Daily Mail.

«Σχεδιασμένη τρομοκρατική ενέργεια»

«Αντιμετωπίζουμε τις πράξεις αυτές (έκρηξη δύο drones πάνω από το Κρεμλίνο) ως σχεδιασμένη τρομοκρατική ενέργεια και απόπειρα κατά της ζωής του προέδρου που πραγματοποιήθηκε τις παραμονές της Ημέρας της Νίκης και της παρέλασης της 9ης Μαΐου, κατά την οποία σχεδιάζεται να παραστούν ξένοι καλεσμένοι…

Η ρωσική πλευρά επιφυλάσσεται του δικαιώματος να λάβει απάντηση, όπου και όταν το θεωρήσει σκόπιμο», είχε ανακοινωθεί νωρίτερα από τη ρωσική προεδρία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA, ο Πούτιν δεν βρισκόταν στο Κρεμλίνο την ώρα της «επίθεσης των drones» και όπως τονίστηκε συνέχισε να εργάζεται χωρίς διακοπή στο Νόβο Ογκαριόβο, στα περίχωρα της Μόσχας.

«Πολεμάμε στη δική μας επικράτεια»

«Δεν επιτεθήκαμε στον Πούτιν, ούτε στην Μόσχα. Πολεμάμε στη δική μας επικράτεια», δήλωσε από την πλευρά του ο Ουκρανός πρόεδρος μετά την παραπάνω κατηγορία της Ρωσίας.

Ερωτώμενος μάλιστα, γιατί η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο για την επίθεση στο Κρεμλίνο, ο Ουκρανός πρόεδρος απάντησε πως ο Πούτιν έχει ανάγκη να δώσει κίνητρο στο λαό του, καθώς δεν έχει να επιδείξει καμία νίκη.

Σημειώνεται ότι σε έξι ημέρες στην Κόκκινη Πλατεία θα γίνει η μεγαλειώδης παρέλαση για την «Ημέρα της Νίκης», την οποία η Ρωσία κατά παράδοση χρησιμοποιεί για να προβάλει την στρατιωτική ισχύ της.

Αποκάλυψη με αιτία και στόχο;

«Το Κρεμλίνο επέλεξε σκοπίμως να δημοσιοποιήσει το επεισόδιο με τα drones. Το ερώτημα είναι γιατί», σημειώνει σε ανάλυσή του ο Αντόν Τροιανόβσκι των New York Times.  «Τώρα το ερώτημα είναι αν η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει το περιστατικό για να δικαιολογήσει περισσότερα και ακόμη πιο θανατηφόρα χτυπήματα κατά της Ουκρανίας», συνεχίζει ο ίδιος.

«Το περιστατικό με τα drones έρχεται σε μια ιδιαίτερα τεταμένη στιγμή στον 14μηνο πόλεμο της Ρωσίας. Η Ουκρανία ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια αντεπίθεση εναντίον των ρωσικών στρατευμάτων στη νότια και ανατολική Ουκρανία.

Ο Πούτιν ετοιμάζεται, από την άλλη πλευρά, για μια μεγάλη δημόσια εμφάνιση την επόμενη Τρίτη, όταν η Ρωσία θα γιορτάσει την επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας», καταλήγει και ο νοών νοείτω.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024