Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η 14η Μαΐου και ο αριθμός 4 που κυνηγά το πεπρωμένο της Μπαρτσελόνα

Η 14η Μαΐου και ο αριθμός 4 που κυνηγά το πεπρωμένο της Μπαρτσελόνα

Κοντά στον τίτλο οι Μπλαουγκράνα

14 Μαΐου, η μέρα που προτιμά η Μπαρτσελόνα για να στέφεται πρωταθλήτρια και το νούμερο τέσσερα που εμφανίζεται συνεχώς μπροστά της. Για τέταρτη (4η) φορά  στην ιστορία τους οι Καταλανοί μπορούν να κατακτήσουν τον τίτλο στην αγαπημένη τους ημερομηνία. Τους αρκεί να νικήσουν σε δέκα ημέρες την Εσπανιόλ στο γειτονικό «Κορνέγια» για να κλείσουν μια καταστροφική τετραετία, από τις πιο σκοτεινές της σύγχρονης ιστορίας τους  η οποία χαρακτηρίστηκε από την οικονομική του κατάρρευση και την αποχώρηση-εκδίωξη του Λιονέλ Μέσι.

Η πρώτη φορά που σήκωσαν το τρόπαιο της Λα Λίγκα στις 14 Μαΐου ήταν τη σεζόν 1993/94. Ηταν από τα πιο δραματικά φινάλε στην ιστορία του πρωταθλήματος και συνέπεσε με τους τίτλους τέλους της Ντρημ Τιμ του Γιόχαν Κρόιφ.

Από τα μέσα του πρωταθλήματος η Μπάρτσα βρέθηκε να κυνηγά στην πρώτη θέση την Ντεπορτίβο, ενώ για αρκετό διάστημα είχε υποχωρήσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Στην τελευταία αγωνιστική τις δύο ομάδες τις χώριζε μόλις ένας βαθμός (δύο βαθμοί η νίκη). Η Σούπερ Ντεπόρ υποδεχόταν τη Βαλένθια και με νίκη κατακτούσε τον πρώτο της τίτλο.

Στο 88ο λεπτό κέρδισε πέναλτι το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Γιουγκοσλάβος (και μετέπειτα Σέρβος) Μίροσλαβ Τζούκιτς. Μια ιστορική στιγμή για την Ντεπόρ η οποία ωστόσο είχε τη χειρότερη εξέλιξη. Ο τερματοφύλακας των Νυχτερίδων Χοσέ Γκονθάλεθ απέκρουσε το σουτ, το παιχνίδι έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα και η Ντεπόρ ισοβάθμισε στους 56 βαθμούς με την Μπάρτσα η οποία στο μεταξύ νίκησε με 5-2 τη Σεβίλλη. Ο τίτλος όμως κατέληξε στην Καταλονία λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια.  Ηταν το 14ο πρωτάθλημα της Μπάρτσα και το τελευταίο από τα 11 τρόπαια που κατέκτησαν οι Μπλαουγκράνα υπό τις οδηγίες του Γιόχαν Κρόιφ. Οι τίτλοι τέλους της Ντρημ Τιμ έπεσαν ουσιαστικά τέσσερις ημέρες αργότερα όταν η Μπάρτσα συνετρίβη από τη Μίλαν με 4-0 στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της Αθήνας. Ο Κρόιφ παρέμεινε για δύο ακόμα χρόνια, στη διάρκεια των οποίων δεν κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα, με αποτέλεσμα να απολυθεί στις 18 Μαΐου 1996.

Η δεύτερη φορά που οι Μπλαουγκράνα στέφθηκαν πρωταθλητές στις 14 Μαΐου ήταν το 2005. Εκείνη τη σεζόν ήταν σαφώς ανώτεροι από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης και σήκωσαν το τρόπαιο δύο αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία στην έδρα της Λεβάντε παρά το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να νικήσουν.

14 Μαΐου διεξήχθη και η τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2015/16. Μπάρτσα και Ρεάλ τις χώριζε μόλις ένας βαθμός. Οι Καταλανοί πήραν τη νίκη που χρειάζονταν στην έδρα της Γρανάδα (0-3) με χατ τρικ του Ουρουγουανού Λουίς Σουάρες κατακτώντας τον 24ο τίτλο τους στη Λα Λίγκα.

Για τέταρτη φορά η Μπαρτσελόνα μπορεί να σηκώσει το τρόπαιο στις 14 Μαΐου και οι αριθμολάγνοι αναζητούν συμπτώσεις και κοινά σημεία.

Sports in

«Ο Χεζόνια φεύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης»- Ποια ομάδα θα τον αποκτήσει

Σύμφωνα με τη Mundo Deportivo ο Μάριο Χεζόνια απέρριψε την προσφορά της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024