Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Ήρθε η ώρα του αρχηγού

Ολυμπιακός: Ήρθε η ώρα του αρχηγού

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τις «μάχες» στην Τουρκία κόντρα στη Φενέρμπαχτσε και χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τον καλό Παπανικολάου και αυτά που μπορεί να προσφέρει.

Ο Ολυμπιακός «πέταξε» το μεσημέρι της Τρίτης (02/05) για την Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου θα δώσει δύο ματς «φωτιά» απέναντι στη Φενέρμπαχτσε για τα playoffs της Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας χάσει το πλεονέκτημα της έδρας μετά την ήττα το Game 2 στο ΣΕΦ από τους Τούρκους, ψάχνουν τουλάχιστον ένα διπλό στην Πόλη για να επαναφέρουν τη σειρά στο Φάληρο ή δύο για να πάρουν την πρόκριση στο Final 4 χωρίς να χρειαστεί Game 5.

Κάτι τέτοιο φυσικά δεν είναι καθόλου εύκολο, απέναντι σε μια ομάδα που διαθέτει παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου, ένα τεράστιο μπάτζετ και πλέον έχει και τον «αέρα» του 1-1 με τα δύο επόμενα παιχνίδια να είναι στην έδρα της. Μπορεί ο Δημήτρης Ιτούδης να δήλωσε πως το φαβορί στη σειρά είναι ακόμα ο Ολυμπιακός και είναι πολύ πιθανό αυτό να ισχύει, ξέρει όμως πλέον πως η πίεση έχει μεταφερθεί στους «ερυθρόλευκους» που βρίσκονται στην ίδια θέση όπως και πέρυσι στη σειρά κόντρα στη Μονακό. Τότε ο Ολυμπιακός πήρε το πρώτο ματς στο Πριγκιπάτο, έχασε το δεύτερο και η πρόκριση κρίθηκε στον Πειραιά.

Κάτι τέτοιο θα κληθεί να κάνει και τώρα η ομάδα του Μπαρτζώκα, με το Game 3 να είναι τεράστιας σημασίας. Εκεί είναι που ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί, ίσως περισσότερο από ποτέ, την πολύτιμη συνεισφορά του αρχηγού του, Κώστα Παπανικολάου. Ο «Παπ» στην πρώτη του χρονιά ως αρχηγός στο μεγάλο λιμάνι, έχει κάνει μερικά από τα καλύτερα ματς της καριέρας του, έχει παρουσιαστεί πιο ώριμος από ποτέ και στα κρίσιμα σημεία ήταν εκεί. Δεν είναι τυχαίο πως το διάστημα της κυριαρχίας του Ολυμπιακού στη φετινή σεζόν, ο Παπανικολάου ήταν σε μεγάλη φόρμα και αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα για το σερί του Ολυμπιακό με τις εξαιρετικές εμφανίσεις.

Μαζί με τον Κάνααν οι κορυφαίοι

Μια τέτοια μάλιστα είχε πραγματοποιήσει και στο παιχνίδι της κανονικής περιόδου στην Τουρκία, όταν ο Ολυμπιακός είχε «διαλύσει» τη Φενέρ με 93-73. Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» ήταν μαζί με τον Κάνααν οι κορυφαίοι σε εκείνο το παιχνίδι, τελειώνοντας το ματς με 21 πόντους (1/2 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 10/11 βολές), 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ όπως τις περισσότερες φορές ήταν καταλυτική η συνεισφορά του στην άμυνα, στις «μάχες» σώμα με σώμα και στο physical game.

Και αυτό είναι το στοιχείο που έλειψε από τον Ολυμπιακό στα δύο πρώτα παιχνίδια στο ΣΕΦ και πρέπει να έχει στην Πόλη σε υπερθετικό βαθμό. Αν υπάρχει ένας παίκτης που μπορεί να το προσφέρει είναι ο αρχηγός του. Στο Game 1 ο Παπανικολάου σημείωσε 3 πόντους, κατεβάζοντας 5 ριμπάουντ και δίνοντας 4 ασίστ, ενώ στην ήττα της περασμένης Παρασκευής είχε 4 πόντους, 2 ριμπάουντ (στο γενικότερο πρόβλημα των Πειραιωτών με τα ριμπάουντ) και 2 ασίστ.

Είναι προφανές ότι ο Ολυμπιακός θα ψάξει να κάνει το break από το πρώτο παιχνίδι στην Πόλη και για να το πετύχει αυτό θα χρειαστεί, εκτός των άλλων που έχει αποδείξει ότι κάνει εξαιρετικά όλη τη χρονιά, τη σκληράδα, τη μαχητικότητα και τον μπασκετικό τσαμπουκά που μπορεί να του δώσει ο αρχηγός του. Αν ο «Παπ» προσφέρει τα παραπάνω στοιχεία και ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι, τότε οι πιθανότητες να «σπάσει» ο Ολυμπιακός την έδρα της Φενέρμπαχτσε ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο. Σε ένα ή ακόμα και σε δύο παιχνίδια.

Sports in

Πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς στο Madrid Open, για την πρόκριση στον 4ο γύρο η Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει πρεμιέρα στο Madrid Open απέναντι στον Βραζιλιάνο Τιάγκο Μοντέιρο ενώ η Μαρία Σάκκαρη θα κοντραριστεί στον 3ο γύρο του τουρνουά με την Αμερικανίδα Σλόαν Στέφενς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024