Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Euroleague Playoffs: Στην Πόλη θα κριθεί η πρόκριση του Ολυμπιακού στους Final Four

Euroleague Playoffs: Στην Πόλη θα κριθεί η πρόκριση του Ολυμπιακού στους Final Four

Έπειτα από μια εκπληκτική σεζόν, οι Ερυθρόλευκοι διεκδικούν με αξιώσεις μια θέση στους τέσσερις, ελπίζοντας να αφήσουν πίσω τους την ήττα της Παρασκευής

Γεμάτα σασπένς αποδεικνύονται και φέτος τα Playoffs της Euroleague, με τον Ολυμπιακό να ξεκινά με τον αέρα του φαβορί, να πετυχαίνει αποφασιστική νίκη στο πρώτο ματς απέναντι στη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ και έπειτα να χάνει το πλεονέκτημα της έδρας – και μαζί του και το προβάδισμα – στο δεύτερο Game της Παρασκευής. Άλλωστε, η ομάδα του Πειραιά ήξερε εξ αρχής ότι η πρόκριση για δεύτερη χρονιά στους Final Four στο Κάουνας της Λιθουανίας δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να αντιμετωπίζει γνώριμες φυσιογνωμίες – όπως τον πρώην «ερυθρόλευκο» Τάιλερ Ντόρσεϊ, που παίζει στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη στο πλευρό του Νικ Καλάθη.

Σε κάθε περίπτωση, οι Ερυθρόλευκοι διατηρούν τον αέρα του φαβορί, έχοντας κατακτήσει με το σπαθί τους την πρώτη θέση στη regular season. Ο Ολυμπιακός κατάφερε άλλωστε να διακριθεί σε πολλούς τομείς, τερματίζοντας 1η στη δημιουργία με 21,8 ασίστ, 3η σε αμυντικά ριμπάουντ με 24.0, 5η στην επίθεση με 84.0 πόντους, 1η σε κλεψίματα με 7.7 και 1η στο σύστημα αξιολόγησης με 103 βαθμούς.

Οι ανατροπές, πάντως, αποτελούν κεντρικό χαρακτηριστικό των φετινών Playoffs, με την Παρτιζάν να έχει ήδη πετύχει δυο από τις τρεις απαιτούμενες νίκες απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στις 25/4 και στις 27/4 – με το δεύτερο Game να οδηγεί σε πρωτόγνωρη ένταση ανάμεσα στους παίκτες που μετέτρεψαν το παρκέ σε… ρινγκ. Ταυτόχρονα, σε ντέρμπι εξελίσσεται και το Μονακό-Μακάμπι, με την ομάδα των Ισραηλινών να «κλέβει» το πλεονέκτημα της έδρας στον δεύτερο αγώνα στο Μονακό και να ελπίζει τώρα σε δυο σερί νίκες στο Τελ Αβίβ που θα της εξασφαλίσουν την πρόκριση.

Τώρα, τα βλέμματα των ελλήνων οπαδών (και όχι μόνο) είναι στραμμένα στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο Ολυμπιακός ελπίζει να συμπληρώσει μέσα στα δυο ματς που είναι προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν στην Τουρκία τις δυο νίκες που θα του χαρίσουν το εισιτήριο για το Final Four. Αν και ο Ολυμπιακός αποτελεί – δικαίως – φόβητρο για τους αντιπάλους του, τους οποίους θα αντιμετωπίσει ξανά αύριο (3/5) στις 20.45, ο αγώνας αναμένεται κάτι παραπάνω από ενδιαφέρων. Κι αν η Κωνσταντινούπολη σού πέφτει λίγο μακριά, τα καλά νέα είναι ότι θα μπορέσεις να απολαύσεις τον αγώνα, όπως και όλα τα υπόλοιπα ματς της Euroleague αποκλειστικά στη Nova (θα βρεις αναλυτικό πρόγραμμα παρακάτω).

Έχοντας εξασφαλίσει αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων της Euroleague μέσα από τα κανάλια Novasports για τις επόμενες πέντε σεζόν, η Nova παραμένει σταθερή στις προτιμήσεις των φίλων του μπάσκετ (και όχι μόνο) χάρη στο premium αθλητικό της περιεχόμενο. Πέρα από τη ζωντανή μετάδοση των Playoffs και, φυσικά, του Final Four, η Nova με τους Playmakers Γρηγόρη Παπαβασιλείου, ΔώραΠαντέλη, Δημήτρη Καρύδα, Νικήτα Αυγουλή, Χρήστο Καούρη, τον coach Φώτη Κατσικάρη στην ανάλυση και όλη τη δημοσιογραφική της ομάδα, θα καλύψει με τον αρτιότερο τρόπο τα Playoffs με εκπομπές πριν και μετά τους αγώνες αναλύσεις, καλεσμένους σχόλια και πλούσιο ρεπορτάζ. Επιπλέον, μέσα από την πλατφόρμα ΕΟΝ, οι συνδρομητές Νova σε όλη την Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το αγαπημένο τους αθλητικό περιεχόμενο μέσα από ένα πλούσιο, καλοσχεδιασμένο και εύχρηστο περιβάλλον, που καθιστά το περιεχόμενο διαθέσιμο οπουδήποτε, οποτεδήποτε και σε οποιαδήποτε συσκευή. Ακόμη, η ΕΟΝ προσφέρει πρωτοπόρα τεχνικά χαρακτηριστικά όπως το timeshift που δίνει τη δυνατότητα στον συνδρομητή να γυρίσει πίσω σε μια ζωντανή μετάδοση αγώνα και να τον παρακολουθήσει από την αρχή εφόσον έχει χάσει το ξεκίνημα του παιχνιδιού ή ακόμη και να γυρίσει πίσω για μια φάση, αλλά και την υπηρεσία Sports Mode που παρέχει ζωντανά στατιστικά για επιλεγμένους αγώνες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Playoffs της Euroleague:

3οι αγώνες

Τετάρτη 3/520.00Ζάλγκιρις-ΜπαρτσελόναNovasports5
 20.45Φενερμπαχτσέ-ΟλυμπιακόςNovasports Prime

 

4οι αγώνες* αν χρειαστούν

Πέμπτη 4/521.05Μακάμπι-ΜονακόNovasports4
 21.30Παρτιζάν-Ρεάλ ΜαδρίτηςNovasports Prime
Πέμπτη 5/520.00Ζάλγκιρις-ΜπαρτσελόναNovasports4
 20.45Φενερμπαχτσέ-ΟλυμπιακόςNovasports Prime

5οι αγώνες* αν χρειαστούν
Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν το διήμερο 9-10 Μαΐου

Οι 4οι και 5οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν μόνο σε περίπτωση που χρειαστούν. Οι ώρες όσων Game 5 χρειαστούν θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024