Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καταγγελίες «καίνε» τον άνανδρο ιδιοκτήτη του πιτ μπουλ που δεν επιτίθεται μόνο σε γατάκια

Καταγγελίες «καίνε» τον άνανδρο ιδιοκτήτη του πιτ μπουλ που δεν επιτίθεται μόνο σε γατάκια

«Είχε πάρει 2-3 γάτες μέσα στο σπίτι που έμενε στον Βύρωνα και εκπαίδευε τον σκύλο του να κάνει αυτές τις πράξεις που έχει κάνει με τα γατιά» αποκαλύπτει καταγγέλλων για τον επικίνδυνο -όπως αποδεικνύεται- ιδιοκτήτη του πιτ μπουλ.

Πληθαίνουν οι σοβαρές καταγγελίες για τον 27χρονο που αφήνει – ή πιο σωστά προτρέπει- το πιτ μπουλ του να σκοτώνει ανυπεράσπιστα γατιά, ένα θέμα που το in ανέδειξε πρώτο, συμβάλλοντας στην προσπάθεια εντοπισμού του, όχι μόνο γιατί η προστασία των ζώων είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, αλλά και γιατί, όπως έχει αποδειχθεί επιστημονικά, κάποιος που στερεί ζωή ζώου είναι επικίνδυνος για οποιοδήποτε έμβιο ον.

Οι νέες καταγγελίες για τον 27χρονο έρχονται να ενισχύσουν την επιστημονική παρατήρηση αφορώντας περιστατικά που το πιτ μπουλ, που ατύχησε να έχει τέτοιον ιδιοκτήτη, επιτέθηκε όχι μόνο σε γατάκια και σε μικρότερο σκυλάκι, αλλά και σε ηλικιωμένη γυναίκα.

Η ενοχή δε του 27χρονου και η αποδόμηση του -ούτως ή άλλως αδύναμου και μη ανεκτού- επιχειρήματος που έχει προβάλει ότι του ξέφυγε ο σκύλος και σκότωσε τα γατάκια, θα αποδειχθεί με τρόπο απόλυτο αν όντως ισχύει η μαρτυρία περί ειδικής εκπαίδευσης του σκύλου για να είναι επιθετικός και να λειτουργεί ως φονικό όπλο.

Προς το παρόν, ο 27χρονος ακολουθεί επιθετική τακτική, αυτή του θιγμένου και πάει να βγει από πάνω ισχυριζόμενος πως δεν ισχύουν τα όσα του καταλογίζονται, και απειλώντας με μηνύσεις όσους χωρίς στοιχεία του προσάπτουν αυτές τις κατηγορίες. Οι καταγγέλλοντες ωστόσο και οι φιλοζωικές που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης και την τιμωρία των υπαιτίων για τους θανάτους των γατιών επιμένουν ότι στοιχεία υπάρχουν.

«Εγώ το μόνο που έχω να δεχτώ σε όλη αυτήν την ιστορία είναι η γατούλα της κυρίας στο πάρκο της Αναλήψεως. Τα υπόλοιπα δεν ακούω κουβέντα, δεν με ενδιαφέρουν και θα πάω νομικά με όλους» είχε δηλώσει ο ιδιοκτήτης του πιτ μπουλ μιλώντας στο Live News.

Ωστοσο, οι καταγγελίες που αναφέρονται σε ένα πιτ μπουλ που με την προτροπή του ιδιοκτήτη του κατασπαράζει γάτες, συνεχώς αυξάνονται, ενώ πλέον υπάρχουν και καταγγελίες για επίθεση του σκύλου σε άνθρωπο.

Ένας άντρας που είδε την φωτογραφία αυτή στα social media συνοδευόμενη από δεκάδες καταγγελίες για επιθέσεις σε γατάκια, λέει στο LIVE NEWS πως αναγνωρίζει αυτόν τον άνθρωπο και ισχυρίζεται μάλιστα πως έχει εκπαιδεύσει τον σκύλο του για να σκοτώνει γάτες.

«Ήμουν μπροστά όταν τον εκπαίδευε»

«Αράζαμε στην Καισαριανή στο σκοπευτήριο συγκεκριμένα, σε ένα πάρκο και βγάζαμε μαζί τον σκύλο. Ο κύριος έχει διαπράξει αυτά τα πράγματα. Ήμουν μπροστά όταν τον εκπαίδευε για αυτά τα πράγματα με τις γάτες. Είχε πάρει 2-3 γάτες μέσα στο σπίτι που έμενε στον Βύρωνα και εκπαίδευε μπροστά τον σκύλο του να κάνει αυτές τις πράξεις που έχει κάνει με τα γατιά» αποκαλύπτει καταγγέλλων.

«Το σκυλί είχε γίνει το φόβητρο του χωριού»

Επίσης, μία ηλικιωμένη γυναίκα από το Καρπενήσι, καταγγέλλει ότι ο συγκεκριμένος σκύλος της όρμησε με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και να σπάσει το χέρι της.

«Όρμησε το σκυλί επάνω μου βράδυ, γύρναγα από την πλατεία στο σπίτι μου. Με πέταξε κάτω και γέλαγε και έσπασα το χέρι μου και πήγα στο νοσοκομείο. Τρεις μήνες με το χέρι μου σπασμένο. Αυτό το σκυλί έχει γίνει το φόβητρο του χωριού. Έχει ρίξει ανθρώπους, σπάσανε χέρια, σπάσανε πόδια, τους έχουν πάει στο νοσοκομείο» περιγράφει η ίδια.

«Πήγα να χάσω το σκυλί μου»

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη ενός άλλου σκυλιού, το κατοικίδιο του παραλίγο να χάσει τη ζωή του από την επίθεση που δέχτηκε από το συγκεκριμένο πιτ μπουλ.

«Είχα βγάλει το σκυλάκι μου βόλτα και ξαφνικά έρχεται αυτό το πιτ μπουλ μόνο του, ασυνόδευτο, χωρίς λουρί, χωρίς τίποτα. Το είχε αφήσει τώρα αυτός; Του έφυγε; Δεν μπορώ να το ξέρω. Ήταν και γείτονάς μου τότε. Και ορμάει στον σκύλο μου, τον δαγκώνει, τον τίναζε στον αέρα, τον πέταξε κάτω, μετά δάγκωσε εμένα στα δύο μου δάχτυλα στο αριστερό χέρι, αιμορραγίες, αίματα κλπ. Και καταλήξαμε στα νοσοκομεία».

Το περιστατικό συνέβη στις 10 Απριλίου του 2022. Το σκυλάκι βρέθηκε να παλεύει να ξεφύγει από τα σαγόνια ενός εξαγριωμένου πιτ μπουλ που κυκλοφορούσε χωρίς συνοδεία.

Ο ιδιοκτήτης του μικρόσωμου σκύλου προσπάθησε να τον τραβήξει για να τον σώσει, όμως το πιτ μπουλ δάγκωσε και εκείνον με μανία στα δάχτυλα του αριστερού χεριού του.

«Κάποια στιγμή τον είχε βάλει κάτω για να τον αποτελειώσει, τον έχει ακίνητο στο πεζοδρόμιο και την ώρα που πάω να τον βουτήξω εγώ να τον πάρω στην αγκαλιά μου τον δικό μου για να φύγουμε, τον αφήνει και δαγκώνει εμένα στα δύο μου δάχτυλα» περιγράφει ο καταγγέλλων.

Το σκυλάκι νοσηλεύτηκε για 3 μέρες σε κλινική, με τον ιδιοκτήτη του να μεταφέρεται στον Ερυθρό Σταυρό για τα τραύματα στο χέρι. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ξέρει πολύ καλά τόσο τον άντρα της φωτογραφίας, όσο και το πιτ μπουλ του, ενώ προέβη σε μήνυση εις βάρος του, την επόμενη ημέρα της επίθεσης.

«Όσοι με κατηγορείτε και όσοι τα λέτε όλα αυτά βρείτε μου αποδείξεις, στοιχεία και ελάτε να με κλείσετε μέσα. Είμαι εδώ και σας περιμένω όλους» έλεγε ο ιδιοκτήτης του πιτ μπουλ μιλώντας στο Live News.

Τα περισσότερα περιστατικά όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες έχουν καταγγελθεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024