Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έβρος: Διασώθηκαν 39 μετανάστες από νησίδα - Μεταξύ αυτών 15 παιδιά

Έβρος: Διασώθηκαν 39 μετανάστες από νησίδα – Μεταξύ αυτών 15 παιδιά

Δουλέμποροι από την Τουρκία εγκατέλειψαν τους μετανάστες σε νησίδα κοντά στο Πύθιο Διδυμοτείχου - Μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους

Μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό και διάσωση 39 μεταναστών που είχαν εγκαταλειφθεί από δουλέμπορους σε νησίδα στον Έβρο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης από τις ελληνικές Αρχές.

Συγκεκριμένα, οι μετανάστες εντοπίστηκαν σήμερα (3/5) το απόγευμα από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας,  με τη συνδρομή της Ε.Μ.Α.Κ και παρουσία αξιωματούχων του Frontex,  σε νησίδα εντός της κοίτης του ποταμού Έβρου, πλησίον παρέβριας περιοχής του Πυθίου Διδυμοτείχου.

Πρόκειται για 13 άντρες, 11 γυναίκες και 15 ανήλικους, για τον εντοπισμό των οποίων είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση από Μ.Κ.Ο. αναφορικά με την τοποθεσία όπου βρίσκονταν.

Από τις  έρευνες εξακριβώθηκε  η βασιμότητα των πληροφοριών και άμεσα πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες ενέργειες για τη διάσωσή τους ενώ στο σημείο ήταν και κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου παρασχεθεί βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης.

Όπως διαπιστώθηκε οι μετανάστες είχαν προωθηθεί στο ελληνικό έδαφος από διακινητή, ο οποίος τους μετέφερε από την απέναντι όχθη με πλαστική βάρκα και τους εγκατέλειψε στη νησίδα.

Οι Ελληνικές Αρχές παρείχαν ρούχα, φαγητό και πρώτες βοήθειες στους διασωθέντες, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ θα μεταφερθούν στο ΠΡΟΚΕΚΑ Ορεστιάδας για τις περαιτέρω διαδικασίες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024