Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός, η ξιφασκία και η ΕΟΕ

Το κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός, η ξιφασκία και η ΕΟΕ

Η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής προκάλεσε αίσθηση, καθώς πριν από λίγες ημέρες υπήρχε απόλυτη συμφωνία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με τον πρωθυπουργό για να πάρει το «τριφύλλι» για χρήση το κλειστό του ΟΑΚΑ.

Τα πάνω – κάτω έφερε η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την αναβολή της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΚΑ, την Τρίτη 2 Μαΐου, με μοναδικό θέμα συζήτησης την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου «Νίκος Γκάλης» στον Παναθηναϊκό.

Η συγκεκριμένη κίνηση προκάλεσε αίσθηση, καθώς πριν από λίγες ημέρες υπήρχε απόλυτη συμφωνία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με τον πρωθυπουργό για να πάρει το «τριφύλλι» για χρήση το κλειστό του ΟΑΚΑ.

Το in έψαξε την υπόθεση, αναλύει τα δεδομένα και παρουσιάζει το πιο πιθανό σενάριο. Καταρχάς, δεν υπάρχει καμία σύνδεση της κυβέρνησης με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία άλλωστε είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και δεν έχει άμεση σχέση με το κράτος.

Η απόφαση της ΕΟΕ ήταν ομόφωνη και μάλιστα την υποστήριξαν με ιδιαίτερη θέρμη, όλοι οι εκπρόσωποι των Αθλητικών Ομοσπονδιών που μετέχουν στην Ολομέλεια, τονίζοντας ότι δεν δέχονται την έξωση του ερασιτεχνικού αθλητισμού από το Ολυμπιακό Στάδιο δίχως να έχουν προβλεφθεί εναλλακτικές λύσεις.

Στόχος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, δεν είναι να ματαιώσει την παραχώρηση του γηπέδου μπάσκετ στον Παναθηναϊκό, το αντίθετο μάλιστα, όπως τονίστηκε και στην ανακοίνωση της. Ζητά απλώς να εφαρμοστεί ο νόμος που ψηφίστηκε πέρσι για το Ολυμπιακό Στάδιο, αλλά και όσα συμφωνήθηκαν στη συνάντηση που έγινε πέρσι, παρουσία τόσο εκπροσώπων του Παναθηναϊκού (Μπόμης, Παρθενόπουλος) όσο και του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Από την ΕΟΕ τόνιζαν σε όλους τους τόνους, ότι αν τηρηθεί η υπόσχεση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την κατασκευή ελαφριάς κατασκευής στη συμβολή των οδών Σπύρου Λούη και Κύμης που θα φιλοξενήσει την ξιφασκία και την γυμναστική, τότε σταματούν εδώ οι αντιδράσεις.

Η κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή για μία ημέρα, της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία προγραμματίστηκε για την Τετάρτη το μεσημέρι, μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα.

Αν απορριφθεί η αίτηση της ΕΟΕ τότε η συνεδρίαση θα διεξαχθεί κανονικά και κατά τη διάρκεια της, οι δύο εκπρόσωποι της ΕΟΕ θα ζητήσουν να ισχύσουν τα συμφωνηθέντα, αναφέροντας όσα δεν περιέχει η σύμβαση και είναι ψηφισμένα από τον περσινό νόμο αλλά και να γίνουν και διορθώσεις.

Όπως για παράδειγμα ότι ο νόμος αναφέρει ότι τα «γραφεία της ξιφασκίας μπορούν να παραμείνουν για ένα χρόνο στο ΟΑΚΑ από την υπογραφή της σύμβασης», παρότι η Ομοσπονδία Ξιφασκίας δεν έχει εκεί γραφεία παρά μόνο προπονητήρια, για τα οποία δεν υπάρχει καμία αναφορά.

Αν το θέμα φτάσει σε ψηφοφορία, τότε θεωρείται δεδομένο ότι θα υπερψηφιστεί η συμφωνία με τον Παναθηναϊκό, καθώς η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο, με επτά μέλη έναντι δύο της ΕΟΕ.

Την Τετάρτη λοιπόν τα σπουδαία, αν και όπως όλα δείχνουν, πολύ δύσκολα θα ανατραπεί η βούληση κυβέρνησης και Παναθηναϊκού, να προχωρήσουν στην υλοποίηση της συμφωνίας.

Η μοναδική χαμένη φαίνεται ότι θα είναι η Ομοσπονδία Ξιφασκίας, καθώς θα χάσει τα δύο προπονητήρια της δίχως να έχει βρεθεί κάποια λύση. Βέβαια να πούμε ότι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στην περσινή συνάντηση είχε τονίσει ότι δεν έχει σκοπό να βγάλει στο δρόμο τους αθλητές της ξιφασκίας και θα συνεχίσει να τους παραχωρεί το χώρο, μέχρι να βρεθεί άλλος!

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024