Πόπη Τσαπανίδου: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κατήργησε το 8ωρο, ‘έβαλε πλάτη’ στην εργοδοτική ανομία»
«Τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας θα τις φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε μεταξύ άλλων η Πόπη Τσαπανίδου, με αφορμή την ημέρα της Πρωτομαγιάς
Με αφορμή την ημέρα της Πρωτομαγιάς και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε δήλωση προέβη και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου ρίχνοντας τα βέλη της προς την κυβέρνηση η οποία όπως λέει «κατήργησε το 8ωρο, νομιμοποίησε τις απλήρωτες υπερωρίες, έβαλε πλάτη στην εργοδοτική ανομία».
«Η Πρωτομαγιά είναι ταυτισμένη με τη διεκδίκηση για το 8ωρο και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, κατήργησε το 8ωρο, νομιμοποίησε τις απλήρωτες υπερωρίες, έβαλε πλάτη στην εργοδοτική ανομία. Είδαμε ακόμα και εκβιασμούς εργαζομένων παρουσία του κ. ‘Αδωνι Γεωργιάδη», αναφέρει η Πόπη Τσαπανίδου.
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ αναφέρει επίσης στη δήλωση της ότι «η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης, επί 4 χρόνια έστελναν τους υπουργούς τους να κάνουν μηνύσεις για να βγουν παράνομες οι απεργίες των εργαζομένων, όπως στον σιδηρόδρομο, που προειδοποιούσαν πριν την τραγωδία στα Τέμπη αλλά τους απαξίωναν και τους συκοφαντούσαν».
Προσθέτει επιπλέον ότι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης «οδήγησαν στην πραγματική μείωση των μισθών όπως έδειξαν τα τελευταία στοιχεία του ΟΟΣΑ».
Σημειώνει, τέλος, ότι «ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και μισθούς με τους οποίους οι εργαζόμενοι θα μπορούν πραγματικά να ζήσουν και όχι απλώς να επιβιώσουν, θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις 21 Μαΐου» και πως «η πολιτική αλλαγή έρχεται για Δικαιοσύνη Παντού. Και στους χώρους εργασίας».
- Για νέα μαζική εγκατάλειψη σκύλων στο κέντρο της Τρίπολης κάνει λόγο ο Δήμος Τρίπολης
- Ανασφάλιστα και με λιγοστούς ελέγχους τα εργοστάσια που καίγονται – Ποιος αναλαμβάνει την περιβαλλοντική ευθύνη;
- ΗΠΑ: Πέταξε μολότοφ σε άνδρα με αναπηρικό αμαξίδιο [βίντεο]
- Η εκρηκτική Σάσα Μπάστα για αγορές εσωρούχων στη Μύκονο
- Σαλμονέλα στη Λαμία: Βρέθηκε ο προμηθευτής των ύποπτων κοτόπουλων
- Γαλλία – Ισπανία: Ευρωπαϊκή «τιτανομαχία» για μια θέση στον τελικό του Μουντιάλ
- Ολοκληρώθηκε η τοπογραφική και βυθομετρική χαρτογράφηση στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης
- ΗΠΑ: Επιβάλλουν νέες κυρώσεις σε βάρος φορέων της Κούβας – Και του υπουργείου Τουρισμού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)










![ΗΠΑ: Πέταξε μολότοφ σε άνδρα με αναπηρικό αμαξίδιο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-214-315x220.jpg)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442