Κτηνωδία στην Τζια: Άλογο παστουρωμένο «κρεμόταν» σε πλαγιά λόγω εξάντλησης
Όταν οι τουρίστες άρχισαν να φωνάζουν για βοήθεια, «ήρθε η κάτοχος θυμωμένη με όσους ασχολήθηκαν, έκοψε τα σχοινιά από την μια πλευρά και άρχισε να το κλωτσάει για να σηκωθεί».
Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες ενός παστουρωμένου αλόγου, που βρέθηκε να κρέμεται σε πλαγιά στη Τζια, από την εξάντληση, στη μάταιη προσπάθεια να βρει λίγο νερό.
Όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ, που δημοσίευσε τις σχετικές φωτογραφίες, το άλογο κρεμάστηκε εξαντλημένο σε μια πλαγιά στην Τζιά, σε επαρχιακό δρόμο του νησιού και αρχικά διερχόμενοι οδηγοί, οι περισσότεροι τουρίστες, νόμιζαν πως έγινε ατύχημα.
Ωστόσο, όπως εξηγεί σε σχετική ανάρτηση, αποδείχθηκε πως «το ζώο, του οποίου τα πόδια ήταν δεμένα μεταξύ τους και εκείνο δεμένο σε μια ελιά δίπλα σε μια πλαγιά, ψάχνοντας νερό και εξαντλημένο λύγισε και κρεμάστηκε στην πλαγιά».
Και συνεχίζει: «Από θαύμα δεν έσπασε κάτι ή τουλάχιστον αυτό νομίζουμε γιατί είναι σίγουρο πως θα πέθαινε εκεί, κρεμασμένο. Κανένας μας δεν μπορεί να νιώσει τον πόνο, την απόγνωση και το στρεσάρισμα του όταν κρεμόταν εξαντλημένο για ώρες δεμένο και παστουρωμένο χωρίς καμία πρόσβαση σε νερό και φαγητό».
Η κάτοχος του κλοτσούσε
Το εξοργιστικό της υπόθεσης είναι πως, σύμφωνα με την ΜΚΟ, όταν οι τουρίστες άρχισαν να φωνάζουν για βοήθεια, «ήρθε η κάτοχος θυμωμένη με όσους ασχολήθηκαν, έκοψε τα σχοινιά από την μια πλευρά και άρχισε να το κλωτσάει για να σηκωθεί».
Το σωματείο κατέθεσε καταγγελία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ζητώντας την οριστική αφαίρεση του ζώου.
«Δυστυχώς είναι παγκόσμια γνωστό πως τα ιπποειδή στην Ελλάδα ζουν στον Μεσαίωνα ως ζώα ενός κατώτερου Θεού, ενώ πολύ πρόσφατα τοπικοί φορείς απαίτησαν την παρανομία του δεσίματος των ποδιών μεταξύ τους, δηλαδή την συνέχιση της παστούρας ως μέσο διατήρησης της κτηνοτροφικής παραγωγής», σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας