Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην 5η θέση του Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ ο διευθυντής του γραφείου Τσίπρα - Ποιος είναι ο Μιχάλης Καλογήρου

Στην 5η θέση του Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ ο διευθυντής του γραφείου Τσίπρα – Ποιος είναι ο Μιχάλης Καλογήρου

Από τον Αύγουστο του 2018, ο Μιχάλης Καλογήρου ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μέχρι τον Ιούλιο του 2019.

Στην πέμπτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ο πρώην υπουργός και διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου.

Ο Μιχάλης Καλογήρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 και σπούδασε Νομικά στην Ιταλία.

Είμαι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, μάχιμος δικηγόρος στην Ελλάδα και στην Ιταλία από το 2001.

Διετέλεσε γενικός γραμματέας της υπηρεσιακής κυβέρνησης (Αύγουστος –Σεπτέμβριος 2015) και στη συνέχεια γενικός γραμματέας της κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι τον Αύγουστο του 2018.

Από τον Αύγουστο του 2018, ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μέχρι τον Ιούλιο του 2019.

Από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι και σήμερα, είναι διευθυντής του πολιτικού γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Τι είχε πει για τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες

Ο Μιχάλης Καλογήρου, ως νομικός  και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, είχε τοποθετηθεί στο θέμα των αλλαγών στους Ποινικούς Κώδικες, για τις οποίες πολύς λόγος έχει γίνει, ενώ έχει κατηγορηθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι έκανε αλλαγές της τελευταίας στιγμής, που προβλέπουν ελαφρύτερες ποινές ακόμη και για κακουργήματα.

Το 2021, ο Μιχάλης Καλογήρου δήλωσε ότι οι Ποινικοί Κώδικες που τέθηκαν σε ισχύ τον Ιούλιο του 2019, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, «ήταν καρποί πολυετών εργασιών στις οποίες συμμετείχαν εμβληματικές φυσιογνωμίες της νομικής κοινότητας.

»Διαπνέονταν από τον σκοπό της εμπέδωσης της φιλελεύθερης λειτουργίας και της αποκατάστασης της αξιολογικής ενότητας του συστήματος απονομής της ποινικής δικαιοσύνης και έθεταν τη βάση για το άνοιγμα ενός ‘ενάρετου κύκλου’, της επανεκκίνησής του μετά από επτά δεκαετίες».

»Είχε προηγηθεί διαβούλευση με την κοινωνία, με τα πολιτικά κόμματα – που προσήλθαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης και συζήτησαν με τα μέλη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής τις απόψεις τους – με τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας, τις δικαστικές ενώσεις και τις Νομικές Σχολές, που επί έτη εκπροσωπήθηκαν στην παραγωγή των Κωδίκων», τόνισε ο κ. Καλογήρου και κατήγγειλε ότι, για το σχέδιο αλλαγών που τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση από την κυβέρνηση της ΝΔ, δεν υπήρξε «καμία επικοινωνία με τα κόμματα, καμία δημόσια συζήτηση με τους δικηγόρους και τους δικαστές».

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024