Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τι είναι πραγματικά αποτυχία; Η απάντηση του Αντετοκούνμπο μάθημα για γονείς και παιδιά

Τι είναι πραγματικά αποτυχία; Η απάντηση του Αντετοκούνμπο μάθημα για γονείς και παιδιά

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μας κάνει όλους υπερήφανους. Όχι γιατί είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του NBA, αλλά γιατί αποτελεί ένα από τα κορυφαία πρότυπα για τα νέα παιδιά...

Πέρασε πάρα πολύ δύσκολα στη ζωή του. Πάλεψε με νύχια και με δόντια για όλα όσα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα.

Και μπορεί αυτά που έχει καταφέρει να είναι πολλά (για την ακρίβεια πάρα ΠΟΛΛΑ), όμως δεν έχει σταματήσει δευτερόλεπτο να πατάει τα πόδια του στη γη και να αποδεικνύει ότι είναι ένας από τους καλύτερους αθλητές του κόσμου.

Όχι γιατί βάζει πολλούς πόντους μέσα στο παρκέ. Ούτε γιατί είναι Έλληνας κι εμείς είμαστε εθνικιστές, αλλά γιατί πολύ απλά εκτός από ένας τεράστιος αθλητής αποτελεί και ένα πολύ σωστό πρότυπο για τα νέα παιδιά, σε μια περίοδο που η νεολαία έχει -ίσως- τα πιο λάθος πρότυπα που θα μπορούσε να έχει…

Ο λόγος φυσικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος κάθε φορά που μιλάει δείχνει το ήθος του και αποδεικνύει ότι δεν ξεχνάει ποτέ από που ξεκίνησε και πόσα πέρασε για να φτάσει στην κορυφή της αθλητικής αλυσίδας.

Αυτή τη φορά όμως, ο Greek Freak έδωσε ένα τεράστιο μάθημα, με την απάντησή του σε μια (μάλλον άστοχη) ερώτηση δημοσιογράφου. Μια απάντηση που θα έπρεπε όλοι οι γονείς να την δείξουν στα παιδιά τους.

Τι σημαίνει αποτυχία;

Η χρονιά των Μιλγουόκι Μπακς, της ομάδας του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ολοκληρώθηκε άδοξα τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν έμειναν εκτός πλέι οφ από μια αρκετά κατώτερη ομάδα (βάσει της βαθμολογίας του ΝΒΑ).

Ουσιαστικά λοιπόν στερήθηκαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα του ΝΒΑ πάρα πολύ νωρίς. Αποτυχία θα έλεγε κάποιος…

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο αν θεωρεί ότι η φετινή χρονιά ήταν «αποτυχημένη» για εκείνον και την ομάδα του.

Η απάντηση του Έλληνα μπασκετμπολίστα προβλήθηκε από το σύνολο των ελληνικών ΜΜΕ ως «ο εκνευρισμός του Γιάννη Αντετοκούνμπο» ή «η αναφορά του Γιάννη Αντετοκούνμπο στον Μάικλ Τζόρνταν». Ωστόσο, είναι πολλά παραπάνω από αυτό.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μέσα σε ελάχιστα λεπτά έδωσε ένα μάθημα ζωής που θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία και να το δουν όλα τα μικρά παιδιά, αναφορικά με το τι πραγματικά σημαίνει αποτυχία και πως κάθε αναποδιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα «βήμα» που μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο μας. Όποιος κι αν είναι αυτός…

Η απάντηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο

«Ω Θεέ μου. Με ρώτησες το ίδιο και πέρυσι. Παίρνεις προαγωγή κάθε χρόνο στην δουλειά σου; Οπότε, κάθε χρονιά σου σου είναι αποτυχημένη; Κάθε χρόνο δουλεύεις προς έναν στόχο: Για να πάρεις προαγωγή, να φροντίσεις την οικογένειά σου, να φροντίσεις το σπίτι σου. Δεν είναι αποτυχία, αλλά ένα βήμα προς την επιτυχία. Δεν θέλω να το κάνω προσωπικό με σένα, μιλάω γενικά.

Πάντα υπάρχουν βήματα. Ο Μάικλ Τζόρνταν έπαιξε 15 χρόνια και κατέκτησε 6 πρωταθλήματα. Τα άλλα 9 χρόνια απέτυχε; Αυτό μου λες; Σε ρωτάω. Γιατί με ρωτάς κάτι τέτοιο; Είναι λάθος ερώτηση.

Δεν υπάρχει αποτυχία στον αθλητισμό. Υπάρχουν καλές και κακές μέρες. Κάποιες φορές είσαι πετυχημένος, κάποιες όχι. Κάποιες φορές είναι η σειρά σου και κάποιες όχι. Αυτό είναι ο αθλητισμός. Δεν νικάς πάντα. Φέτος θα νικήσει κάποιος άλλος.

Θέλουμε να επιστρέψουμε την επόμενη χρονιά και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Είχαμε 50 χρόνια χρόνια να κατακτήσουμε πρωτάθλημα στο Μιλγουόκι. Ήταν 50 χρόνια αποτυχίας; Όχι, απλώς ήταν βήματα προς την επιτυχία. Κερδίσαμε ένα πρωτάθλημα, ελπίζω να κερδίσουμε άλλο ένα. Συγγνώμη δεν ήθελα να το κάνω προσωπικό. Πέρυσι δεν είχα το μυαλό να απαντήσω σωστά, αλλά θυμάμαι ότι με είχες ρωτήσει το ίδιο».

Κι όλα αυτά δεν τα λέει ο οποιοσδήποτε, αλλά ένας άνθρωπος που ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει αποτυχία. Ένας άνθρωπος που απέτυχε πολλές φορές στη ζωή του. Όμως δεν το έβαλε κάτω και σήμερα βρίσκεται στην κορυφή του παγκόσμιου αθλητισμού.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024