Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο Ηράκλειο: Σε σοκ οι ιδιοκτήτες της καφετέριας που «διαλύθηκε» από έκρηξη - Τι δείχνει κάμερα ασφαλείας

Νέο Ηράκλειο: Σε σοκ οι ιδιοκτήτες της καφετέριας που «διαλύθηκε» από έκρηξη – Τι δείχνει κάμερα ασφαλείας

Από τι προκλήθηκε η έκρηξη. Τι λένε μάρτυρες, τι έδειξε κάμερα ασφαλείας

Τεράστιες υλικές ζημιές σε σπίτια και οχήματα, προκάλεσε η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε καφετέρια στο Νέο Ηράκλειο, που βρισκόταν στο ισόγειο διπλοκατοικίας και πριν λίγες μέρες είχε κάνει εγκαίνια.

Το κατάστημα έχει «διαλυθεί», με τους ιδιοκτήτες να είναι σε κατάσταση σοκ. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η έκρηξη ήταν τόσο σφοδρή που τραντάχτηκαν τα σπίτια σε μεγάλη ακτίνα. Επιπλέον, σχηματίστηκε σύννεφο καπνού ενώ έγινε αισθητή ακόμα και στη Μεταμόρφωση.

Εκρηκτικός μηχανισμός πίσω από την έκρηξη;

Η έκρηξη φαίνεται πως προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος βρισκόταν στο εσωτερικό του καταστήματος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες μηχανάκι στο οποίο επέβαινε ένα άτομο έσπασε το τζάμι της καφετέριας και πέταξε μέσα τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Μάλιστα, φαίνεται πως μια τουλάχιστον κάμερα ασφαλείας δείχνει ότι κάποιος εναπόθεσε τσάντα έξω από το κατάστημα λίγο πριν την ισχυρή έκρηξη.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει αποκλείσει την περιοχή ενώ πυροτεχνουργοί διεξάγουν έρευμα προκειμένου να διαπιστωθει τι έχει συμβεί αλλά και τα αίτια της έκρηξης, όπως και το υλικό που χρησιμοποιήθηκε και κατέστρεψε ολοσχερώς την επιχείρηση.

Λόγω της έκρηξης υπήρξε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στο οδικό τμήμα της Λεωφόρου Ηρακλείου από την Οδό Κωνσταντινουπόλεως έως την Βορείου Ηπείρου. Αυτή την ώρα, η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται κανονικά.

Σε σοκ οι ιδιοκτήτες – «Ειμαστε αθλητές, δεν έχουμε σχέση με τη νύχτα»

Ζημιές έχουν σημειωθεί στο διαμέρισμα που βρίσκεται πάνω από το κατάστημα σε παρακείμενα κτίρια αλλά και σε τέσσερα αυτοκίνητα. Σύμφωνα με την αστυνομία, η έκρηξη έγινε στις 03.30 σήμερα Παρασκευή, σε καφετέρια Take Away, η οποία βρίσκεται στο ισόγειο διπλοκατοικίας.

Οι ιδιοκτήτες του καφέ, take away βρίσκονται σε σοκ και όπως δήλωσαν στον δημοσιογράφο του Open είναι αθλητές και δεν έχουν σχέση με τη νύχτα.

«Τι να πω. Είναι 20 ημερών επιχείρηση. Είμαστε αθλητές. Δεν έχουμε σχέση με τη νύχτα», είπε η ιδιοκτήτρια.

Αυτόπτης Μάρτυρας μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής, είπε: «Η πρώτη εντύπωση ήταν σοκαριστική, γιατί δεν κατάλαβα τι έγινε. Είχε έντονο καπνό και πάρα πολύ στάχτη, ενώ είχε και έντονη μυρωδιά σαν να ήταν πλαστικό»

«Νόμιζα ότι έγινε ισχυρός σεισμός»

Κάτοικος της περιοχής μίλησε στο MEGA για το περιστατικό, ο οποίος έκανα λόγο για τόσο ισχυρή έκρηξη που πετάχτηκε από το κρεβάτι του και νόμιζε ή ότι έγινε σεισμός ή ότι κάτι σοβαρό έχει γίνει στην Αττική Οδό.

«Μένω 300 μέτρα πιο κάτω από την οδό Κύπρου. Στις 3.25 ένιωσα ένα πολύ δυνατό μπαμ, ένιωσα το σπίτι να κουνιέται 5 φορές πιο δυνατά από όταν κάνει έναν δυνατό σεισμό. Ντύθηκα και βγήκα από το σπίτι, κατάλαβα προς ποια κατεύθυνση ήρθε ο θόρυβος και έσπευσα στο σημείο. Είδα αυτή την εικόνα, πάλι καλά δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Οι ζημιές πάνε μέχρι και τα 150 μέτρα, ήταν ισχυρό το ωστικό κύμα», τόνισε αρχικά.

«Το κατάστημα κάπου στον μήνα είχε ανοίξει, το Πάσχα περίπου, ήταν ωραίο καφέ ήμουν και πελάτης», συμπλήρωσε.

Sports in

Ισπανικός «εμφύλιος» στον τελικό του BCL

Η Μάλαγα πέρασε από τον χθεσινό δεύτερο ημιτελικό και θα αντιμετωπίσει την Τενερίφη στον τελικό του BCL.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024