Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γνωστοί ποδοσφαιριστές θύματα απάτης - Τους έταζαν supercar στη μισή τιμή και ακόμα τα περιμένουν

Γνωστοί ποδοσφαιριστές θύματα απάτης – Τους έταζαν supercar στη μισή τιμή και ακόμα τα περιμένουν

«Τώρα μου χρωστάει 25.000» - Απίστευτη απάτη με θύματα ποδοσφαιριστές που τους έταζαν πολυτελή αυτοκίνητα.

Θύματα απάτης έπεσαν τουλάχιστον 30 άνθρωποι, ανάμεσά τους γνωστοί ποδοσφαιριστές, που τους έταζαν πολυτελή αυτοκίνητα σε δελεαστικές τιμές.

Ποδοσφαιριστές των ομάδων του Άρη και του ΠΑΟΚ, κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του ανθρώπου που εμφανιζόταν ως μεσάζοντας και του εκτελωνιστή, που υποτίθεται, θα διευκόλυνε τις διαδικασίες.

«Εγώ ήθελα να πάρω ένα αυτοκίνητο. Μου λέει ότι “ό,τι διεργασία, ό,τι και να είναι, είναι νόμιμη, με χαρτιά, με όλα, τα πάντα. Με το κλειδί στο χέρι, η τιμή είναι αυτή, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Βάζεις τα χρήματα στην τράπεζα και αυτοί προχωρούσαν τη διαδικασία κανονικά”. Όλη τη διαδικασία την έκανε ο μεσάζων αλλά έλεγε ότι αυτός που έχει τις γνωριμίες στο εξωτερικό είναι ο εκτελωνιστής» εξηγεί ο ποδοσφαιριστής, Γιώργος Δεληζήσης, μιλώντας στο LIVE NEWS.

Όλα τα θύματα περιγράφουν τον μεσάζοντα που τους έπειθε να αγοράσουν αυτοκίνητο, ως έναν άνθρωπο ιδιαίτερα πειστικό.

«Ο άνθρωπος στο λέγειν είναι άπταιστος εν πάση περίπτωση. Τα λέγε πολύ ωραία. Υποτίθεται αυτός είχε κάποιον σε τράπεζα της Γερμανίας, κάποιον διευθυντή και υποτίθεται τα αμάξια αυτά τα περνάμε τόσο φθηνά, τα παραγγέλναμε για ποτέ δεν ερχόντουσαν. Γιατί πήγαιναν σε πλειστηριασμό και τα περνάμε εμείς στην προσφορά που κάναμε» περιγράφει άλλο θύμα της απάτης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, κανείς δεν είχε υποψιαστεί το παραμικρό.

«Είχε ένα τελωνειακό που συνεργαζόταν. Μαζί την κάνανε τη δουλειά. Και αυτός το εκτελώνιζε κάτι ιστορικό. Βέβαια δεν είχαμε γνώση τι σημαίνει ιστορικό. Εκμεταλλεύτηκε το ότι εμείς δεν είχαμε γνώσεις. Τα χρήματα τα βάζαμε στην τράπεζα. Και αυτό σίγουρα μας καθησύχαζε. Δεν είναι ότι δίναμε τα λεφτά στο χέρι ή τα δίναμε μαύρα ή οτιδήποτε» προσθέτει.

Η απάτη, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ. Λεφτά τα οποία τα θύματα κατέθεταν ως προκαταβολή για να σιγουρέψουν την αγορά τους.

«Πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές, διεθνείς, γνωστοί ποδοσφαιριστές, είχαν δώσει πάρα πολλά χρήματα, τα οποία ξεπερνούσαν το 1 εκατομμύριο ευρώ και οι συγκεκριμένοι απατεώνες θα τους έφερναν αυτοκίνητα με πολύ μειωμένες τιμές από την Γερμανία απ’ το Βέλγιο και από άλλες χώρες. Αυτοκίνητα δεν ήρθαν ποτέ. Καλοπροαίρετα παιδιά. Και ήταν πολύ εύκολος στόχος για τους απατεώνες» λέει ο δικηγόρος τους Αλέξης Κούγιας.

«Περιμέναμε, περιμέναμε και αυτοκίνητο δεν ερχόταν»

Οι παραγγελίες γίνονταν όμως, ο χρόνος περνούσε και τα αυτοκίνητα δεν παραδίδονταν.

«Τώρα μου χρωστάει για να καταλάβεις κι εμένα 25.000. Έχω βάλει κι άλλα χρήματα, έχω πάρει κάποια πίσω. Έβαλα στην αρχή 14 χιλιάρικα για το δικό μου. Πήρα για τη γυναίκα μου ένα άλλο, έδωσα άλλα 6,5 χιλιάρικα και περίμενα όταν θα’ ρθουν τα αυτοκίνητα να κάνω την αποπληρωμή τα υπόλοιπα. Περνάει ο καιρός και με ρωτούσαν κι άλλα παιδιά στην ομάδα από που πήρες το αυτοκίνητο, να πάρουμε κι εμείς. Και έτσι βάλαμε στη διαδικασία κι άλλα παιδιά. Περιμέναμε περιμέναμε. Δε γινόταν τίποτα, ζητούσαμε τα λεφτά μας πίσω. Σας τα βάλαμε, σας τα βάλαμε, δεν ερχόταν τα λεφτά» δήλωσε ο ποδοσφαιριστής.

Ο εκτελωνιστής, από την πλευρά του, μέσω του δικηγόρου του, ισχυρίζεται ότι έπεσε κι εκείνος, θύμα απάτης από τον μεσάζοντα.

«Καμία σχέση δεν έχει ο πελάτης μου με αυτήν την πράξη που καταγγέλλεται. Ότι δηλαδή είχαν καταβάλει κάποια χρήματα για τον εκτελωνισμό κάποιων αυτοκινήτων. Καμία επαφή δεν είχε με κανέναν από τους καταγγέλλοντες. Είναι άλλο πρόσωπο με τον οποίο ήρθαν σε επαφή. Είναι θύμα απάτης και έχει προσφύγει στα δικαστήρια και έχει υποβάλλει μήνυση εναντίον του για απάτη», είπε ο δικηγόρος του εκτελωνιστή, Άγγελος Στεργιόπουλος.

Εκτός από τους 30 που έκαναν μαζί την μήνυση σε βάρος των δύο, οι καταγγέλλοντες εκτιμούν, ότι υπάρχουν και άλλα θύματα οι οποίοι εξαπατήθηκαν, με τον ίδιο τρόπο.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024