Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βίκτορ Μπαμπάρικο: Στο νοσοκομείο η ηγετική φυσιογνωμία της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία - Τι συνέβη

Βίκτορ Μπαμπάρικο: Στο νοσοκομείο η ηγετική φυσιογνωμία της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία – Τι συνέβη

Ο Βίκτορ Μπαμπάρικο είναι φυλακισμένος, ενώ οι υποστηριχτές του υποστηρίζουν ότι ξυλοκοπήθηκε.

Ο Βίκτορ Μπαμπάρικο, μια από τις ηγετικές φυσιογνωμίες της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία, που εκτίει βαριά ποινή κάθειρξης, εισήχθη στο νοσοκομείο σε χειρουργική μονάδα, ανακοίνωσαν σήμερα ιατρικές πηγές, ενώ οι υποστηρικτές του καταγγέλλουν ότι ξυλοκοπήθηκε κατά την κράτησή του.

«Ο Μπαμπάρικο βρίσκεται σε χειρουργική μονάδα», δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος του κεντρικού νοσοκομείου του Νοβοπολότσκ, πόλης στη βορειοανατολική Λευκορωσία, όπου ο αντιπολιτευόμενος κρατείται σε αποικία κρατουμένων.

Η υπηρεσία Τύπου του Βίκτορ Μπαμπάρικο επιβεβαίωσε την είδηση για την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, χωρίς να υπεισέλθει προς το παρόν σε λεπτομέρειες.

Ξυλοκοπήθηκε στη φυλακή;

Σύμφωνα με τους υποστηρικτές του ο 59χρονος ξυλοκοπήθηκε στη φυλακή.

Η ηγέτις της λευκορωσικής αντιπολίτευσης Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια έγραψε σε μήνυμά της στο Telegram ότι έλαβε στη διάρκεια της νύχτας πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες «ο Βίκτορ Μπαμπάρικο εισήχθη στο νοσοκομείο φέροντας σημάδια ξυλοδαρμού».

«Ζητούμε να δείξουν δημοσίως σε ποια κατάσταση βρίσκεται και να δώσουν άδεια στους δικηγόρους του και τους συγγενείς του να τον συναντήσουν», συνέχισε.

Ο Μπαμπάρικο, πρώην τραπεζίτης που έγινε ο βασικός αντίπαλος του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο στις προεδρικές εκλογές του 2020, συνελήφθη εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας, μερικές εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών τον Ιούλιο του 2021 για διαφθορά.

Ο Λουκασένκο, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 1994, επανεξελέγη το 2020 στις προεδρικές εκλογές, στις οποίες καταγγέλθηκε ότι έγινε νοθεία, και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν. Οι μαζικές συλλήψεις, η επιβολή εξορίας και η φυλάκιση ακτιβιστών και δημοσιογράφων λύγισαν το κίνημα διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με το λευκορωσικό κέντρο υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Viasna, στη Λευκορωσία υπάρχουν σήμερα πάνω από 1.400 πολιτικοί κρατούμενοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024