Η αμερικανική φίρμα παρουσιάζει τις πρώτες συστάσεις για το νέο, μικρότερο ηλεκτρικό μοντέλο που θα συμπληρώσει την γκάμα της

Πέρυσι το φθινόπωρο, όταν η αμερικανική  φίρμα έδωσε τις πρώτες συστάσεις για το Avenger, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να λανσάρει ακόμα τέσσερα EV. Πολύ γρήγορα αποκάλυψε ότι θα επρόκειτο για το Recon, το Wagoneer S και το Avenger AWD αφήνοντας όμως την ταυτότητα του τέταρτου μοντέλου να πλανάται εν είδει μυστηρίου.

Πλέον η Jeep αποφάσισε να αποκαλύψει λίγα στοιχεία για το επίμαχο μοντέλο, δίνοντας στη δημοσιότητα το πρώτο σχετικό teaser που αν και δεν αποκαλύπτει πολλά, αποτελεί το πρώτο δείγμα γραφής του τέταρτου ηλεκτροκίνητου Jeep.

Παρόλο που η αμερικανική φίρμα δεν ανοίγει προς το παρόν τα χαρτιά της ως προς το μέγεθος ή τα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για ένα ευρωπαϊκού προσανατολισμού crossover το οποίο θα τοποθετηθεί στη βάση της γκάμας της Jeep.

Aν ευοδωθεί το συγκεκριμένο σενάριο, αυτό σημαίνει ότι το νέο μοντέλο θα είναι μικρότερο από το Avenger κάτι που καθιστά απαγορευτική την έξοδό του στην αμερικανική αγορά και θα διατεθεί αποκλειστικά στην Ευρώπη.

Bάσει χρονοδιαγράμματος το νέο μοντέλο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το 2025, αν και αυτονόητα προτεραιότητα προς το παρόν αποτελεί η δικινητήρια και τετρακίνητη έκδοση του Avenger.

Για την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα διατεθούν και στην Ευρώπη,  η Jeep εξελίσσει το Recon, ένα σκληροτράχηλο off-roader στα σχεδιαστικά πρότυπα του και με ανάλογες ικανότητες του Wrangler καθώς και το επιβλητικό Wagoneer S, μια υπερπολυτελή όσο και πληθωρική σε μέγεθος κατασκευή. Αμφότερα θα βασιστούν στην αρχιτεκτονική SLTLA Large του ομίλου Stellantis ενώ η Jeep έχει ήδη ανακοινώσει αυτονομίες κοντά στα 650 χλμ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr