Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έξι ηλεκτρικά έως το 2026 στα σχέδια της Skoda

Έξι ηλεκτρικά έως το 2026 στα σχέδια της Skoda

Η Skoda παρουσιάζει τα πληθωρικά της σχέδια για το κοντινό αλλά και το απώτερο μέλλον, τα οποία περιλαμβάνουν έξι αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα με ορίζοντα το 2026

H τσεχική φίρμα αποκαλύπτει τα ομολογουμένως πληθωρικά σχέδιά της για την ηλεκτροκίνηση, ανακοινώνοντας ότι σκοπεύει να παρουσιάσει έξι (!) αντίστοιχης τεχνολογίας μοντέλα έως το 2026 που αυτονόητα θα καλύψουν διαφορετικά segments και ανάγκες.

Το πρώτο από την πλειάδα ηλεκτρικών μοντέλων που ετοιμάζει η Skoda θα κάνει την εμφάνισή του ήδη από την επόμενη χρονιά υιοθετώντας την ονομασία Elroq και «παράστημα» ανάλογο του Karoq, αποτελώντας ένα ηλεκτρικό crossover με μήκος 4,5 μέτρων.

H συνέχεια θα «δοθεί» το 2025 οπότε και αναμένεται η νέα γενιά του Enyaq και Enyaq Coupe καθώς και ένα μικρό, αστικών προδιαγραφών ηλεκτροκίνητο μοντέλο το οποίο θα τοποθετηθεί στη βάση της γκάμας.

Αν και προς το παρόν το ηλεκτρικό city car παραμένει ανώνυμο, όπως έχει ανακοινωθεί θα κατασκευάζεται από το εργοστάσιο της Seat προφανώς μαζί με ένα αντίστοιχο μοντέλο με τα σήματα της ισπανικής φίρμας. Ένα κρίσιμο χαρακτηριστικό του νέου μοντέλου θα είναι η πρακτικότητά του καθώς παρά το μήκος των 4,1 μέτρων θα προσφέρει χώρο αποσκευών εφάμιλλο του Scala. Επίσης, σύμφωνα με τις συστάσεις η τιμή θα κινηθεί κοντά στα 25.000 ευρώ.

Επόμενος και πιο ενδιαφέρον ηλεκτρικός «σταθμός», θα είναι ένα μοντέλο το οποίο η Skoda αποκαλεί Combi και αναμένεται το 2026. Το εν λόγω μοντέλο θα πάρει την μορφή ενός πρακτικού station wagon με μήκος 4,7 μέτρων που θα λειτουργήσει ως ηλεκτρική εναλλακτική της Octavia Estate με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε όρους πρακτικότητας.

Την ίδια χρονιά θα προστεθεί στην ηλεκτρική γκάμα ένα επταθέσιο SUV με μήκος 4,9 μέτρων, που αρχικά συστήνεται ως Space και υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει τα χωροταξικά δεδομένα στην κατηγορία. Η Skoda έχει ήδη δώσει μια ιδέα για τις προθέσεις της σε ό,τι αφορά το Space μέσω Vision 7S Concept το οποίο παρουσίασε την περσινή χρονιά.

Για την υλοποίηση των παραπάνω ηλεκτρικών σχεδίων η Skoda αναμένεται να επενδύσει έως το 2027 5,6 εκατομμύρια ευρώ ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα νέα ηλεκτρικά Skoda, θα υιοθετήσουν το νέο σχεδιαστικό κώδικα που η τσεχική φίρμα περιγράφει ως Modern Solid. Σε ό,τι αφορά τα εκτιμήσεις πωλήσεων, η Skoda με την συνδρομή και των έξι παραπάνω μοντέλων, προσδοκά ότι έως το τέλος της δεκαετίας οι πωλήσεις θα αφορούν ηλεκτροκίνητα μοντέλα σε ποσοστό έως και 70%.

Εκτός από τα ηλεκτρικά της σχέδια, η Skoda αποκάλυψε επίσης τον προγραμματισμό της για τις αφίξεις των νέων εκδοχών των γνωστών μοντέλων που απαρτίζουν την γκάμα της. Βάσει αυτού εντός του 2023 αναμένονται οι ανανεωμένες εκδοχές των Scala και Kamiq καθώς και οι νέες γενιές των Kodiaq και Superb οι οποίες προφανώς θα αποτελέσουν και τις τελευταίες που θα είναι διαθέσιμες με κινητήρες εσωτερικής καύσης και συγκεκριμένα τρικύλινδρους και τετρακύλινδρους κινητήρες της σειράς ΕΑ211. Το 2024 θα ακολουθήσει και η ανανεωμένη εκδοχή της Octavia ενώ πιθανότατα στις αρχές της χρονιάς αναμένεται και μια νέα πιο πολυτελής έκδοσης Lurin &Klement για το Enyaq.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024