Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Ρεάλ... Σολτ Λέικ και η τεσσάρα

H Ρεάλ… Σολτ Λέικ και η τεσσάρα

Ο «Τατισφαιρικός» Καστεγιάνος έγινε ο 10ος παίκτης που πέτυχε τουλάχιστον τέσσερα γκολ εις βάρος της Ρεάλ και ο πρώτος στη Λα Λίγκα τα τελευταία 75 χρόνια

«Εκανε να μοιάζει τη Ρεάλ Μαδρίτης σε Ρεάλ Σολτ Λέικ». Το σχόλιο γράφτηκε σε αμερικάνικο λογαριασμό του Twitter που ασχολείται με το ποδόσφαιρο και αναφέρεται φυσικά στην ιστορική επίδοση του Τάτι Καστεγιάνος να πετύχει τέσσερα γκολ εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης στη νίκη της Τζιρόνα με 4-2.

Ο Αργεντινός αγωνίζεται δανεικός στην καταλανική ομάδα από τη Νιου Γιορκ Σίτι, η οποία ανήκει στο portfolio της City Group, μητρικής της Μάντσεστερ Σίτι, την οποία θα αντιμετωπίσει η Ρεάλ στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην καλύτερη νύχτα της καριέρας του που θα ζήλευε και ο Μέσι, ο Καστεγιάνος έγινε ο πρώτος παίκτης στον 21ο αιώνα και μόλις ο πέμπτος στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου που σημειώνει καρέ τερμάτων εναντίον της Βασίλισσας. Οι προηγούμενοι ήταν ο Βαντόρλα της Μπαρτσελόνα (1934/35), ο Μαρτίνεθ της Εσπανιόλ (1939/40), ο Εμιλίν της Οβιέδο (1944/45) και ο Ετσεβαρία της Οβιέδο (1947/48). Ο τελευταίος είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει πετύχει πέντε γκολ εναντίον της Βασίλισσας. Συνολικά δέκα παίκτες έχουν πετύχει τουλάχιστον τέσσερα γκολ εις βάρος της Ρεάλ στην ιστορία της Βασίλισσας σε επίσημα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο προηγούμενος παίκτης που πέτυχε τέσσερα γκολ εναντίον των Μερένγκες ήταν ο Λεβαντόφσκι με τη φανέλα της Ντόρτμουντ, το 2013, για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ισπανικός και αργεντίνικος Τύπος υποκλίθηκε στον Καστελάνος για το ιστορικό του επίτευγμα που στέφει ουσιαστικά πρωταθλήτρια την Μπαρτσελόνα, ενώ ο επίσημος λογαριασμός της Λα Λίγκα στο Twitter τον χαρακτήρισε «Τατισφαιρικό».

«Ο Τάτι γελοιοποίησε τη Ρεάλ Μαδρίτης η οποία ξεχνά το πρωτάθλημα», ήταν ο τίτλος της «Μάρκα» ενώ ο Κάρλο Αντσελότι απολογήθηκε στους φιλάθλους γιατί η Ρεάλ δεν έπαιξε μπάλα.

«Ηταν μια ονειρική νύχτα, παίξαμε εναντίον μιας από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Το να σκοράρω εναντίον της Ρεάλ ήταν όνειρο, αλλά το να πετύχω τέσσερα γκολ ήταν κάτι που δεν είχα φανταστεί.

Το απόλαυσα με τους ανθρώπους μου, την οικογένειά μου, τους ανθρώπους που είναι στην Αργεντινή, στη Μεντόσα που πάντα με υποστηρίζουν», ήταν τα πρώτα λόγια του ήρωα της Τζιρόνα που έγραψε το όνομά του στην ιστορία της Λα Λίγκα.

Το διαβατήριο που άνοιξε την πόρτα της Λα Λίγκα και της Τζιρόνα στον Καστεγιάνος ήταν η εντυπωσιακή σεζόν που έκανε στο MLS με τη Νιου Γιορκ Σίτι, το 2021. Η ομάδα του κατέκτησε τον τίτλο και ο ίδιος αναδείχτηκε κορυφαίος σκόρερ του πρωταθλήματος με 19 γκολ σε 32 αγώνες. Με τα τέσσερα γκολ που πέτυχε εναντίον της Ρεάλ έφτασε τα 12 φέτος στη Λα Λίγκα.

Να σημειωθεί πως η Τζιρόνα είναι η μοναδική ομάδα από τις 62 που έχει αντιμετωπίσει η Ρεάλ στη Λα Λίγκα που έχει θετικό ισολογισμό νικών με τη Βασίλισσα.

Με τη νίκη της καταλανικής ομάδας η Ρεάλ ουσιαστικά αποχαιρέτησε τον τίτλο, καθώς απέχει 11 βαθμούς από την Μπάρτσα η οποία παίζει απόψε με τη Ράγιο Βαγιεκάνο.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024