
Συγκρούσεις στο Σουδάν: Χτυπήθηκε το γαλλικό κομβόι
Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμό κάποιου Έλληνα ή Γάλλου πολίτη.
Εν μέσω πυρών επιχειρείται η απομάκρυνση ξένων πολιτών και διπλωματικών αποστολών από το φλεγόμενο Σουδάν.
Σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκε χτύπημα στο γαλλικό κομβόι που εγκαταλείπει την εμπόλεμη χώρα.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν τραυματισμένο Γάλλο στρατιωτικό, όπως μεταδίδει το Reuters.
Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρουν πως για την ώρα ότι δεν υπήρχαν Ελληνες πολίτες στο γαλλικό κομβόι.
Οι αντιμαχόμενες πλευρές, ο στρατός και οι παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF), αλληλοκατηγορούνται ότι επιτέθηκαν σε αυτοκινητοπομπή, την οποία στελέχη των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων συνόδευαν με προορισμό την πρεσβεία της Γαλλίας στο Χαρτούμ, και απώτερο στόχο την μετακίνηση τους εκτός του Σουδάν.
Κομάντος και αεροσκάφη για απεγκλωβισμό Ελλήνων
Ανακοινώσεις σχετικά με τις προσπάθειες απεγκλωβισμού Ελλήνων πολιτών από το Σουδάν, έκανε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος όλες αυτές τις ημέρες είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ και με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι.
Σύμφωνα με τον υπουργό, αποφασίστηκε από τον πρωθυπουργό η μεταστάθμευση αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας μαζί με στελέχη των ειδικών δυνάμεων στην Αίγυπτο σε ετοιμότητα με σκοπό να συμμετάσχουν σε επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στο Σουδάν, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό κατοίκων από το «εμπόλεμο» Σουδάν οργανώνεται από κοινού με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Γαλλία προχώρησε σε μεγάλη επιχείρηση, ενώ υπήρξε επικοινωνία του ΥΠΕΞ και με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, προκειμένου οι Ένοπλες Δυνάμεις να βρίσκονται σε ετοιμότητα εφαρμογής του σχεδίου «ΚΟΣΜΟΣ».
- Θεσσαλονίκη: Σκαρφάλωσε σε πολυκατοικία και διέρρηξε το σπίτι της γιαγιάς του – Άρπαξε 500 ευρώ
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στο in.gr για το κυκλοφοριακό στην πόλη
- ΗΠΑ: Αφαιρείται με δικαστική απόφαση το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ από το Κέντρο Κένεντι
- Ανάρπαστα τα εξοχικά στην Ελλάδα – Ποιοι αγοράζουν
- Μάικλ Τζόρνταν: Κάνει… ζωάρα στη Μύκονο ο G.O.A.T. του μπάσκετ (vids)
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι διαρροές, το «κλειδωμένο» ντουλάπι και η στοχοποίηση της Τυχεροπούλου



