Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λαμινέ Γιαμάλ: ο παίκτης που μπορεί να γράψει ιστορία στην Μπαρτσελόνα

Λαμινέ Γιαμάλ: ο παίκτης που μπορεί να γράψει ιστορία στην Μπαρτσελόνα

Τα βίντεο με τα γκολ του Γιαμάλ έχουν γίνει viral ενώ το γεγονός ότι ο πιο διάσημος ατζέντης του ποδοσφαίρου, Ζόρζε Μέντες έσπευσε πριν από μερικές εβδομάδες να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας μαζί του αποτελεί σοβαρό στοιχείο για την προοπτική του.

Η Μπαρτσελόνα «μαγειρεύει» τους αριθμούς για να μπορέσει να επιστρέψει ο Λιονέλ Μέσι στο Καμπ Νου, αλλά την ίδια στιγμή ο Τσάβι ετοιμάζεται να παρουσιάσει τον διάδοχό του: το όνομα αυτού, Λαμινέ Γιαμάλ.

Την Κυριακή ο νεαρός ποδοσφαιριστής, μέλος της Μασία από τα τεσσεράμισι του χρόνια, θα βρίσκεται στην αποστολή της Μπάρτσα για το παιχνίδι με την Ατλέτικο Μαδρίτης και στην περίπτωση που ο Τσάβι τον ρίξει στον αγωνιστικό χώρο του Καμπ Νου θα γίνει ο νεότερος παίκτης που θα έχει αγωνιστεί με τους Μπλαουγκράνα στην ηλικία των 15 ετών 9 μηνών και 10 ημερών.

Θα μπορούσε να είχε ήδη αγωνιστεί αν δεν υπέπιπτε σε πειθαρχικό παράπτωμα (έκανε τηλεφωνική φάρσα με δύο ακόμα παίκτες σε υπάλληλο της ισπανικής ομοσπονδίας όταν είχε κληθεί στη Φούρια Ρόχα Κ-17) το οποίο λειτούργησε ως τροχοπέδη στην ανέλιξή του.

Ο Τσάβι τον έχει εντοπίσει από την αρχή της σεζόν όταν αγωνιζόταν στην Κ-17 και για πρώτη φορά τον προσκάλεσε να προπονηθεί με την πρώτη ομάδα πέρυσι στις 4 Σεπτεμβρίου.

Ο πατέρας του ανερχόμενου άσου είναι Μαροκινός ενώ η μητέρα του κατάγεται από την Ισημερινή Γουϊνέα (είναι διαζευγμένοι). Το πλήρες όνομα του είναι Λαμινέ Γιαμάλ Νασραουί Εμπανά και γεννήθηκε στο Ματαρό, τριάντα χιλιόμετρα έξω από τη Βαρκελώνη.

Είναι αριστεροπόδαρος, παίζει στο δεξί άκρο της επίθεσης με ανάποδο πόδι αλλά μπορεί να αγωνιστεί και στην αριστερή πλευρά και ως σέντερ φορ. Παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας του στην Καταλονία τον γνωρίζουν όλοι και τον αποκαλούν ήδη «μικρό Μέσι», ωστόσο ο Τσάβι αποφεύγει τις συγκρίσεις λέγοντας πως διαθέτει στοιχεία από πολλούς παίκτες.

Τα βίντεο με τα γκολ που σημειώνει έχουν γίνει viral ενώ το γεγονός ότι ο πιο διάσημος ατζέντης του ποδοσφαίρου, Ζόρζε Μέντες έσπευσε πριν από μερικές εβδομάδες να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας μαζί του αποτελεί ένα σοβαρό στοιχείο για την προοπτική του Γιαμάλ.

Αν ακούσεις τον Τσάβι να μιλά για τον πιτσιρικά νομίζεις πως περιγράφει έναν φτασμένο παίκτη. «Διαθέτει προσωπικότητα, αυθεντικό ταλέντο, πασάρει, είναι δυνατός, έχει τελική πάσα…Μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για το κλαμπ», έλεγε ο προπονητής της Μπάρτσα νωρίτερα το Σάββατο, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του ματς με την Ατλέτικο. Αυτό που τον έχει εντυπωσιάσει όμως πιο πολύ είναι η έλλειψη φόβου.

Υπάρχει ένα στοιχείο ωστόσο που προκαλεί ερωτηματικά. Παρά το πλούσιο ταλέντο του ο Γιαμάλ έχει παραμείνει όλο το προηγούμενο διάστημα στις παιδικές ομάδες και δεν προωθήθηκε στην Μπάρτσα Β, ούτε καν έκανε προπόνησή μαζί της.

Μέχρι να γίνει 16 ετών, στις 13 Ιουλίου, η Μπάρτσα δεν μπορεί να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τον νεαρό άσο και ο μεγάλος της φόβος είναι μήπως κάποια από τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης, κυρίως από την Πρέμιερ Λιγκ, τον ξελογιάσει και τελικά της τον «κλέψει». Ο φόβος της μεγάλωσε όταν ο Γιαμάλ αποφάσισε να αντικαταστήσει τον ατζέντη του Ιβάν ντε λα Πένια με τον Μέντες. Ο Τσάβι πάντως έσπευσε να διευκρινίσει πως το συμβόλαιο του παίκτη δεν έχει σχέση με την απόφασή του να τον συμπεριλάβει στην αποστολή.

Sports in

Μοντέιρο – Τσιτσιπάς 2-0: Αντίο με το… καλημέρα στη Μαδρίτη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε εύκολα με 2-0 σετ (6-4, 6-4) από τον Τιάγκο Μοντέιρο και αποκλείστηκε πρόωρα από το ATP Masters 1000 της Μαδρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024