Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: «Δεν είναι τώρα η στιγμή να αποφασίσουμε» ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Γερμανία: «Δεν είναι τώρα η στιγμή να αποφασίσουμε» ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

«Δεν είναι τώρα η στιγμή ν' αποφασίσουμε» την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας της Γερμανίας, σχολιάζοντας τις συζητήσεις του Γενς Στόλτενμπεργκ με τον Βολοντίμιρ Ζελένκσι.

Ο υπουργός Αμυνας της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Michele Tantussi) δήλωσε αργά το βράδυ χθες Πέμπτη πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή οι σύμμαχοι στο NATO ν’ αποφασίσουν για την ένταξη της Ουκρανίας στη στρατιωτική συμμαχία.

«Οχι εν θερμώ»

«Η πόρτα είναι ανοικτή (…), αλλά δεν είναι τώρα η στιγμή ν’ αποφασίσουμε», δήλωσε ο κ. Πιστόριους στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, εξηγώντας πως δεν μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση εν μέσω του πολέμου που εξαπέλυσε η Ρωσία πριν σχεδόν 14 μήνες.

Οι σύμμαχοι πρέπει να ζυγίσουν πολύ «προσεκτικά» τι ακριβώς θα προσφέρουν επίσημα στο Κίεβο, συνέχισε. «Πρέπει να παίρνει κανείς αποφάσεις ψύχραιμα, όχι εν θερμώ», επέμεινε.

Ο ΓΓ του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ υποσχέθηκε στην Ουκρανία περαιτέρω υποστήριξη στην προσπάθειά της να ενταχθεί στη συμμαχία κατά την επίσκεψή του χθες στο Κίεβο, την πρώτη μετά το ξέσπασμα του πολέμου.

Αντίδραση της Ρωσίας

Ωστόσο, υπάρχουν διαφωνίες στη συμμαχία για το εάν πρέπει να προσφερθεί άμεσα ένταξη στη συμμαχία, ιδίως στην προσεχή σύνοδο κορυφής του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού τον Ιούλιο στο Βίλνιους, όπως ζήτησε χθες ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Αντιδρώντας στην επίσκεψη του Γενς Στόλτενμπεργκ στην Ουκρανία, η προεδρία της Ρωσίας επανέλαβε πως ανάμεσα στους σκοπούς του πολέμου που εξαπέλυσε τον Φεβρουάριο του 2022 εναντίον της γειτονικής χώρας είναι ν’ αποτραπεί η ένταξή της στη δυτική στρατιωτική συμμαχία, πέρα από την «αποστρατιωτικοποίησή της».

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024