Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Στόλτενμπεργκ έβγαλε τεφτέρι: «Η Ουκρανία μας κόστισε... αυτά τα δισ.»

Ο Στόλτενμπεργκ έβγαλε τεφτέρι: «Η Ουκρανία μας κόστισε… αυτά τα δισ.»

«Τζετ, τανκς και το ταμείο της Βορειοδυτικής Συμμαχίας στη διάθεση της Ουκρανίας»

Τη στιγμή που ο παγκόσμιος νότος ξύνει το πηγούνι του για την ετεροβαρή ενίσχυση της Ουκρανίας έναντι άλλων περιοχών του κόσμου που υποφέρουν, το NATO ανακοίνωσε το ποσό μαμούθ που έχει δαπανήσει για την στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο, ο Γενικός Γραμματέας υπογράμμισε ότι οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ έχουν παράσχει περισσότερα από 150 δισ. ευρώ υποστήριξη στην Ουκρανία από την αρχή του πολέμου. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα χρήματα αυτά ξεπερνάνει ελαφρώς και όσα έχει εκταμιεύσει μέχρι σήμερα η Κομισιόν, στο πλαίσιο του μηχανισμού ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, δηλαδή 150 δισ. ευρώ προς τα κράτη μέλη.

Στο τέταρτο ταξίδι του κ. Στόλτενμπεργκ στην Ουκρανία ως Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, προσέθεσε δε ότι οι Σύμμαχοι έχουν παράσχει εκπαίδευση σε δεκάδες χιλιάδες των Ουκρανών στρατιωτών όλα αυτά τα χρόνια. «Οι σύμμαχοι παραδίδουν τώρα περισσότερα τζετ, τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα και το ταμείο του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία παρέχει επείγουσα υποστήριξη… Όλα αυτά κάνουν πραγματική διαφορά στο πεδίο της μάχης σήμερα», είπε.

«Η θέση που δικαιούται η Ουκρανία είναι στην ευρωατλαντική οικογένεια. Η θέση που δικαιούται η Ουκρανία είναι στο ΝΑΤΟ. Και με την πάροδο του χρόνου, η υποστήριξή μας θα βοηθήσει να γίνει αυτό δυνατό», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας. Στην ομιλία του μάλιστα ο επικεφαλής της Συμμαχίας, «προέβλεψε» ότι θα διαρκέσει για πολύ καιρό αυτή η στρατιωτική αρωγή. Υπογράμμισε ότι μια «πολυετής πρωτοβουλία υποστήριξης θα βοηθήσει την Ουκρανία να μεταβεί από τον εξοπλισμό και τα δόγματα της σοβιετικής εποχής στα πρότυπα του ΝΑΤΟ και να διασφαλίσει την πλήρη διαλειτουργικότητα με τη Συμμαχία, αποκαλώντας αυτό «απόδειξη της μακροπρόθεσμης δέσμευσης του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία».

Σημειώνεται βέβαια, ότι σύμφωνα με ειδικούς, η απόδοση του ουκρανικού στρατού έναντι της ρωσικής επίθεσης, δεν οφείλεται απαραίτητα στην εκπαίδευση που έλαβε από τους Αμερικανούς ή το ΝΑΤΟ.

Πρόσθεσε επίσης: «Δεν γνωρίζουμε πότε θα τελειώσει αυτός ο πόλεμος, αλλά γνωρίζουμε ότι η ρωσική επιθετικότητα είναι ένα τοξικό μοτίβο που πρέπει να σταματήσει. Επομένως, πρέπει να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας» είπε Στόλτενμπεργκ δείχνοντας ότι το ΝΑΤΟ είναι διατεθειμένο να κλιμακώσει, κόντρα στις προειδοποιήσεις δυτικών αναλυτών και βετεράνων υψηλόβαθμων στελεχών της αμερικανικής διπλωματίας.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024