Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας: Ούτε στις δεύτερες εκλογές θα έχουμε κυβέρνηση αυτοδυναμίας - Τι είπε για την υπόθεση Γεωργούλη

Κουτσούμπας: Ούτε στις δεύτερες εκλογές θα έχουμε κυβέρνηση αυτοδυναμίας – Τι είπε για την υπόθεση Γεωργούλη

«Έχουμε ξεκαθαρίσει: Ούτε συμμετοχή, ούτε στήριξη, ούτε ανοχή» σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση, επανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

«Ο λαός έχει δύναμη, την οποία πρέπει να την δείξει στους αγώνες και στις κάλπες», τόνισε ο  Δημήτρης Κουτσούμπας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη σήμερα.

«Το ζήτημα είναι να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται», σημείωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια χειραγώγησης της ψήφου από τα δυο πρώτα κόμματα κάτω από ψεύτικα διλήμματα. Ο ίδιος εκτίμησε ότι στις δεύτερες εκλογές η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί δεν θα είναι μονοκομματική, αλλά συνεργασίας.

«Δεν θα βγει μονοκομματική κυβέρνηση ούτε από τις δεύτερες κάλπες»

Ειδικότερα, μιλώντας στο Open, ο κ. Κουτσούμπας, τόνισε πως τα αστικά κόμματα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας από τις πρώτες εκλογές, στις 21 Μάη, αφού τα προγράμματά τους είναι στην ίδια κατεύθυνση.

Εξήγησε ότι οι δεύτερες εκλογές θα είναι μια προσπάθεια χειραγώγησης της λαϊκής ψήφου, καθώς τα δύο πρώτα κόμματα θα θελήσουν να κλέψουν την ψήφο κάτω από ψεύτικα διλήμματα. «Ούτε στις εκλογές του Ιουλίου θα μπορέσει να γίνει, όπως προσδοκούν, κυβέρνηση αυτοδυναμίας, θα είναι συνεργασίας πάλι», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε «η διαφορά τους είναι ότι τσακώνονται ποιος θα έχει μεγαλύτερο κομμάτι μέσα στο κοινοβούλιο σε αυτή την κυβέρνηση. Διότι τα προγράμματά τους τα βασικά, μπορεί να μην είναι ίδια κόμματα, αλλά τα κεντρικά ζητήματα για τα οποία κρίνονται τα συμφέροντα του λαού είναι στην ίδια κατεύθυνση, από το Ταμείο Ανάκαμψης έως το Χρηματιστήριο Ενέργειας και την Πράσινη μετάβαση και τους πλειστηριασμούς».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ «όσο πιο δεξιά, τόσο πιο καλά», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι αυτό το βλέπουμε και στη σύνθεση των ψηφοδελτίων, καθώς πήρε το μισό ΠΑΣΟΚ και την «καραμανλική δεξιά». Επίσης, υπενθύμισε ότι ο Αλ. Τσίπρας συναντάται με τον Όλαφ Σολτς και όχι με τους Γερμανούς εργαζόμενους που κινητοποιούνται. «Τι σόι πρόοδος είναι αυτή;», ανέφερε.

«Ούτε συμμετοχή, ούτε στήριξη ούτε ανοχή»

«Έχουμε ξεκαθαρίσει: Ούτε συμμετοχή, ούτε στήριξη, ούτε ανοχή» σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση, επανέλαβε, στο ερώτημα εάν το ΚΚΕ θα συμμετάσχει σε κάποια κυβέρνηση.

«Κοιτάζοντας τα μάτια τον ελληνικό λαό, ούτε στήριξη ούτε ανοχή θα δώσουμε σε μια τέτοια αντιλαϊκή κυβέρνηση.  Γιατί θεωρούμε ότι θα είναι από πρώτο χέρι αντιλαϊκή οποιαδήποτε κυβέρνηση, είτε με πρώτο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία είτε με πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ είτε με μονοκομματική είτε με κυβέρνηση συνεργασίας», είπε και πρόσθεσε: «Εμείς λέμε στον ελληνικό λαό ότι έχουμε πρόταση κυβέρνησης και εξουσίας, έχουμε πρόγραμμα. Εμείς το θέτουμε στον λαό και προσπαθούμε να τον πείσουμε. Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσει ο λαός ότι επειδή έχει πραγματική δύναμη πρέπει να την δείξει και στις κάλπες και σε αλλού. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το παρών».

Για την υπόθεση Γεωργούλη

Σχετικά με τις καταγγελίες σε βάρος του ευρωβουλευτή Αλ. Γεωργούλη, υπογράμμισε πως πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος από τη δικαιοσύνη.

«Εμείς λέμε ότι πρέπει η δικαιοσύνη να πάει σε βάθος για το συγκεκριμένο ζήτημα. Να διερευνηθούν όλες οι περιπτώσεις όσων έχουν καταγγελθεί. Πρόκειται για μεγάλο ζήτημα. Είναι αισχρό ζήτημα η σεξουαλική κακοποίηση γυναίκας» σημείωσε και τόνισε: «πρέπει να είμαστε κάθετοι, δεν πρέπει να συμβαίνει».

Ερωτηθείς εάν το ΚΚΕ επιλέγει τους υποψήφιους του με όρους δημοφιλίας, ξεκαθάρισε πως το Κομμουνιστικό Κόμμα «δεν έχει καμία σχέση με τα κόμματα του κατεστημένου», επιλέγει τους ευρωβουλευτές του με βάση τη συμμετοχή τους στους αγώνες, στην πάλη για μια πιο δίκαιη κοινωνία. Συμπλήρωσε πως για το ΚΚΕ δημοφιλής είναι και ένας εργάτης, πρόεδρος του σωματείου του που συγκρούεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024