Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεωργούλης: Μαύρες τρύπες και αντιφάσεις στην υπόθεση

Γεωργούλης: Μαύρες τρύπες και αντιφάσεις στην υπόθεση

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μετά τα ήξεις - αφίξεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ενημέρωσή τους για τις «φήμες»

Σε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση εξελίσσεται η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, μετά την επιβεβαίωση από τον ΣΥΡΙΖΑ πως οι φήμες ότι ο ευρωβουλευτής είχε επιδείξει κακοποιητική συμπεριφορά είχαν φτάσει στα αφτιά της κομματικής ηγεσίας από τον Ιούνιο του 2022.

Επισημαίνεται ότι τη Δευτέρα του Πάσχα ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής η έναρξη της διαδικασίας άρσης της ασυλίας του Γεωργούλη μετά από αίτημα της βελγικής εισαγγελίας. Οπως έγινε γνωστό στη συνέχεια, ο ευρωβουλευτής ελέγχεται από τις δικαστικές Αρχές του Βελγίου έπειτα από καταγγελία που κατέθεσε το 2020 εις βάρος του δικηγόρος στην Κομισιόν και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Η αρχική αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, πέραν της ανακοίνωσης για την απομάκρυνσή του από το κόμμα και την ευρωομάδα, ήταν η διαβεβαίωση ότι δεν είχαν γνώση της υπόθεσης. Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωνε πως ενημερώθηκε λίγη ώρα πριν από την αναγγελία της Ευρωβουλής. Την επομένη ημέρα, όμως, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου ήταν ο πρώτος που αποκάλυψε πως από καιρό είχαν υπάρξει φήμες, για τις οποίες ο Γεωργούλης είχε κληθεί από τον Παπαδημούλη για εξηγήσεις.

Μερικές ώρες μετά, στην εμφανή αντίφαση που ανέδειξε ο Κούλογλου ήρθαν να απαντήσουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο ίδιος ο Παπαδημούλης με νέες διευκρινιστικές δηλώσεις.

Η εκπρόσωπος Τύπου Πόπη Τσαπανίδου δήλωσε πως «η φήμη για κακή συμπεριφορά του Αλέξη Γεωργούλη κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2022 και με εντολή Τσίπρα ερευνήθηκε η υπόθεση μέχρι τον Σεπτέμβριο. Οταν τον καλέσαμε για εξηγήσεις, αρνήθηκε όσα του αποδίδονταν και μάλιστα έκανε λόγο για συκοφάντηση. Δεν μείναμε όμως εκεί, απευθυνθήκαμε στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά ούτε εκεί επιβεβαιώθηκε η καταγγελία».

Ενώ, από τη μεριά του, ο Παπαδημούλης επανήλθε επιβεβαιώνοντας κι αυτός τον Κούλογλου, δηλώνοντας πως «είχε ακουστεί μία αόριστη φήμη, ένα κουτσομπολιό, τίποτα συγκεκριμένο» και πως πράγματι είχε καλέσει τον Γεωργούλη για διευκρινίσεις και εκείνος του το είχε διαψεύσει κατηγορηματικά. Πάντως ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε χθες στο ίδιο θέμα.

«Ο ίδιος είχα καλέσει το 2022 τον Αλέξη Γεωργούλη με το που έμαθα κάποιες αόριστες φήμες περί «σεξουαλικής παρενόχλησης», οι οποίες αφορούσαν τον ίδιο», πρόσθεσε ο Παπαδημούλης. «Τον κάλεσα, όπως όφειλα, και μου το διέψευσε κατηγορηματικά κάνοντας λόγο για συκοφαντίες. Ενημέρωσα το κόμμα μου γι’ αυτό. Τότε συνεχίσαμε να το ψάχνουμε όσο μπορούσαμε και με ό,τι δυνατότητες είχαμε ως ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αλλά δεν βρήκαμε τίποτα γιατί την όλη διαδικασία δεν τη γνώριζε κανείς».

Nέες καταγγελίες

Αυτό που δεν έχει γίνει σαφές είναι ποιο ήταν το περιεχόμενο αυτής της «φήμης». Οι ενδείξεις, ωστόσο, συγκλίνουν στο ότι δεν ήταν και τόσο «αόριστη». Διότι, στο μεταξύ, στο παζλ των αποκαλύψεων και των ερωτηματικών έχει προστεθεί η πληροφορία πως τρεις συνολικά εργαζόμενοι, δύο γυναίκες κι ένας άντρας, είχαν καταγγείλει τη συμπεριφορά του Αλέξη Γεωργούλη όχι στη Δικαιοσύνη αλλά υπηρεσιακά, στο Ευρωκοινοβούλιο. Με τις δύο καταγγελίες – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες – να αφορούν κακοποιητική συμπεριφορά και την τρίτη να αφορά και σωματική επίθεση.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Γεωργούλης διαψεύδει κάθε καταγγελία και τις αποδίδει σε εκδικητική διάθεση των καταγγελλόντων εναντίον του.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024