Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ποινικολόγος Ντάλτας: Αποδεδειγμένα «το όνομα της Χρονοπούλου βγήκε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ»

Ποινικολόγος Ντάλτας: Αποδεδειγμένα «το όνομα της Χρονοπούλου βγήκε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ»

«Λέγεται πως υπήρξε μία προσπάθεια εργαλειοποίησης από το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ αγνοούσε την υπόθεση. Το όνομα της κας Χρονοπούλου είναι αποδεδειγμένο, χωρίς την παραμικρή αμφιβολία ότι βγήκε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο ποινικολόγος Κώστας Ντάλτας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα γύρω από την καταγγελία εις βάρος του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και ξυλοδαρμό σε βάρος δικηγόρου και στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Θέση στην υπόθεση πήρε ο γνωστός ποινικολόγος Κώστας Ντάλτας που ζει και ασκεί το λειτούργημά του στις Βρυξέλλες. Ο ίδιος μιλώντας στο Mega και το Live News δήλωσε μεταξύ άλλων πως το όνομα της καταγγέλλουσας διέρρευσε αποδεδειγμένα από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία αγνοούσαν την υπόθεση και είπε πως η δίκη θα γίνει στο Βέλγιο.

«Λέγεται πως υπήρξε μία προσπάθεια εργαλειοποίησης από το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ αγνοούσε την υπόθεση. Το όνομα της κας Χρονοπούλου είναι αποδεδειγμένο, χωρίς την παραμικρή αμφιβολία ότι βγήκε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Ντάλτας.

Ερωτώμενος για το όνομα του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που διέρρευσε το όνομα της καταγγέλλουσας, ο ποινικολόγος δήλωσε πως δεν το γνωρίζει. «Εγώ δεν το γνωρίζω το όνομα, εάν το γνώριζα θα το έλεγα» είπε.

Και συνέχισε: «Λέω όμως ότι βγαίνει μία είδηση και λέει πως υπάρχει μία καταγγελία σε βάρος του κ. Γεωργούλη για σοβαρό ποινικό αδίκημα, πώς σε λίγα λεπτά της ώρας υπάρχει το όνομα (της καταγγέλλουσας) και κυρίως ότι είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ;».

Ο κ. Ντάλτας δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να διαρρεύσει το όνομα της καταγγέλλουσας και δη την πολιτική ιδιότητά της για να δώσουν πολιτική διάσταση στην υπόθεση.

«Κάποιοι χωρίς να έχουν όλη την εικόνα, γιατί έτσι κάνουν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ συχνά, λένε ‘θα πούμε την πολιτική ιδιότητα για να δώσουμε μία πολιτική διάσταση, ότι εδώ ξέρετε υπάρχει πολιτική σύγκρουση’» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ποινικολόγος.

Θα προφυλακιστεί ο Γεωργούλης;

Στην ερώτηση εάν υπάρχει ενδεχόμενο προφυλάκισης του Αλέξη Γεωργούλη απάντησε:

«Εφόσον αρθεί η ασυλία θα τον καλέσουν για ακρόαση και ανάλογα με τις απαντήσεις οι αξιωματικοί που θα είναι σε συνεννόηση με τον ανακριτή θα ζητήσουν οδηγίες. Οποιοσδήποτε ανακριτής πολιτισμένης χώρας έχοντας απέναντί του το κακούργημα του βιασμού, έχει στο μυαλό του την πιθανότητα επιβολής προσωρινής κράτησης» εξήγησε.

«Θα λάβουν τη δικογραφία, όταν αρθεί η ασυλία»

Ο ποινικολόγος ξεκαθάρισε πως οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη θα λάβουν τη δικογραφία, μόνο όταν αρθεί η ασυλία του.

«Δεν υπάρχει άρση της ασυλίας, δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα υπάρχει πρόσβαση στη δικογραφία. Για να υπάρχει πρόσβαση στη δικογραφία θα πρέπει να προσλάβει την ιδιότητα του κατηγορουμένου για να ασκήσει δικαιώματα. Δεν του δίνουν έγγραφα της δικογραφίας, μπορεί να το κάνουν, αλλά δεν είναι υποχρεωμένοι. Χωρίς να έχει την ιδιότητα του κατηγορουμένου, δεν μπορεί να ασκήσει τα  δικαιώματά του» εξήγησε.

«Η δίκη θα γίνει στο Βέλγιο»

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση προς όλους τους νομικούς που τοποθετούνται σχετικά με την υπόθεση να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις δηλώσεις τους.

«Κάνω έκκληση οι νομικοί, εφόσον είναι αντικείμενο που δεν  γνωρίζουν, να μην το προσεγγίζουν με εικασίες. Έχω δει να υπάρχουν δεδομένα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο ευρωπαίος εισαγγελέας δε θα παρέμβει στην υπόθεση αυτήν. Αφορά αυστηρά αδικήματα κατά του προσώπου και των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ. Η δίκη θα γίνει στο Βέλγιο χωρίς καμία αμφιβολία» κατέληξε.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024